Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Σαρωνίς Βατικιώτη - Γκάτσου: Για τον Αργύρη Παλούκα

Γράφει και σχεδιάζει η Σαρωνίς Βατικιώτη - Γκάτσου

Παρουσίαση του βιβλίου για τον Γιώργο Χειμωνά
"Αγάπη σαν ακολασία"
με επιλογή αποσπασμάτων και Εισαγωγή
από τον Αργύρη Παλούκα
από τις εκδόσεις Κριτική.


Ένα γρήγορο σκίτσο για τον ποιητή Αργύρη Παλούκα σχεδιασμένο από την Σαρωνίδα Βατικιώτη - Γκάτσου κατά την παρουσίαση του βιβλίου για τον Γιώργο Χειμωνά, που έγινε την 1η Δεκεμβρίου 2016, απόγευμα, στις 6 η ώρα, στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Χωρίς καμιά εκζήτηση ή λογοτεχνίζουσα έμφαση, αλλά με την κομψότητα του πνεύματος που δεν φωνασκεί, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι για την παρουσίαση του βιβλίου, μαζί με τον ποιητή Αργύρη Παλούκα, συνωμίλησαν με τον δημιουργό Γιώργο Χειμωνά για το έργο του και με όλους εμάς. Όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε εκεί, γνωστοί ή φίλοι ή άγνωστοι μεταξύ μας, μετά την εκδήλωση φύγαμε σαν φίλοι από καιρό.

Ο ποιητής Αργύρης Παλούκας, με το βιβλίο του για τον Γιώργο Χειμωνά συστήνει τον δημιουργό σε μεγαλύτερους και νεώτερους, γνώστες ή μη γνώστες του έργου του. Τον επανασυστήνει διαλέγοντας αποσπάσματα για να υμνήσει την αγάπη, με έναν ύμνο στην "Αγάπη σαν ακολασία", τίτλο παρμένο από "φράση" του Χειμωνά μέσα από το έργο του.

Αγάπη τεντωμένη σαν χορδή τόξου -βιολιού που θα τινάξει τη δύναμή της τόσο μακριά, για να τη βυθίσει, βαθειά πληγή στα σπλάχνα. Αμείλικτη στην ωραιότητά της, με τη μεγαλύτερη αγνότητα μιας α-κολασίας - προνόμιο στην ατιμωρησία.


Σαρωνίς Βατικιώτη - Γκάτσου