Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ι.Λ.Μ.Ε. Αφιέρωμα στο Δημοτικό Τραγούδι


Αποφάσισα ότι δεν θέλω...

" Δεν έχω πια υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή έγινα αλαζονική,
αλλά επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου,
όπου δεν μπορώ να χάνω χρόνο με ό,τι με δυσαρεστεί, ή με πληγώνει.
Δεν έχω υπομονή με τον κυνισμό, με την υπερβολική κριτική
και με τις απαιτήσεις οποιασδήποτε φύσης.

Δεν έχω πια τη διάθεση να αρέσω σε όσους δεν αρέσω,
να αγαπάω αυτούς που δεν με αγαπάνε
και να χαμογελάω σε αυτούς που δεν μου χαμογελάνε.
Δεν μπορώ να χαλαλίσω ούτε λεπτό σε αυτούς που λένε ψέματα,
ή θέλουν να με χειραγωγήσουν.

Οι «δίδυμοι Κούροι» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου

Εγκαίνια με τους «δίδυμους Κούρους» θα κάνουν στις 13 Ιουλίου οι δύο ανακαινισμένες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Κορίνθου.
Οι Κούροι είχαν αφαιρεθεί με παράνομο τρόπο από την Κλένια Κορινθίας.
Τα δύο μαρμάρινα αγάλματα της αρχαϊκής εποχής κατασχέθηκαν από χέρια αρχαιοκάπηλων και στη συνέχεια παραδόθηκαν από τον τότε υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου.

Μέχρι σήμερα οι δίδυμοι Κούροι δεν είχαν εκτεθεί, καθώς έπρεπε να συντηρηθούν και να μελετηθούν.
Οι Κούροι είχαν κατασχεθεί την τελευταία στιγμή, πριν πουληθούν στο εξωτερικό έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι δύο ανακαινισμένες αίθουσες έχουν θέμα τη ζωή και την ιστορία της πόλης - κράτους της Κορίνθου, από τον 10ο αιώνα έως το 146 π.Χ., όταν καταστράφηκε από τα ρωμαϊκά στρατεύματα.
Περισσότερα:news.in.gr 

Έλλη Βασιλάκη

10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



Μέσω ΕΣΠΑ, ανατρέπουν το εθνικό σχέδιο για τα απόβλητα και ανοίγουν το δρόμο ολικής επαναφοράς των ΣΔΙΤ

Όσοι ασχολούνται με τη διαχείριση των αποβλήτων γνωρίζουν ότι το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης των αποβλήτων (ΕΣΔΑ), που διαμορφώθηκε προ μνημονίου και εγκρίθηκε τυπικά το Δεκέμβρη του 2015, συνάντησε τεράστιες αντιδράσεις από τα λόμπυ όσων θέλουν να ελέγξουν και να εκμεταλλευτούν τον τομέα της διαχείρισής τους. Αιτία είναι η αλλαγή κατεύθυνσης που επιχειρεί το ΕΣΔΑ και πιο συγκεκριμένα η ανατροπή του μοντέλου της των σύμμεικτων απορριμμάτων και της διαχείρισής τους σε συγκεντρωτικές εγκαταστάσεις (όπως, τα εργοστάσια διαχωρισμού και παραγωγής δευτερογενών καυσίμων και οι μεγάλοι χώροι υγειονομικής ταφής). Το νέο εθνικό σχέδιο δίνει την κατεύθυνση της ανακύκλωσης με

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

7η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης


Ευάγγελος Γουζούασης, έκανα μια αρκετά καλή βολή

Ολοκληρώθηκε και η φετινή αγωνιστική χρονιά με το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, αναφέρει στην σελίδα του στο fb ο Ευάγγελος Γουζούασης.
Στο ακόντιο έκανα μια αρκετά καλή βολή (18η επίδοση στο κόσμο αυτή τη στιγμή) αυξάνοντας το ατομικό μου ρεκόρ και κατέκτησα τη δεύτερη θέση, στο δίσκο που είχα τις μεγαλύτερες προσδοκίες δε τα πήγα καλά παρ όλα αυτά κατέκτησα και εκεί τη δεύτερη θέση, στη σφαίρα χαμός..... ακυρώσεις,ενστάσεις,συζήτηση, πολύ συζήτηση και μια κατηγορία να ψάχνεται.... Γενικώς ήταν μια επιτυχημένη χρονιά βάση των συνθηκών!!! Ευχαριστώ πολύ τους φίλους μου για την ηθική υποστήριξη και τη θετική ενέργεια που μου δίνουν, τον προπονητή μου Μιχάλη Γιαννούλη και τους χορηγούς του συλλόγου μας, Basimakopouloi Shipyard Bsg Melissokomia Bairaktari Danais s.a.

Χίλια μπράβο Βαγγέλη!!

ΝΕΔΥΠΕΡ: Επιτακτική η κατάρτιση Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος στην προοπτική ανάπτυξης του Δήμου Ερμιονίδας.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 

ΠΡΟΣ

κ. Σφυρή Δημήτρη

Δήμαρχο Ερμιονίδας

Κοινοποίηση:

Επικεφαλής Παρατάξεων

Γεωργόπουλο Ιωάννη

Λάμπρου Αναστάσιο

Λυμπερόπουλο Κων/νο

ΘΕΜΑ:  Επιτακτική η κατάρτιση Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος στην  προοπτική ανάπτυξης του Δήμου Ερμιονίδας.

Κύριε Δήμαρχε,

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της δημοτικής περιόδου και ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει ακόμη Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την   Υπουργική Απόφαση με αριθμό

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»:ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ TO 80% ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ



Τετάρτη 06/07/2016

ΠΡΟΣ
-          ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  κ. Δ.Σφυρή
Κοινοποίηση
-          Πρόεδρο και ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ  TO 80% ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ
κ. Δήμαρχε
Παρακολουθούμε μια ακόμη υπόθεση που εκκρεμεί στο Δήμο μας εδώ και δυο χρόνια , εάν οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΕΡ για την Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης  περιόδου 2012-2014 με βάση το τιμολόγιο που ίσχυε για τον πρώην Δήμο Ερμιόνης και με το 80% του τέλους της ΔΕΥΑΕΡ που εκδόθηκαν με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου είναι νόμιμοι  ή όχι.  Επειδή τόσο το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ όσο και οι δημότες μας είναι σε μια ομηρία το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα και γρήγορα. Μετά από αντικρουόμενες εισηγήσεις γνωμοδοτήσεις , αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης αλλά και συγκρουόμενες εισηγήσεις νομικών συμβούλων ήρθε και ο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Πελοποννήσου και μας «φώτισε και με νέες καθυστερήσεις »  ότι

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:Όχι στην Κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων

Όχι στην Κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων



Η κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων ζημιώνει και υποβαθμίζει την τοπική οικονομία. 

Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι με το σχέδιο Νόμου περί υποθηκοφυλακείων το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, καταργούνται όλα τα τοπικά Άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας και δημιουργείται ένα και μόνον Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο ανά «Νομό». Στα «υδροκέφαλα» αυτά 56 συνολικά Υποθηκοφυλακεία θα μεταφερθούν όλα τα αρχεία των υφισταμένων Υποθηκοφυλακείων της χώρας, δηλαδή οι τίτλοι ιδιοκτησίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του ελληνικού λαού.

Με άλλες διατάξεις του σχεδίου αυτού, στα Υποθηκοφυλακεία αυτά θα υπηρετούν μόνον 700 υπάλληλοι, ενώ αυτά θα μπορεί να διευθύνονται ακόμη και από πτυχιούχους ΤΕ ή και σε ορισμένες περιπτώσεις και ΔΕ, και όχι αποκλειστικά από Πτυχιούχους των Πανεπιστημιακών Νομικών Σχολών, όπως αδήριτα επιβάλλει η ανάγκη σύννομης παραφυλακής των ιδιοκτησιακών τίτλων, και αντιμετώπισης των καθημερινά αναφυόμενων νομικών προβλημάτων.

Κοζάνη: Με άριστα πήρε το απολυτήριο της 82χρονη

Με  βαθμό 19.6 πήρε το απολυτήριο της η 82χρονη Σουλτάνα Γκέσου  από την Κοζάνη, ολοκληρώνοντας τη φοίτηση της στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Η 82χρονη κ. Σουλτάνα θα συνεχίσει όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης για να ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών της, καθώς ήδη  έχει εγγραφεί και στο Λύκειο.
Η κ. Γκέσου αρίστευσε τελειώνοντας την Τρίτη τάξη του Γυμνασίου έμαθε να χειρίζεται υπολογιστή για τις ανάγκες των μαθημάτων και είχε πολύ καλή συνεργασία με τους συμμαθητές της αλλά και τους καθηγητές της, όπως είπε, ενώ  όνειρό της πάντως ήταν να γίνει δασκάλα.
Η 82χρονη πρότεινε ανεπιφύλακτα σε όλους  να ακολουθούν τα όνειρά τους και να παλεύουν για αυτά.
(ΦΩΤΟ : ΣΑΚΗΣ ΔΑΖΑΝΗΣ)
ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη-Δέσποινα Αμαραντίδου
kozanilife 

είπεν





– Η Ελλάδα είναι ωραία ως σκηνικό, αλλά όχι ως παράσταση.

– Η Ελλάδα δεν είναι ούτε ανατολή, ούτε δύση, γι’ αυτό είναι υπό διωγμό.

– Στην Ελλάδα υπάρχει βρωμιά και ακαταστασία που δεν υπάρχει στο εξωτερικό κι αυτό αρέσει στους ξένους.

– Η Ελλάδα σπάνια βγάζει μεγάλους καλλιτέχνες, γιατί δεν μπορεί να τους συντηρήσει.

– Η Ελλάδα ζει από τις εξαιρέσεις.

– Στην Ελλάδα ποτέ δεν σου συγχωρούν την επιτυχία.

– Οι Έλληνες ξέρουν να ανακαλύπτουν το ωραίο και να το γκρεμίζουν.

– Οι Έλληνες κονταίνουν τον άλλον για να ψηλώσουν.

– Ο Έλληνας θέλει να μπει από το παράθυρο.

– Στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να κλέψεις από το να χαρίσεις.

– Αν στην Ελλάδα εφαρμοστούν οι νόμοι, θα πάψει να υπάρχει.

Πώς οι ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας


Με το ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τι δικαιούμαι σαν ανασφάλιστος;

• Ό,τι ακριβώς δικαιούνται και οι ασφαλισμένοι από τις δημόσιες δομές παροχής υγείας.

• Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές υγείας, μονάδες ψυχικής υγείας, δομές απεξάρτησης και πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

• Το σύνολο των νοσηλευτικών και διαγνωστικών πράξεων χωρίς καμία χρέωση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ:ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΜΑΣΣΗΤΟΣ

Μετά την κατάργηση και υποβάθμιση υπηρεσιών (Εφορία, Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο, Ταχυδρομείο, Κέντρο Υγείας, Μονομελές Δικαστήριο, ΙΚΑ κ.λ.π.) που εξυπηρετούν τους δημότες και τους επαγγελματίες δικηγόρους, μηχανικούς, φοροτεχνικούς κ.λ.π. της περιοχής μας, αποφασίζουν και την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση Σχέδιο Νόμου για την αναδιάρθρωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, η οποία λήγει την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας έλαβε μέρος στη διαβούλευση εκφράζοντας τη διαφωνία του για την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος Ερμιονίδας
Για τους κάτωθι λόγους:
Το Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος, με την ιστορικότητα του λειτουργεί με ίδια έσοδα και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Amin Farahat: «Δεν έχω καρδιά από τότε»

(από την προδημοσίευση) ·commonality, 5 Μαΐου, 2016


Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Fairead το πρώτο ελληνικό βιβλίο με αφηγήσεις προσφύγων και μεταναστών σε πρώτο πρόσωπο. Ο τίτλος του, Από τα τρία σημεία του ορίζοντα. Ιστορίες ζωής προσφύγων και μεταναστών. Καρπός συνεντεύξεων που έγιναν με τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας, αφουγκράζεται τον πολύχρωμο κόσμο ο οποίος κινείται μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας στις γειτονιές του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας, και μας προκαλεί να γεφυρώσουμε τις μεταξύ μας αποστάσεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ

ΘΕΡΜΑ  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ......ΕΡΧΟΜΑΙ   10  ΧΡΟΝΙΑ  ΣΤΗΝ  ΕΡΜΙΟΝΗ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΜΕΝΑ  ΟΤΙ  ΚΑΤΙ  ΘΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ  ΑΛΛΑ  ΜΑΛΛΟΝ  ΑΔΙΚΑ  ΗΛΠΙΖΑ.ΕΙΝΑΙ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΑ  ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ  ΤΩΝ  ΓΥΡΩ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ  ΣΤΑ  ΜΑΝΤΡΑΚΙΑ  ΣΤΗΝ  ΠΡΟΒΛΗΤΑ  ΝΑ  ΔΕΣΠΟΖΟΥΝ  ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΣ  ΤΟΝ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ  ΤΗΣ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ  ΚΑΙ  ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ  ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΣΑ  ΜΑΣ  ΤΗΝ  ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΙΚΟΝΑ  ΜΑΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΤΟΥΣ  ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ.......ΕΥΤΥΧΩΣ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΤΟ  ΙΔΙΟ  ΣΤΗΝ  ΒΟΡΕΙΑ  ΠΛΕΥΡΑ  ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ....ΚΙ  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ....ΓΙΑΤΙ  ΑΥΤΗ  Η  ΔΙΑΚΡΙΣΗ;΄   ΠΟΙΟΣ  ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ?   ΚΑΙ  ΠΑΙΡΝΩ  ΤΟ  ΘΑΡΡΟΣ  ΓΙΑΤΙ  ΚΑΠΟΙΟΣ
 ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΜΙΛΗΣΕΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ..ΑΓΑΠΩ  ΤΟΝ  ΤΟΠΟ  ΣΑΣ  ΚΑΙ  Μ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ  ΝΑ  ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΝΑ  ΔΙΩΧΝΕΙ  ΤΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..ΔΩΣΤΕ  ΛΥΣΗ  Σ  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΠΟΥ  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ  ΜΟΝΟ  ΑΠΟ  ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΑΡΧΗΣ  ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ  ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ  ΧΩΡΙΣ  ΚΟΣΤΟΣ  ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΑ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ.

ΜΕ   ΕΚΤΙΜΗΣΗ
 
ΚΩΣΤΑΣ   ΓΚΟΥΡΛΑΣ 

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

10o ΔΙΦΕ - 25η Χορωδιακη Συνάντηση Ερμιονης


ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ: ΚΥΡΙΕ ΔΑΓΚΛΗ



κ. Δαγκλή,

Μέχρι σήμερα ακολούθησα ήπια πολιτική στάση, εμπράκτως και όχι με λόγια.
 Με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και εργατικότητα παλεύω πάντα για το καλό της Ερμιόνης και των Ερμιονιτών που μου ανέθεσαν την θέση του Κοινοτικού Συμβούλου.
Αυτό το δείχνουν άλλωστε κ. Πρόεδρε και οι ομόφωνες αποφάσεις της Δημοτικής κοινότητας αλλά και οι πράξεις μου.
Πάντα με καθαρά κίνητρα, για την ανάδειξη του τόπου μας, την Ερμιόνη.

Τα ψεύδη και οι παραπλανήσεις όπως και η λέξη “ιδιοτέλεια” που εσύ έγραψες και χρησιμοποίησες, ανήκουν σε σένα κ. Δαγκλή. Eμένα τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν με ακουμπούν και δεν ταιριάζουν ούτε στις αρχές μου, ούτε στο ήθος μου αλλά ούτε και στον χαρακτήρα μου.

Από την ημέρα που ανέλαβες έως και σήμερα, σε όλες τις εκδηλώσεις ακόμη και στην τελευταία, άρπαζες το μικρόφωνο και με ευχαριστούσες δημόσια. Αυτό το έκανες με ιδιοτελή κίνητρα ή με ανιδιοτελή κίνητρα κ. Δαγκλή ;

1) Εσύ κ. Πρόεδρε, με ψεύδη και παραπλανήσεις, κατόρθωσες

OI ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ



OI ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ

Μόλις σηκώθηκα από ένα γεύμα με πατάτες τηγανητές με αυγά και χωριάτικη σαλάτα. Γράφω για να γλυτώσω απ' τις ενοχές μου: και παραβίαση της δίαιτάς μου έκανα, και από της παιδικής μου ηλικίας τις εξαρτήσεις απέδειξα πόσο δεν έχω, σ' αυτή την ηλικία, ακόμη απαγκιστρωθεί. Συχνά και χωρίς ενοχές τις έχω βάλει τις πατατίτσες τις τηγανητές ανάμεσα στ' αγαπημένα μου φαγητά, χωρίς εκείνα τα σούξου μούξου κάποιων φίλων μου που ντρέπονται ν' αναφέρουν πόσο τις αγαπούν ή που νιώθουν πως προσβάλλεται το σοφιστικέ γούστο τους στο φαγητό από κάτι ταπεινό και χωριάτικο, αν αναγκαστούν να πουν ότι κάπου- κάπου τις επιθυμούν. Στα συρτάρια μου βρίσκεται κι ένα ανέκδοτο ποίημα μιας παληάς μου συμμαθήτριας της Θεοδοσίας - Αιμιλίας Στρίγκου αφιερωμένο σε λάγνες πατατοφαγίες των χρόνων του '60, όταν την φήμη του φαγητού αυτού δεν είχαν σπιλώσει ακόμη οι προτηγανισμένες πατάτες των σουβλατζίδικων, τα πατατάκια τσιπς, κι όλα αυτά τα ανθυγιεινά. Τώρα που γίνεται κάποιος θόρυβος με την επέτειο από τον θάνατο του Μανώλη Αναγνωστάκη και το δοκίμιό του '' Ο ποιητής Μανούσος Φάσσης'', για έναν άγνωστο -τάχατες- ποιητή, καιρός είναι να στρωθώ κι εγώ στη δουλειά και να φέρω στο φως τα νεανικά ποιητικά γυμνάσματα της πρόωρα χαμένης φίλης μου Θεοδοσίας με τίτλο '' Βλέπω μόνο ταινίες τρόμου'' :
‘‘Πατάτες τηγανητές με αυγά είναι ό,τι
ονειρεύεται η Θεοδότη.....’’

TAKHΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ερμιόνη 1 Ιουλίου 2016
Προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών
κ.κ. Χρυσόστομο
Ευχαριστήριος Επιστολή
Θέμα: Προβολή Ντοκιμαντέρ “Άγιοι Ανάργυροι” το ιστορικό Μοναστήρι της Ερμιόνης από τον τηλεοπτικό σταθμό ΛΥΧΝΟΣ.
Σεβασμιότατε, διά της παρούσης επιστολής, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες του Μουσικού  Συλλόγου Ερμιόνης και όλων των συντελεστών οι οποίοι συμμετείχαν εις την
παραγωγή του ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορική πορεία της Ι. Μ. των Αγίων Αναργύρων Ερμιόνης και την ανάδειξη του πλούσιου και πολύ σημαντικού εικονογραφικού - Αγιογραφικού συνόλου του Καθολικού της Ι. Μ. διά την προβολή της ως άνω παραγωγής από τον τηλεοπτικό σταθμό ΛΥΧΝΟΣ της Ι. Μ. Πατρών.
Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για όλους, η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, κατά την ημέρα του εορτασμού των Αγίων Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού, σήμερα 1 Ιουλίου

Σε Παγκόσμια Πρώτη ο Οιδίποδας Ποδάγρας του Σέλλεϋ στη Μικρή Επίδαυρο

Την παράσταση ανεβάζουν στις 5 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, επιχειρώντας το μεγάλο βήμα.
Πριν τρία χρόνια ξεκίνησε μια συνεργασία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο με το University of Saint Mark & St John του Plymouth. O καθηγητής Πανεπιστημίου Kevin Johnson και ο σκηνοθέτης Mark Laville, ζήτησαν τη συνεργασία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών καθώς εντόπισαν μέσω της ιστοσελίδας το διττό χαρακτήρα του Τμήματος, θεωρητικό και πρακτικό/καλλιτεχνικό. Εν συνεχεία ακολούθησε επίσκεψη των Άγγλων στο Ναύπλιο με πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη μορφή της συνεργασίας των Τμημάτων και των φοιτητών. Ο

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Θέμα: Κλείσιμο Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρανίδι, 1-7-2016

ΠΡΟΣ: -     Πρόεδρο Δ.Σ Δήμου Ερμιονίδας κ. Α. Δημαράκη
-          Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή
-          Βουλευτές του Νομού Αργολίδας


Θέμα: Κλείσιμο Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος

K. Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε οτι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει συντάξει σχέδιο νόμου με τίτλο «Σχέδιο Νόμου για την αναδιάρθρωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας», το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Με το εν λόγω σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση προχωρά στο κλείσμο του Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος που λειτουργεί στο Κρανίδι από το 1852 για όλη την Ερμιονίδα.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παρ. 2 εδ. 9 του ανωτέρω σχεδίου νόμου, προβλέπεται η δημιουργία έμμισθου υποθηκοφυλακείου

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΙΣΤΙ


Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τότε,  ούτε περιμέναμε κάτι να άλλαξει όμως αν προκληθεί πυρκαγιά στο Μπίστι θα έχουν την ευθύνη.

Ερμιόνη 7-3-2016 

  Προς:  Κο Χρήστο Δάγκλη

Πρόεδρο της  

   Τοπικής Κοινότητας Ερμιόνης                               
                                          Κοινοποίηση:

                                                   Κο Δημήτρη Σφυρή,

Δήμαρχο Ερμιονίδας

Τα μέλη του Τοπικού  

Συμβουλίου Ερμιόνης

ΘΕΜΑ: ΕΡΜΙΟΝΗ
Αγαπητοί,
Πλησιάζει το καλοκαίρι, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε κάποια θέματα που περιμένουν λύση.
Σε κάποια επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί.


Μπίστι
Πυρασφάλεια: Τι έχετε σκοπό να κάνετε για αυτό το έργο που καταστρέφεται από το χρόνο, χωρίς να μπορεί να είναι λειτουργικό  όταν χρειασθεί σε κίνδυνο πυρκαγιάς.
Μπανιέρες: Είναι απαραίτητη η διαμόρφωση των σκαλοπατιών με σεβασμό στο περιβάλλον,  ειδικά στα διπλά παγκάκια που έχουν από χρόνια καταστραφεί.
Κάδοι: Δεν είναι αρκετοί μόνο δυο σε ολόκληρο το Μπίστι περιμετρικά, γι αυτό χρησιμοποιούν οι περιπατητές για κάδους τις φωλιές της πυρασφάλειας .
Μύλος: Γίνεται επικίνδυνος όταν με τον αέρα  ξεκολλούν οι τσίγκοι από την σκεπή και πετάγονται στον γύρω χώρο, πρέπει να το φροντίσετε.


Κυκλοφοριακό
Πότε επιτέλους θα ρυθμιστεί και θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τους καλοκαιρινούς μήνες,   όπως έχει γίνει σε κάθε τουριστικό

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ : ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΣΤΙΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ



 Κύριε Δάγκλη,
     
       Με δύο ομόφωνες αποφάσεις της Δημοτικής μας κοινότητας, έχω οριστεί μέλος του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πυροπροστασίας Ερμιόνης. Μέχρι σήμερα όμως, παρά της επανειλημμένες ενοχλήσεις μου, δεν με έχετε ενημερώσει υπεύθυνα για την σωστή λειτουργία του Πυροσβεστικού Συγκροτήματος στο Μπίστι Ερμιόνης.


       Εάν, όπως λέτε, λειτουργεί σωστά, γιατί μέχρι τώρα δεν έχετε καλέσει τα μέλη της Πυροπροστασίας να παραβρεθούν σε Δοκιμαστική Λειτουργία με την παρουσία και την υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,όπως είχατε υποσχεθεί σε προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο;

      Πέραν των παραπάνω απραγματοποίητων υποσχέσεών σας, πρέπει επιπλέον να γίνει , παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έλεγχος του μηχανολογικού εξοπλισμού της πυροπροστασίας καθώς και άσκηση ετοιμότητας και σωστή

Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Σας επισυνάπτουμε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου σχετικά με την αναδρομική χρέωση κατανάλωσης νερού από τη Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας με αριθμ. πρωτ. 50807/1745/29-6-2016, όπου βασικά αναφέρονται τα εξής:
  1. Οι εκδοθείσες αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. έχουν το τεκμήριο της νομιμότητας, καθώς δεν έχουν ακυρωθεί με οποιοδήποτε τρόπο (διοικητικό/δικαστικό) και ως εκ τούτου είναι εκτελεστές και παράγουν έννομα αποτελέσματα (βλ. σελ. 2).
  2. Η δε τυχόν μη έκδοση των επίμαχων λογαριασμών και η συνακόλουθη μη βεβαίωση των οφειλομένων ποσών στην πενταετία εντός της οποίας παραγράφεται το δικαίωμα προς βεβαίωση των σχετικών ποσών, δύναται να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της απιστίας (βλ. σελ. 3).
  3. Η ενσωμάτωση του πρόσθετου ειδικού τέλους 80% είναι νόμιμη και επιβεβλημένη, καθώς το τέλος αυτό επιβάλλεται και σε περίπτωση επέκτασης της επιχείρισης (βλ. σελ. 3).
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα συζητηθεί διεξοδικά το αποτέλεσμα της διοικητικής εξέτασης του θέματος, που δικαιώνει τις αποφάσεις της παρούσας διοίκησης, ώστε να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειές μας.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης