Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

H Ευχητήρια κάρτα του Ερμιονικού Συνδέσμου




2017-ΕΤΟΣ ΜΗΤΣΑΙΩΝ!
Η φετινή ευχετήρια κάρτα του Συνδέσμου μας είναι αφιερωμένη στην Ερμιονίτικη οικογένεια των Μητσαίων, που για έναν ολόκληρο αιώνα, πρωτοστάτησε στους στρατιωτικούς και πολιτικούς αγώνες του Έθνους για Ελευθερία και Δημοκρατία. 

Φέτος συμπληρώνονται:

Ø 190 χρόνια από τον θάνατο του καπετάν Γιάννη Γεωργίου Μήτσα, του «Λεοντόκαρδου», που έπεσε ηρωικά στη μάχη της Καλλιρρόης (27 Μαρτίου 1827) σε ηλικία 33 χρόνων. Στην ίδια μάχη ανδραγάθησε και ο αδελφός του καπετάν Σταμάτης, ο «Λεοντοχαίτης».

Ø 150 χρόνια από την κάθοδο του Συνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού Αντώνη Μήτσα, γιου του καπετάν Σταμάτη, στην Κρήτη με σώμα εθελοντών (8 Ιουλίου 1867) στη διάρκεια της Κρητικής Επανάστασης, αλλά και 120 χρόνια από τον θάνατό του (10 Οκτωβρίου 1897).   

Ø 160 χρόνια από τη γέννηση του Σταμάτη Μήτσα (1857), ενός από τα 5 παιδιά του Αντώνη Μήτσα, μετέπειτα θαρραλέου και σεμνού αξιωματικού, καθώς και 120 χρόνια από την ηρωική συμμετοχή του, ως Διοικητή Πυροβολαρχίας, στον ατυχή Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897, στη Θεσσαλία. Στον ίδιο πόλεμο πολέμησαν ηρωικά και τα δυο του μικρότερα αδέλφια, Θανάσης και Κώστας, αξιωματικοί τότε του Ελληνικού Στρατού.

Ο Ερμιονικός Σύνδεσμος τιμώντας την προσφορά της διακεκριμένης οικογένειας των Μητσαίων προς την Πατρίδα και τη γενέθλια γη, αφιερώνει με σεβασμό και σε παντοτινή αναγνώριση των ευεργεσιών της, τη φετινή εορταστική κάρτα.

Γη ελαφρά και ευγνωμονούσα!


                 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερμιονικού Συνδέσμου