Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΥΧΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρανίδι, 27/12/2016
ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΕΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ
ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΥΧΕΣ
Σε λίγες μέρες θα υποδεχτούμε το νέο έτος, δημιουργείται μία νέα αφετηρία για όλους μας. Ευχόμαστε σε όλους τους δημότες του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και όλους τους κατοίκους της Αργολίδας Καλή Χρονιά, να διαθέτουμε όλοι υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή για να πετύχουμε τους στόχους μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Πάντα με την νέα χρονιά γεννιέται μία νέα ελπίδα, ξεκινάμε λοιπόν μία νέα προσπάθεια για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και ευρύτερα την κοινωνία μας. Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά σε μία δύσκολη συγκυρία, αναζητούμε την οικονομική και κοινωνική ομαλότητα και αυτή αμφισβητείται από επικίνδυνους χειρισμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και των «παιχτών», των θεσμών του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος.
Ελπίζουμε σε μία ουσιαστική επανακίνηση της λειτουργίας της αγοράς και ευρύτερα της Ελληνικής οικονομίας και αυτή εξαρτάται από τις στρατηγικές και τακτικές κινήσεις των υπεύθυνων που τις υλοποιούν. Η ύφεση, η οικονομική συρρίκνωση αλλά και η
στασιμότητα των τελευταίων χρόνων έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή όλων και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή απαιτείται να διαθέτουμε κριτικό πνεύμα, επιθυμία απόκτησης γνώσεων και ορθολογική αντιμετώπισης των κρίσιμων περιστατικών για να μη βλέπουμε μόνο «το δέντρο και χάνουμε το δάσος» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω ζωή μας. Λοιπόν ας αναζητήσουμε την όσο το δυνατόν αντικειμενική και ψυχρή αλήθεια και ας συμβάλλουμε στο να επιτευχθούν οι στόχοι και να επαναλειτουργήσει η πραγματική οικονομία με ισχυρούς δεσμούς κοινωνικής συνοχής.
Νέα χρονιά λοιπόν, νέα ελπίδα για κάθε μορφή συλλογικής οργάνωσης, για κάθε οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας.

Οι δημότες, οι πολίτες ελπίζουν και διεκδικούν την εκτέλεση σημαντικών έργων, τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του, ταυτόχρονα γνωρίζουν ότι το ευρύτερο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον θα επηρεάσει τόσο τον σχεδιασμό όσο και την υλοποίηση των παραπάνω έργων. Αυτό όμως δεν ακυρώνει την κριτική τους ικανότητα αλλά και το καθήκον τους να ασκούν έλεγχο και κριτική τόσο σε σχέση με την αποτελεσματικότητα εκπλήρωσης των στόχων, όσο και με την εφαρμόζουσα πολιτική και εξωτερική συμπεριφορά. Άρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί στην σημερινή εποχή μας δεν αρκεί κάποιος να κριθεί μόνο με τα έργα του και τις πράξεις του αλλά και με την συμπεριφορά του, με το ύφος και το ήθος της εξουσίας του. Κάποιοι λοιπόν δεν πρέπει να αμφισβητούν τις καλές προθέσεις των συνομιλητών τους, των ανθρώπων που τους ασκούν κριτική και έλεγχο.
Δεν πρέπει να αμφισβητούμε το σύγχρονο αίτημα του καιρού μας για ευρύτερη αξιολόγηση και έλεγχο σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα γίνουμε καλύτεροι και θα συμβάλουμε αποτελεσματικά στην επίτευξη των στόχων μας. Πρέπει να δώσουμε περιεχόμενο στην νέα χρονιά, να υπηρετήσουμε το νέο όραμα «της νέας ελπίδας, το όραμα της νέας γενιάς» για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της κρίσης, που δεν ήταν και είναι μόνο οικονομική,  ήταν και είναι αξιακή και πολιτισμική.
Καλή χρονιά σε όλους με ουσιαστική δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων για να ξεκινήσει ο κύκλος ανάπτυξης σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της Ελληνικής κοινωνίας.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Τάσος Γ. Λάμπρου
Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας