Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΔΥΠΕΡ:ΕΛΛΙΠΗΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ-ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


 


Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Εύλογες απορίες δημιουργεί η ανακοίνωση της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδας για την επιτυχία του μη κλεισίματος του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ στο Κρανίδι καθώς αναδεικνύει υπέρμετρα τις προσπάθειες του Δημάρχου Ερμιονίδας όσο και της Αντιπροέδρου του Εργατικού  Κέντρου.

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι και οι τρεις βουλευτές του Νομού Αργολίδας με την εν γένει στάση τους, είτε με ερωτήσεις τόσο στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο  όσο και στον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Διονύση Καλαματιανό προσέφεραν τα μέγιστα στη διατήρηση του Τοπικού Υποκαταστήματος.

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΤΟ 1820



Δημήτρης Τουτουντζής 
     Όταν ο νεαρός Γάλλος διπλωμάτης υποκόμης De Marcellus διορίστηκε στην πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης, το 1816, κατεχόταν από τη μέθη της πρώτης γνωριμίας με τον ονειρικό αρχαίο Ελληνικό κόσμο. Γραμματέας το 1820 της γαλλικής πρεσβείας, υπήρξε πρωταγωνιστής της αρπαγής του αγάλματος της Αφροδίτης που βρίσκεται από τότε στο Μουσείο του Λούβρου.

    Τα περιστατικά της μεγάλης αυτής αρχαιοθηρικής περιπέτειας δεν έχουν εντελώς αποσαφηνισθεί. Παραμένουν ακόμα σκοτεινές οι συνθήκες ακρωτηριασμού της θεάς κατά τη διάρκεια του άγριου διαγκωνισμού των μνηστήρων της στη Μήλο. Υπάρχουν στην υπόθεση πτυχές που θυμίζουν στρατιωτικές επιχειρήσεις, μυστικό πόλεμο, κατασκοπία και ίντριγκες. Δεν λείπει το στοιχείο της βίας, της απάτης, του ηθικού καταναγκασμού και των πολιτικών εκβιασμών. Μια εφιαλτική υπόθεση με μυθιστορηματική ατμόσφαιρα, αλλά και με στοιχεία αποκαλυπτικά και διδακτικά.

    Έχουν διατυπωθεί πολλές εκδοχές. Ο Marcellous αφηγείται στο

νεροκάρδαμο


Το λαχανικό που ρίχνει πίεση και χοληστερίνη και προστατεύει από τον καρκίνο
Καθόλου τυχαία οι γιαγιάδες μας έλεγαν συχνά
«φάε για να καρδαμώσεις»
Το νεροκάρδαμο, το φρέσκο ντόπιο χόρτο που βρίσκουμε στα μανάβικα και τους πάγκους των λαϊκών αγορών είναι ένα παραγνωρισμένο φυτό με πολλά και εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία.
Προσοχή όμως: δεν έχει σχέση με το κάρδαμο, το ξερό μπαχαρικό της Ανατολής, το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό ως κακουλές από την τουρκική ονομασία του μυρωδικού. Το καρύκευμα αυτό είναι ο ξερός καρπός ενός φυτού των Ινδιών και της Σρι Λάνκα, που συγγενεύει με το τζίντζερ.
Το νεροκάρδαμο είναι αυτοφυές φυτό και τα φύλλα του φύονται κοντά στη βάση του. Έχουν δυνατή πικάντικη γεύση και χρησιμοποιούνται σε σαλάτες και διάφορα γαρνιρίσματα.
Δεν ανήκει στην ελλαδική χλωρίδα, φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη, στα περιβόλια που ποτίζονται καλά, σε όχθες και ρυάκια.
Συλλέγεται την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ «ΔΙΚΑΙΗ» ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ



ΚΡΑΝΙΔΙ 06-10-2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ «ΔΙΚΑΙΗ» ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ

Κύριοι της ΔΕΥΑΕΡ μην δημιουργείτε ψεύτικες εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν .
Γιατί κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΕΡ δεν στείλατε την υπόθεση της μη έκδοσης λογαριασμών στην δικαιοσύνη πριν δύο χρόνια, όταν αναλάβατε την διοίκηση του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης;
Προσωπικά δεν δέχομαι απειλες και λεονταρισμούς από κανένα και δεν σας επιτρέπω να έχετε αυτήν την συμπεριφορά απέναντί μου, πιστεύοντας ότι θα σταματήσω να σας ελέγχω και να σας ασκώ κριτική.
Κύριοι έχετε ήδη αργήσει πάρα πολύ να αποστείλλετε την υπόθεση στον Κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου και μέχρι σήμερα δεν το έχετε πράξει.

Η δημοτική γλώσσα στα αναγνωστικά βιβλία



Του Γιάννη Λακούτση

Από  το    1880  γίνεται  μια  συζήτηση  σχετικά  με  τα  αναγνωστικά  και  τα  διδακτικά  εγχειρίδια  ως  προς  τη  μορφή,  το  περιεχόμενο  και  τη  γλώσσα  τους.  Η  πρώτη  αντιπαράθεση  γίνεται  ανάμεσα  σε  δυο  τάσεις  που  υποστηρίζουν  δυο  διαφορετικούς  τύπους  αναγνωστικών:  αφενός  το  σοβαρό  αναγνωστικό  γραμμένο   σε  καθαρεύουσα  γλώσσα  και  αφετέρου,  το  ευχάριστο  γραμμένο  στην  ομιλούμενη  γλώσσα,  προσαρμοσμένο  στις  αντιληπτικές  ανάγκες  του  παιδιού. Η  αντιπαράθεση  αυτή   γνωρίζει  μεγάλη  οξύτητα  μέσα  στο  20ο  αιώνα,  με  τη  σύγκρουση  αρχαϊστών  και  δημοτικιστών. Μέχρι  τότε  η  επικράτηση  της  καθαρεύουσας  μέσα  στα  αναγνωστικά  ήταν  αδιαμφισβήτητη.  Η   δεύτερη  αντιπαράθεση ,  εκδηλώνεται  τη  δεκαετία  του     1890  και  περιστρέφεται  γύρω  από  δυο  προσωπικότητες  της  εκπαίδευσης,  τον  Χαρ.  Παπαμάρκο  και  τον  Π.  Οικονόμο,  διευθυντές  διδασκαλείων,  επιθεωρητές  και  διευθυντές  πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης.  Ο  Οικονόμος  ακολούθησε  το  σύστημα  του  Harbart:  «συνεχής  αφήγηση,  που  στηρίζεται  σε  ένα  πρόσωπο  η  σε  ένα  γεγονός  (Ροβινσών,  Οδύσσειακ.λ.π),  ηθικού- θρησκευτικού  χαρακτήρα». Σύμφωνα  με  αυτό  το  σύστημα  συντάχθηκαν  οι  πρώτοι  διαγωνισμοί  για  τα  αναγνωστικά  (1882  και  1886). Ο  Παπαμάρκος   πρότεινε  το  εγκυκλοπαιδικό  σύστημα:  «τα  αναγνωστικά  έπρεπε  να  αποτελούνται  από  μικρά  ανεξάρτητα  κείμενα  που  θα 

Eκδήλωση -Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο στη Κοιλάδα


Εξασθενές Χρώμιο

Του Βασίλη Γκάτσου
Στη φωτογραφία: τα αποτελέσματα των αναλύσεων ολικού και εξασθενούς χρωμίου 01-09-2016, όπως πολύ ωραία τα έδωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Όπως είχα επισημάνει και σε σχετικό πρόσφατο άρθρο μου, κυρίως στα πεδινά, υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι μεγάλο (.... αφού δεν το πίνουμε το ... πόσιμο), δεν φαίνεται να μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς, αλλά υπάρχει και πρέπει να τεθεί το θέμα υπό επιστημονική παρακολούθηση. Δεν είναι ευθύνη του Δήμου η παρακολούθηση, αλλά είναι ευθύνη του η έκφραση ανησυχίας, ώστε να επέμβει η επιστημονική κοινότητα αρμοδίως.
Τα αποτελέσματα καλό είναι να δίδονται χωρίς σχόλια του Δήμου, και να δίδεται το όριο των 50 μgr/l για το ολικό χρώμιο. Το σχόλιο ότι για το εξασθενές δεν υφίσταται όριο (εννοείται στη νομοθεσία μας) δεν χρειάζεται γιατί προκαλεί σύγχυση:

1. Δηλαδή να μην ανησυχούμε, αφού δεν υπάρχει όριο εξασθενούς. Δηλαδή ακόμη και στην περίπτωση που σε μια γεώτρηση μπορεί να έχουμε 49 μgr/l ολικό χρώμιο, οπότε το εξασθενές θα είναι περίπου 41 μgr/l να μην ανησυχήσουμε;;; (Η ΚΥΑ που βγήκε για τον Ασωπό επιτρέπει την απόρριψη λυμάτων από βιομηχανίες στον Ασωπό με όριο εξασθενούς 30μgr/l. Προσοχή, λυμάτων και εμείς έχουμε γεωτρήσεις ποσίνου με 12 μgr/l).

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ : ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ



ΚΡΑΝΙΔΙ 05-10-2016
ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ : ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ
Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα για βελτίωση των υπηρεσιών και των δημοσίων υποδομών στην Ερμιονίδα.
Δίνουμε την υπόσχεση πως όλοι μαζί θα δουλέψουμε σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια. Ο Δήμαρχος κ. Δ.Σφυρής , το δημοτικό συμβούλιο με τα μέλη του και οι δημοτικές παρατάξεις, οι κοινωνικοί φορείς του τόπου μας , οι πολίτες – εθελοντές , θα δουλέψουμε συντονισμένα για την επίτευξη του κοινού μας στόχου.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να ευχαριστήσουμε για την  στάση και  τις ενέργειες τους βουλευτές του νομού μας, τον Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου , το Επιμελητήριο Αργολίδας , το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα του Δήμου και των φορέων της Ερμιονίδας. Η ισχύς μας ήταν η

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Δ. Ε.Υ.Α.ΕΡ. ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΛΑΜΠΡΟΥ

Κρανίδι, 05-10-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Σχετικά με τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Αναστάσιος Λάμπρου έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Α) Με αναλυτική ανακοίνωση μας την 20-09-2016 σας ενημερώσαμε για την Απόφαση ΑΔΣ 132/2016, με την οποία το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. αποφάσισε ομόφωνα να γίνει καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα Ναυπλίου, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τη μη έκδοση των λογαριασμών της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης για τα έτη 2012-2013-2014. Σκοπός είναι να δοθεί τέλος στο ζήτημα αυτό και να αποδοθούν οι ευθύνες στα σωστά πρόσωπα.

Β) Ο Γεν. Γραμματέας της Αποκ. Διοικ. Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου αναφέρει σαφώς στο έγγραφό του, ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. σχετικά με το θέμα αυτό (σημ. έκδοση λογαριασμών Δ.Ε. Ερμιόνης και ενσωμάτωση του πρόσθετου ειδικού τέλους 80%) είναι νόμιμες, εκτελεστές και παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Βάλτε να πιούμε



Του Γιάννη Λακούτση

Ο  ποιητής  Κ.  Καρθαίος  (1878-1955),  το  πραγματικό  όνομα  του  οποίου  είναι  Κλέανδρος  Λάκων,  δεν  είναι  γνωστός  στο  ευρύ  κοινό. Ο  πατέρας  του  καταγόταν  από  την  Κέα  (Τζια),  απ’  όπου  πήρε  και  το  ψευδώνυμο (στην  Κέα  κατά  την  αρχαιότητα  αναπτύχθηκαν  τέσσερις  πόλεις- κράτη,  η  Καρθαία,  η  Ιουλίδα,  η   Κορησσία  και  η  Ποιήεσσα).  Στρατιωτικός,  πήρε  μέρος  στους  Βαλκανικούς  πολέμους,  συμμετείχε  στον   Νουμά,  όπου  και  δημοσίευσε  αντιπολεμικά  ποιήματα.  Συμμετείχε  επίσης   στους  γλωσσικούς  αγώνες,  πράγμα  ασυνήθιστο  για  αξιωματικό.  Ο  Καρθαίος  ήταν  μαχόμενος  δημοτικιστής  και  ήταν  αυτός  που  έπλασε  τον  όρο  «μεχριτισμός»  που  σημαίνει  την  κακή  χρήση  του  «μέχρι».  Οι  σημερινοί  νεοκαθαρευουσιάνοι   χρησιμοποιούν  επίσης  τον  όρο  αυτόν  ως  ένα  από  τα  υποτιθέμενα  αμαρτήματα  της  δημοτικής  γλώσσας. Λένε  δηλαδή  ότι  το  «μέχρι»  συντάσσεται  μόνο  με  γενική  και  ότι  είναι  μεχριτισμός  να  το  συντάσσεις  με  αιτιατική.  Ο  Κ.  Καρθαίος  ( πάντα  έτσι  υπέγραφε),  εμφανίστηκε  στα  γράμματα  το  1917  με  τη  μετάφραση  «  Η  μπαλάντα  της  φυλακής  του  Ρέντινγκ»  του   Όσκαρ  Ουάιλντ.  Αργότερα  μετάφρασε  Θερβάντες,  Σαίξπηρ,  Λόπε  ντε  Βέγκα κ. α.  Το  1935  διορίστηκε  διευθυντής  του  Εθνικού  θεάτρου,  ενώ  υπήρξε  επίσης  διευθυντής  στο  περιοδικό  Νεοελληνικά  Γράμματα.  Ήταν  μέλος  της  επιτροπής  για  τη  σύνταξη  της  Νεοελληνικής  Γραμματικής  (1941).  Η  ποίησή  του  « είναι  χαμηλόφωνη  και  κυριαρχεί   ο  άνθρωπος  και  ο  έρωτας».  Ένα  από  τα  ομορφότερα  ποιήματά  του,  που  είχε  δημοσιεύσει  και  στον  Νουμά  στις 20  Απριλίου  1919, ήταν   «Το  τραγούδι  του  μπεκρή»,  που  αργότερα  έγινε  « Βάλτε  να  πιούμε»,  το  οποίο  έχει  μελοποιηθεί  στο  δίσκο  « Κάτι  σαράβαλες  καρδιές»  (1998),  από  τα  Διάφανα  Κρίνα,  ένα  ελληνικό  συγκρότημα  που  συνδυάζει  την  ποίηση  με  τη  ροκ  μουσική. Ακούστε  το…


Το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο drone

Το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο drone κατασκευάστηκε από τρικαλινή εταιρεία
Το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο drone κατασκευάστηκε από τρικαλινή εταιρεία

Φέρει σφραγίδα Made in Greece, ζυγίζει λίγο παραπάνω από έναν άνθρωπο, έχει μήκος 4 μέτρα, απογειώνεται με ταχύτητα 2,8 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Με εμβέλεια 150 χιλιομέτρων και αυτονομία 11 ωρών, μπορεί από ύψος 2 χιλιομέτρων, πετώντας μέρα και νύχτα, να μεταδώσει σε πραγματικό χρόνο κρίσιμες και λεπτομερείς πληροφορίες για την υποστήριξη υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και δημόσιας ασφάλειας: την παρακολούθηση των χερσαίων και θαλάσσιων

τά ἀγαθά κόποις κτῶνται

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ της Ρωσίας, η 16χρονη σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου, κατέκτησε την πρώτη θέση, με εννέα βαθμούς σε 11 αγώνες και αναδείχθηκε πανηγυρικά παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων.
Δεδομένου ότι από πέρσι κατείχε τον παγκόσμιο τίτλο στις 16χρονες, φέτος αγωνίσθηκε στην ανώτερη από την ηλικία της κατηγορία νεανίδων (μέχρι 18 ετών), όπου συμμετείχαν 52 σκακίστριες από 37 χώρες.

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» κ. Πρόεδρε της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ




Τετάρτη 5/10/2016
ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο και Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ
ΚΟΙΝ.: Γραφείο Δημάρχου

ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή ενημερωνόμαστε ότι το θέμα συνεχίζει να απασχολεί και τους δημότες του Δήμου αλλά και την αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδας και Ιονίου με σχετικό έγγραφο (αποκεντρωμένη Διοίκηση με αριθμ. Πρωτ. 111861/13-09-2016), ζητούμε να μας απαντήσετε στα εξής :
1)      Πήρατε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σας να στείλετε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αίτημα γνωμοδότησης για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σας για τηνέκδοση παλαιών λογαριασμών στις Κοινότητες (Ερμιόνης, Ηλικοάστρου και Θερμησίας) με το τέλος του 80% της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας κατά την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ



ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                        4-10-16

 
Δελτίο τύπου
Το ανακοίνωσε ο διοικητής Διονύσης  Καλαματιανός  σε σημερινή σύσκεψη

Δεν κλείνει  το υποκατάστημα του ΙΚΑ Κρανιδίου!
  
Γκιόλας: Οι συντονισμένες κινήσεις φορέων και πολιτών
    έφεραν αποτέλεσμα

Ευχάριστα   τα  νέα για το ΙΚΑ Κρανιδίου.
Σε  σύσκεψη που  έγινε σήμερα το  πρωί στην Αθήνα ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Διον . Καλαματιανός  ανακοίνωσε ότι δεν ισχύει η απόφαση της υποδιοικήτριας του Ιδρύματος για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ερμιονίδας , το οποίο παραμένει και θα λειτουργεί ,όπως μέχρι σήμερα.

Αθήνα: Η αναξιοποίητη Πρωτεύουσα

Από τις 12 000 000 αφίξεις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μόνο οι 300 000 έχουν προορισμό και την Αθήνα με μέση διαμονή τις δύο μέρες, ενώ άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεπερνούν τις έξι μέρες.
Με τις μεγάλες επενδύσεις στο Ελληνικό, τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, επενδύσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης κ.λ.π., το ξένο κεφάλαιο αναγνωρίζει ότι η Αθήνα είναι επενδυτική ευκαιρία. Σε 5 χρόνια, αν όλα πάνε κατ' ευχήν, η Πρωτεύουσα και το παραλιακό της μέτωπο θα είναι αγνώριστα. Η αιχμή του δόρατος του τουρισμού μας.

Και όταν ο προορισμός είναι ΑΘΗΝΑ, η σημαντικότερη απόδραση είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Δηλαδή το τουριστικό πακέτο "7 μέρες ΑΘΗΝΑ", σίγουρα θα έχει μια μέρα νησιά Αργοσαρωνικού. Το σημερινό πακέτο είναι "2 μέρες Αθήνα", να δούμε την Ακρόπολη και την Πλάκα, και μετά να φύγουμε στα νησιά του Αιγαίου για άλλες 7 μέρες ήλιο και θάλασσα. Πακέτο που αφήνει σχεδόν εκτός τον Αργοσαρωνικό.
Ως εκ τούτου τα κότερα που φτάνουν στην Ερμιόνη δεν είναι ευκαιριακό φαινόμενο. Θα πολλαπλασιαστούν, και πιθανόν να συμπληρωθούν από ημερήσιες κρουαζιέρες. Και οι τουρίστες θα είναι πιο ευκατάστατοι.
Το έχει συνειδητοποιήσει αυτό το Think tank (δεξαμενή σκέψης) της Ερμιόνης, ώστε από τώρα να βάλλει τις βάσεις του τουριστικού προϊόντος  "Προορισμός ΕΡΜΙΟΝΗ" ; Και είναι δυνατόν να μπουν αυτές οι βάσεις χωρίς συνεργασία με Πόρο, Τροιζηνία, Ύδρα, Σπέτσες;
Ή μήπως η δεξαμενή μας είναι άδεια;

Βασίλης Γκάτσος

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΛΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΛΑΕΚ (1-25) ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Ο Εμπορικός-Βιοτεχνικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Κρανιδίου προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΛΑΕΚ) που απευθύνονται σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις  που απασχολούν  1-25 άτομα.
Η υλοποίηση των σχετικών σεμιναρίων, θα είναι διάρκειας 32 ωρών και στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί αποζημίωση ποσού  5,00 € ανά ώρα, (160€ σύνολο) και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
Α) Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν καταβάλλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά (0,24%) για τα έτη 2015-2016 και απασχολούν 1-25 άτομα εργαζόμενους. Η επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα παραπάνω κόστος καθώς οι δαπάνες του προγράμματος καλύπτονται μέσω της εργοδοτικής εισφοράς που κατέβαλαν και αποταμιεύτηκε στο λογαριασμό του ΛΑΕΚ.
Β) Ανεξάρτητοι ενδιαφερόμενοι μέσω του Εργατικού Κέντρου.
Θέμα Σεμιναρίου:
Εξυπηρέτηση πελατών στις νέες συνθήκες και υγιεινή και ασφάλιση στο χώρο εργασίας.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά υποψηφίων μέσω των επιχειρήσεων:

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Γιώργος Χειμωνάς, «άλλος τρόπος από το σώμα δεν υπάρχει»


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΗΝΑΚΗ
Μια συγκινητική έκδοση με αποσπάσματα από το έργο του Γιώργου Χειμωνά.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Αγάπη σαν ακολασία
Ανθολόγηση - Εισαγωγή:
Αργύρης Παλούκας
εκδ. Κριτική

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω διαβάζοντας ξανά και ξανά για τον Χειμωνά: το σώμα, χειροπιαστό, να μιλάει, να χαμογελάει και να συμφωνεί: «Αλλος τρόπος δεν υπάρχει». Οι αγαπητικές σχέσεις και συναντήσεις των ανθρώπων, η χαρά και οι σπασμοί που μπορεί να (σου) προκαλέσει. Η αγάπη· δηλαδή: μια καινούργια πραγματικότητα, ένας ολόκληρος κόσμος που μπορεί να γεννηθεί, διαδεχόμενος έναν άλλον που πεθαίνει ή που έχει ήδη πεθάνει. Ο ποιητής Αργύρης Παλούκας συγκέντρωσε σε έναν συγκινητικό τόμο αποσπάσματα από το έργο του Χειμωνά, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο νους του μεγάλου συγγραφέα διέβη έναν αναγκαίο Ρουβίκωνα: ξεπέρασε (ή: προσπέρασε) τα όρια της επιβεβλημένης από τους αισιόδοξους χαράς και επέμεινε να φτάσει στη σαρκαστική αποδοχή ότι η ζωή δεν είναι αυταξία.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η 14χρονη Ευγενία από τα Γιαννιτσά σε παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής

Σε όλο τον κόσμο θα κυκλοφορήσει η κάρτα με την ζωγραφιά 14χρονης μαθήτριας από τα Γιαννιτσά που αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό του οργανισμού Postcards for Peace. 
Η μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Ευγενία Δεμιρτζόγλου κέρδισε το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία 12-16 ετών, με τη ζωγραφιά της που θα τυπωθεί σε καρτ ποστάλ και θα πουληθεί για να προωθήσει το μήνυμα της ειρήνης.

patranewς 

αγκαλιές

Αγκαλιά, η θεραπευτική

Αγκαλιά, η θεραπευτική



«4 αγκαλιές για επιβίωση,
8 αγκαλιές για συντήρηση
και 12 αγκαλιές για ίαση».

Όποιος έχει περάσει από τις στενωπούς μιας σοβαρής νόσου, είτε ο ίδιος είτε κάποιος δικός του, σίγουρα θα το έχει ακούσει σαν συμβουλή από τους θεράποντες ιατρούς.
Η Virginia Satir, οικογενειακή σύμβουλος, το είχε εκφράσει πιο γενικά αναφερόμενη στις ανθρώπινες σχέσεις: «4 αγκαλιές για επιβίωση, 8 για συντήρηση, 12 για ανάπτυξη».
Μιλάμε πάντα για αγκαλιές ανά ημέρα.

Η δύναμη της αγκαλιάς είναι απίστευτη.
Υπάρχει μάλιστα και ο σωστός τρόπος να αγκαλιάζουμε: το αριστερό μας μάγουλο ακουμπά το αριστερό μάγουλο εκείνου που αγκαλιάζουμε, αφού είναι το μέρος που βρίσκεται η καρδιά μας άρα πρόκειται για μια αγκαλιά αγάπης.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του ΙΚΑ Κρανιδίου στο Ναύπλιο (βίντεο)

 Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα στο Ναύπλιο για την υποβάθμιση του ΙΚΑ Κρανιδίου ομάδα πολιτών από την Ερμιονίδα.
Κατά την διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια ομάδα ενεργών πολιτών ανάρτησαν πανό που έγραφε "ΤΟ ΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ."
Στο τέλος των εκδηλώσεων οι διαμαρτυρόμενοι με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή και τον Γιάννη Γεωργόπουλο από την αντιπολίτευση του Δήμου, επέδωσαν ψήφισμα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα όπου είχαν και διάλογο σε έντονο ύφος.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Παναργολικό κάλεσμα για να μην κλείσει το ΙΚΑ Κρανιδίου στο Ναύπλιο

Θα είμαστε όλοι οι Αργολιδείς, από την Ερμιονίδα, το Άργος και το Ναύπλιο, αύριο Κυριακή 2/10 στις 09:00 το πρωί στην πλ. Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, σύσσωμος ο Δήμος Ερμιονίδας, οι φορείς και τα σωματεία για να παραδώσουμε το αγωνιστικό μας υπόμνημα, να διαμαρτυρηθούμε, κυριώς να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Δεν έχουμε δρόμο στην Ερμιονίδα, τα μνημόνια μας πήραν την εφορία και όλες τις υπηρεσίες μας, δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν και το ΙΚΑ για να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι.

Εμπρός όλοι μαζι ενωμένοι μέχρι την νίκη!

Ξεκινάμε όλοι μαζί οργανωμένα αύριο Κυριακή 2/10 από την πάνω πλατεία του Κρανιδίου στις 08:45 το πρωί.

καλόν Οκτώβρη νάχουμε!


Έλλη Βασιλάκη

1η έκθεση ανάδειξης των αργολικών προϊόντων



Συνέντευξη τύπου διοργανώθηκε στο ΦΟΥΓΑΡΟ όπου για πρώτη φορά φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το ΦΟΥΓΑΡΟ συνδιοργανώνουν έκθεση επίλεκτων προϊόντων από παραγωγούς της Αργολίδας, με σκοπό να γίνει ετήσιος θεσμός.
Στην συνέντευξη μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος και ο υπευθυνος του ΦΟΥΓΑΡΟΥ Νικος Τσαγκαρέλης.
Στην έκθεση αυτή θα λάβουν μέρος 16 παραγωγοί οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα τους, τα οποία καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα. Για πέντε ημέρες, από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χυμούς, γαλακτοκομικά, τυροκομικά, κρασιά, μπύρες, μέλι, ελαιόλαδο, ζυμαρικά και γλυκά από όλη την Αργολίδα!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ