Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

FOUGARO JAZZ FESTIVAL #4

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016
OMEGA PROJECT 3 (Op3), TANIA GIANNOULI ENSEMBLE, MARIOS STROFALIS & ROMAN GOMEZ, MARIOS VISVIKIS & PANOS TSIGKOS,PETROS KLAMPANIS DUO, KATERINE DUSKA
2 ημέρες | 6 μουσικά σχήματα
Το Φουγάρο διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Fougaro Jazz Festival και υποδέχεται το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου έξι ξεχωριστά σχήματα από την εγχώρια σκηνή!
Φέτος έχουν την τιμητική τους μερικοί από τους κορυφαίους jazz πιανίστες, οι οποίοι στα σχήματα που συμμετέχουν κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης και της παραδοσιακής jazz και των ιδιωμάτων της.
“Life is a lot like jazz... it's best when you improvise.” George Gershwin

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

φλας μπακ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΜΙΟΝΙΤΙΣΣΑ ΛΑΪΚΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΑΝΘΟΥΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου, βρεθήκαμε στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο Ερμιόνης ,για την Έκθεση Ζωγραφικής της Ανθούλας Λαζαρίδου- Δουρούκου. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ερμιονικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με τον Δήμο ΄Ερμιονίδας.
Την Ζωγράφο τίμησαν με την παρουσία τους ,ο Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας , η Ερμιονίτισσα πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Ακαδημαϊκός κ.Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, καθώς και δυο ακόμα τέκνα της Ερμιόνης από τον χώρο της εικαστικής τέχνης, η κ. Αικ.Παπαμιχαήλ Ρήγα, η κ.Παγώνη και πλήθος κόσμου.
Την έναρξη της Έκθεσης εγκαινίασε ο Πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου, Γιάννης Σπετσιώτης ,παρουσιάζοντας τους 130 πίνακες που φιλοτέχνησε η Ανθούλα και έχουν για θέμα την Ελληνική Λαϊκή Φορεσιά όπως τη συναντάμε σε διάφορες περιοχές νησιωτικές και στεριανές της χώρας μας, στο διάβα των χρόνων.
Στην Ανθούλα αναγνωρίζει ολόκληρη η τοπική κοινωνία  πλούσια και πολλαπλή συνεισφορά ηθική και υλική στην πολιτιστική ζωή της Ερμιονίδας , εδώ και πολλές δεκαετίες. Τα έργα της είναι καθρέφτες της ζωής του τόπου που γεννήθηκε ,αφηγούνται με αμεσότητα ευαισθησία, γνώση και αυθορμητισμό ,τον ψυχισμό των ανθρώπων, την διαδρομή τους στο χρόνο και τις διάφορες εκδηλώσεις της ζωής τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ «ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ».




Τρίτη  06  Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ «ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ».


Η ΠΕΑΠΖ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Η ΠΕΑΠΖ Πελ/νήσου (Περιφερειακή Επιτροπή Αποκατάστασης Περιβαλλοντικών Ζημιών), η οποία συνεδρίασε την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 με Πρόεδρο την κ. Σοφία Ψαρού, απέρριψε ομόφωνα την εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος κ΄ Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου που είχε εισηγηθεί στις 30 Ιουνίου 2016 το θάψιμο όλων των σκουπιδιών που βρίσκονται στον χώρο της πρώην χωματερής στο «Σταυρό Διδύμων» μαζί με όλα τα δέματα των σύμμεικτων απορριμμάτων που υπάρχουν στον χώρο που εγκαταστάθηκε ο δεματοποιητής μετά την έναρξη λειτουργίας του τον Αύγουστο του 2010.

Γιάννης Γκιόλας: Προάγουν τον πολιτισμό διοργανώσεις όπως το Φεστιβάλ της Ερμιονίδας

Γιάννης Γκιόλας: Προάγουν τον πολιτισμό διοργανώσεις όπως το Φεστιβάλ της Ερμιονίδας
Mε τη συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου, σε ένα αληθινό ταξίδι χωρίς ….διόδια, στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε, το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου έπεσε η αυλαία του, ιδιαίτερα πετυχημένου, 3ου Φεστιβάλ θεάτρου που διοργάνωσε στο Κρανίδι στον πολυχώρο ΑΡΤΙΚΙ, ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με γενικό τίτλο ΄΄ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα΄΄

Το κοινό γέλασε ,συγκινήθηκε και αυτή είναι η ουσία, αυτό είναι το ζητούμενο του θεάτρου! Να θεραπεύει ,να μας πηγαίνει πιο πέρα, να μας εξελίσσει ως ανθρώπους και να φεύγουμε καθαρμένοι , με λίγο πιο ανάλαφρη τη ψυχούλα μας.
Ήταν ένας μήνας πολλών και σημαντικών εκδηλώσεων θεατρικού περιεχομένου ενώ δεν έλειψαν οι μουσικές βραδιές με Ορφέα Περίδη (ξεκίνημα) και Φωτεινή Βελεσιώτου ( φινάλε).

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Σχετικά με τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννου πολιούχου Κρανιδίου

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ
                                                               ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


Αγαπητοί συμπολίτες μου, αγαπητές συμπολίτισσες,

Ως σύμβουλος αντιπολίτευσης της τοπικής κοινότητας Κρανιδίου και μετά από δεύτερη σκέψη και πάρα πολλές παραινέσεις αρκετών συμπολιτών μας προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να γράψω δύο λέξεις για την υποβάθμιση της πορείας και περιφοράς της Αγίας Εικόνας του Πολιούχου του Κρανιδίου Τιμίου Προδρόμου. Προβληματίστηκα διότι κανένας από τους αρμοδίους δεν θέλει να ακούσει. Οι αρμόδιοι κλεισμένοι στον δικό τους μικρόκοσμο τα γνωρίζουν όλα αποφασίζουν και διατάσσουν και θεωρούν περιττή κάθε άλλη γνώμη ίσως δε και ενοχλητική. Προσπερνάω την πιθανή δική τους ενόχληση και καταγράφω την ενόχληση αρκετών συμπολιτών μου και την δική μου με τις δικές τους αποφάσεις.
Εξηγούμε λοιπόν.
Εορτάζει ο πολιούχος του Κρανιδίου και η μισή πόλη του Κρανιδίου εορτάζει (σημαιοστολισμός, καθαρότητα κ.λ.π.) η άλλη

Η γοητεία της …ένδυσης



Ήταν ακριβό δώρο στους εαυτούς μας η συμμετοχή στην Έκθεση Ζωγραφικής της κ. Ανθούλας Λαζαρίδου -Δουρούκου στην οποία παρουσιάστηκαν 130 πίνακες της διακεκριμένης καλλιτέχνιδας με θέμα την ελληνική φορεσιά ανά τους αιώνες.
Την επιτυχημένη εκδήλωση οργάνωσε ο Ερμιονικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φορέα του Δήμου και τη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Οι συμπολίτισσές μας κυρίες Μαρίκα Κανέλλη-Τουτουντζή και Μιρέλλα Ζωγράφου μίλησαν, αντίστοιχα, για την ελληνική ενδυμασία σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και την ιδιαίτερη ενδυμασία της Ερμιόνης και της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος, η διαπρεπής εικαστικός, κ. Μαριάννα Ξενάκη, αναφέρθηκε με λόγια καρδιάς στην προσωπικότητα και το έργο της λαϊκής μας ζωγράφου.
Το Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου

Εκδήλωση πρός τιμή της ζωγράφου κας Ανθούλας Λαζαρίδου-Δουρούκου στην Ερμιόνη


ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ

Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας: Aνάβαση στο βουνό των Θεών: ΟΛΥΜΠΟΣ 30/9 - 2/10/2106


Aνάβαση στον Όλυμπο: Καταφύγιο «Κρεβάτια» - Ράχη Μπαρμπαλά - Οροπέδιο των Μουσών - Μύτικας

Η πρώτη και εορταστική εξόρμηση για την Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη απο το βουνό τον Θεών, και την κορυφή της Ελλάδος, τον Όλυμπο!


Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 30/9 ως 2/10.

Η ανάβαση μας αυτή την φορά για την κορυφή της Ελλάδος καιτον Μύτικα 2918μ. , δεν θα ξεκινήσει απο τις κλασικές διαδρομές (π.χ Λιτόχωρο, Πριόνια κ.τ.λ.), αλλά για αρχή επιλέξαμε το μονοπάτι της βόρειας πλευράς του Ολύμπου απο το Καταφύγιο «Κρεβάτια» 1.000μ. - Ράχη Μπαρμπαλά - Οροπέδιο των Μουσών 2.700μ, για μια διαφορετική προσέγγιση και εικόνα αυτού του μοναδικού βουνού και για την δική μας πρόκληση, γιατί το

Φεστιβάλ κατά του ρατσισμού στο Ναύπλιο

Το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας (Α.Α.Μ.Α) διοργανώνει στις 9-10 Σεπτέμβρη το 3ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αργολίδας στο Θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
Παρασκευή, 9 Σεπτέμβρη, 19:00
«Πόλεμος, προσφυγική κρίση και ισλαμοφοβία στην Ευρώπη-φρούριο»

Ομιλητές:
Σεΐτ Αλντογάν, δημοσιογράφος
Μιχάλης Βουρεκάς, δικηγόρος
Κώστας Μάρκου, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Πριν.
 

Ανδριανός στη γιορτή κρασιού στο Ηλιόκαστρο



Ναύπλιο, 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός στη γιορτή κρασιού στο Ηλιόκαστρο: Η πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός, o πολιτισμός και το περιβάλλον τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την υπέρβαση της κρίσης.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε χθες στην γιορτή κρασιού που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ειλεοί” και ο ΟΦΗ στο Ηλιόκαστρο.
Ο κ. Ανδριανός συνεχάρη τους διοργανωτές και αναφέρθηκε στην σημασία της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και του τουρισμού και του πολιτισμού, στην υπέρβαση της κρίσης ιδιαίτερα μάλιστα για την Αργολίδα με τη βαριά πολιτιστική κληρονομία, τον φυσικό πλούτο, και τα ποιοτικά προϊόντα όπως το κρασί, το λάδι και τα προϊόντα της κτηνοτροφίας. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη έμπρακτης στήριξης του αγροτικού κόσμου, όπως με την ταχεία

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

"Αδαμαντία" του Παναγιώτη Μέντη, με τη Μάνια Παπαδημητρίου σήμερα στον Πολυχώρο ΑΡΤίκι

"Αδαμαντία" του Παναγιώτη Μέντη, με τη Μάνια Παπαδημητρίου
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21:00
Στον Πολυχώρο ΑΡΤίκι  Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Σκηνικά: Μανώλης Ζαχαριουδάκης
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Μουσική: Σταύρος Σιόλας
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης

Ο ΕΡΑΣΤΗΣ

Βαρέθηκα εκείνη την ποιητική συλλογή, και γύρισα τα μάτια μου στις δέκα ασπρόμαυρες - οι εννέα τουλάχιστον -, φωτογραφίες από το παρελθόν που, χάρη στον ανηψιό της, τον Ιάσονα, απέκτησα. Στην μόνη έγχρωμη - που έχει συγκινητικά αλλοιωθεί το χρώμα, όπως και στις πρώτες έγχρωμες ταινίες-, διαβάζω κάτω τυπωμένο Sept 1966 και πίσω με χειρόγραφα καλλιγραφικά γράμματα Summer 1966 και σκέφτομαι: σημαδιακή χρονιά για Κείνην και για μένα. Κάτω απ' τον ήλιο του καλοκαιριού, κι εκείνη η αφιέρωση πίσω από μια φωτογραφία των δυο τους : Εκείνης (τότε, γύρω στα 45), και του νεαρού Εραστή, του ωραίου Νικόλα (γύρω στα 31;).Στέκονται κι οι δυο σαν ημίθεοι, όπως σε παλαιότερο μυθιστόρημά μου τους έχω περιγράψει, στην αρχή του έρωτά τους, στην αιθρία του μικρού χωμάτινου λιμανιού, στη γοητεία των αισθήσεων παραδομένοι, μέσα στην ορμή μιας στιγμής παραδομού - τι άλλο; παραβατικού.Τα πόδια τους- ξυπόλητα σχεδόν απ' την ελαφριά υπόδηση του καλοκαιριού-, πατούν στο χώμα.. Εκείνος, με τόνα χέρι του στην τσέπη του εργατικού του παντελονιού (στο φόντο το μικρό του ξυλουργείο), εκείνη μ' ένα λευκό φουστανάκι, στενό αλλά αιθέριο, περαστική, σαν να τον έβγαλε απ' τη δουλειά για λίγο χασομέρι, για μια μικρή συνομιλία, χαμογελαστή. "Ενθύμιον φωτωγραφίας χαρισμένη στην πολυπόθιτη Κάρολ με άπειρη λατρεία και αγάπη - Νίκος'', γράφει Εκείνος, συγκινητικά ανορθόγραφος, όπως οι ΄Ελληνες, επιβεβαιώνοντας τον θρύλο που, στη μικρή επαρχιακή Ερμιόνη, από πιτσιρικά με γαλούχησε, με διαμόρφωσε εσωτερικά σχεδόν, τον θρύλο του ΄Ερωτος καταδιωκόμενου, τραυματισμένος δωδεκάχρονος από επεισόδιο ερωτικό, την ίδια χρονιά κι εγώ. Και στις άλλες φωτογραφίες οι δυο τους πάλι, στο κότερο, στην ταβέρνα, στο κέντρο το νυχτερινό Ιούλιο του '68 - στο φόντο πάντα καλοκαίρι.Κι εκείνο το μικρό της το παιδί, ο Ντέξτερ 12-14 χρονώ- γιατί οι φωτογραφίες προχωρούν στο χρόνο από το '66-, κι ο άντρας της ο Λη απ' την Αμερική. Σ΄όλες τις στάσεις η λεπτότης, η ισορροπία που επικρατεί, μια αποδοχή απ' τη ζωή, έρχεται σε κόντρα με το σκάνδαλο πούχε ξεσπάσει στη μικρή καθυστερημένη κοινωνία, κείνη τη μακρυνή εποχή. Μέσα σε μια τρυφερότητα τους βλέπω και τους τέσσερις, την ελληνοαμερικανίδα Εκείνην, τον Αμερικανό Σύζυγο, τον Εραστή και το Παιδί. Μιαν ήρεμη αποδοχή για ό,τι καλό ή κακό έφερνε η Ζωή. Πάλεψες Κάρολ, όπως πολύ αργότερα μούχες εκμυστηρευτεί (όταν δεν ήμουν κι εγώ πλέον κείνο το τρομαγμένο του1966 παιδί ), πάλεψες με τις αγάπες σου, τη νύχτα, το τσιγάρο, το πιοτί (τσιγάρο και ποτό δεν λείπουν απ' το χέρι σου σ' αυτές τις δέκα φωτογραφίες που απόμειναν απ' όλη την θυελλώδη σου ζωή), πάλεψες και χαροπάλεψες γενναία μια ζωή διεκδικώντας απροσποίητα αυτό που σού προέκυψε: έναν θυελλώδη έρωτα στης γενέθλιας πόλης του πατέρα σου την επιστροφή. Κι ήτανε άδικη, πολύ πικρή του βίου σου η απολαβή κι απ' τον μικρό σου Γιο και απ' τον λατρεμένο σου Εραστή - δυο τάφοι.

ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


Κρανίδι, 2-09-2016

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΕΡΜΙΟΝΗΣ
 Σας ενημερώνουμε ότι λόγω σοβαρής βλάβης στο δύκτιο του βιολογικου θα γίνει διακοπή της υδροδότησης σε ολο τον οικισμό αυρίο Σάββατο 3-09-2016 απο της 08:15-13:00.
Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα γίνει σταδιακά

"Πόλεμος και Έρωτας στον Αργοσαρωνικό" σήμερα στο Συγγρού


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Τι έγιναν οι νικημένοι;
Ποιος σκέφτηκε ποτέ γι' αυτούς,
ποιος μας σκέφτηκε;
Αδελφή Ισπανία, μόνη μες στον ήλιο σου
μαύρο και πυρωμένο σαν το θάνατο
που λίγοι πια τον βλέπουν, τον θυμούνται.
Αδέρφια σκοτωμένα, νικημένα αδέρφια μου
πού πήγατε, πώς σκορπίσατε;
Άλλοι νεκροί, χωρίς τάφο, χωρίς πλάκα
παράνομοι ακόμα και στο θάνατο.
Άλλοι χαμένοι στις απέραντες πόλεις
στα στενάχωρα σπίτια, ανυπόταχτοι και μονάχοι
με ξεχασμένο το επαναστατικό ψευδώνυμο.
Άλλοι ακόμα στη φυλακή
χτυπώντας όλο πιο κουρασμένα τις πέτρες
περιμένοντας μιαν απάντηση, λησμονημένοι απ' όλους.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση εξέτασης προσφυγών Τ. Λάμπρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι οι από 05-07-2016 προσφυγές του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» κ. Αναστάσιου Λάμπρου, με τις οποίες στρέφεται κατά του κύρους της υπ’ αριθμ. 115/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας αναφορικά με τη νομιμότητα ψήφισης της υπ’ αριθμ. 93/2016 «Κανονισμός Λειτουργίας Δικτύων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.» και της υπ’ αριθμ. 117/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας αναφορικά με τη νομιμότητα ψήφισης της υπ’ αριθμ. 107/2016 «Τιμολογική Πολιτική για μεγάλους Πελάτες» του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. απορρίφθηκαν, για τους λόγους που αναφέρονται στις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/νήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου με αριθμ. πρωτ. 112060/25-8-16 (7ΔΛΧΟΡ1Φ-73Κ) και 127970 (7ΒΦΓΟΡ1Φ-ΠΗΚ).
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης

Θα με δικάσει - Φωτεινή Βελεσιώτου


Η Φωτεινή Βελεσιώτου στη λήξη του 3ου Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα

Με την αγαπημένη ερμηνεύτρια του λαϊκού τραγουδιού Φωτεινή Βελεσιώτου κλείνει το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα", την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν, με πολλές sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία, συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια της ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών.

Σεμνή αλλά ουσιαστικά παρούσα, ανιχνεύει με τον δικό της τρόπο και μελετά αθόρυβα κάθε μουσικό ρεύμα, σύγχρονο ή κλασσικό, δίνοντας τον δικό της τόνο σε κάθε ερμηνεία της.

Κρούσμα ηπατίτιδας Α σε 13χρονο πρόσφυγα στην Ερμιονίδα

arcadiaportal 
Ο ΙΣΑ καταγγέλλει Περιφέρεια και κυβέρνηση ότι έχουν αφήσει τη δημόσια υγεία στα χέρια των ΜΚΟ
Εδώ και πολλούς μήνες είναι γνωστό ότι φιλοξενούνται πρόσφυγες και στην Αργολίδα, και μάλιστα με τη φροντίδα του ΟΗΕ και μεγάλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Οι άνθρωποι αυτοί φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και άλλους ιδιόκτητους χώρους. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι πρόσφυγες αυτοί δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια απογραφή που πραγματοποιεί το αρμόδιο υπουργείο, αφού η φροντίδα τους δεν βαρύνει το ελληνικό κράτος.
Ωστόσο, η κρατική εποπτεία με κανέναν τρόπο δεν θα έπρεπε να υποκαθίσταται από τις ΜΚΟ, πόσω μάλλον όταν εγείρονται ζητήματα δημόσιας υγείας.
Για αντικατάσταση της Πολιτείας από τις Μη Κυβερνητικές

Έκθεση Λεονάρντο Κρεμονίνι και «Τρεις μέρες Ιταλίας» στην Ύδρα

Μία μεγάλη ανθολογική έκθεση του σπουδαίου Ιταλού ζωγράφου, Λεονάρντο Κρεμονίνι, φιλοξενείται από τις 3 Σεπτεμβρίου, στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο της Ύδρας. Παρουσιάζονται συνολικά 32 έργα του μετρ της παραστατικής ζωγραφικής: λάδια, έργα σε χαρτί και χαρακτικά, που προέρχονται από ελληνικές συλλογές.

Ο τίτλος της έκθεσης «Οι αυθάδειες του ήλιου», είναι ο τίτλος ενός συγκεκριμένου έργου του 1974 που παρουσιάζεται και λειτουργεί αντιπροσωπευτικά των καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων του Κρεμονίνι, που λάτρευε την Ελλάδα, το φως της και περνούσε πολλά καλοκαίρια του στη χώρα μας.
Φέτος συμπληρώνονται έξι χρόνια από το θάνατο του Ιταλού ζωγράφου (1925 – 2010) που αποτέλεσε μέντορα στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts στο Παρίσι, πολλών γνωστών δημιουργών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αρκετοί Έλληνες. Την τωρινή έκθεση διοργανώνει η διευθύντρια του μουσείου, Ντίνα Αδαπούλου και επιμελείται ο ζωγράφος, Αλέξης Βερούκας.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρέσβης της Ιταλικής

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΚΑΤΑ ΤΟ 2ο ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2019

Τέλος Αυγούστου συμπληρώθηκε ο δεύτερος χρόνος της νέας Δημοτικής περιόδου 2014-2019.Για τον πρώτο χρόνο η ΝΕΔΥΠΕΡ δημοσίευσε πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο  σχετικό άρθρο  με τις θέσεις και τις παρεμβάσεις μας.
Με την παράταξή μας, στη δεύτερη αυτή χρονιά, από την θέση της αντιπολίτευσης, με την παρουσία 2 δημοτικών συμβούλων στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας (Τάσος Τόκας-Βασίλης Νόνης) και ενός συμβούλου στην Τοπική Κοινότητα Φούρνων (Νίκος Γεωργίου),  συμμετείχαμε αντίστοιχα σε όλα τα  συμβούλια (23 στο Δήμο) που έγιναν και προσπαθήσαμε να εκπροσωπήσουμε τους δημότες που μας εμπιστεύθηκαν για τη νέα αυτή δημοτική περίοδο.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ένα …επίκαιρο έγγραφο!



Ένα …επίκαιρο έγγραφο!
Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και αφού ευχηθούμε στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να την διανύσουν με υγεία, πνευματική καρποφορία και ψυχική γαλήνη, δημοσιεύουμε το ιδιόχειρο έγγραφο που υπέβαλε ο πληρεξούσιος της Ερμιόνης Σπύρος Μερκούρης στην Δ’ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων στις 5 Αυγούστου 1829, αιτούμενος, για πρώτη φορά, τη σύσταση σχολείου στην πόλη μας.1
Προς την Σεβαστήν Δ’  Εθνικήν Συνέλευσιν2
Επειδή είναι γνωστόν ότι η ασυδοσία προξενεί αισθητήν ζημίαν, τούτου χάριν επικαλούμεθα μετά πολλής υποκλίσεως την Σεβαστήν Συνέλευσιν όπως γένη και περί ημάς τους δυστυχείς τρόπος περί συστάσεως του σχολείου ίνα και η πατρίς ημών ισοτίμως με την πόλιν του Άργους και άλλων πόλεων εγκαυχάται, έχουσα αυτό τούτο ως εν μνημείον της περί ημάς φιλανθρωπίας αιώνιον.
Εν Άργει τη 5η Αυγούστου 1829
Ο Πληρεξούσιος της κώμης Ερμιόνης
Σπύρος Μερκούρης
ΣΗΜ.
1.     Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ. - Συλλογής Λαδά) και 474 III αρ. 64.
2.     Η Δ’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων έγινε στο Άργος. Οι εργασίες της άρχισαν στις 13 Ιουλίου και έληξαν στις 6 Αυγούστου του 1829. Οι πληρεξούσιοι της Ερμιόνης ήταν δύο: Ο Γεώργιος Ι. Οικονόμου και ο Σπύρος Γεωργίου Μερκούρης, παππούς του Σπύρου Μερκούρη του Δημάρχου Αθηναίων και προπάππους της Μελίνας Μερκούρη. Ο Σπύρος Γ. Μερκούρης εξελέγη πληρεξούσιος στη Μονή της Κοιλάδας και έλαβε την εντολή να ακολουθήσει τον Καποδίστρια, πράγμα το οποίο έπραξε.
Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου