Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΝΗΜΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2017 ! ΕΤΟΣ ΜΗΤΣΑΙΩΝ


ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΝΗΜΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

2017! ΕΤΟΣ ΜΗΤΣΑΙΩΝ
Αποτελεί «σπονδή υπέρ της Ιστορίας» της ιδιαίτερης πατρίδας μας η προβολή, κατά τη διάρκεια του 2017, των πολλαπλών επετειακών γεγονότων, που συνδέονται με τη θρυλική οικογένεια των ΜΗΤΣΑΙΩΝ. Πρόκειται για μια μοναδική και απροσδόκητη συγκυρία, που είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί. 
Το Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου τιμώντας την μνήμη τους και αναδεικνύοντας την προσφορά τους ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του πως πρόκειται να πραγματοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις. 
1. Έκδοση εορταστικής κάρτας με το γενεόγραμμα των Μητσαίων (ηρώων και αγωνιστών) συνοδευόμενη από ενημερωτικό σημείωμα. 2. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών (Παλαιά Βουλή), όπου φυλάσσονται τ’ άρματα των Μητσαίων. 3. Ανάρτηση στους τοπικούς ιστότοπους μονογραφιών με σπάνια και άγνωστα ντοκουμέντα της ζωής τους, όπως πολεμικές ανταποκρίσεις, αγορεύσεις στη Βουλή κ.ά. 4. Οργάνωση εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν ομιλίες, έκθεση πινάκων, φωτογραφιών, εγγράφων και άλλων τεκμηρίων της οικογένειας, καθώς και επίσκεψη σε «δικούς της» χώρους.  5. Εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία της Ερμιόνης. 6. Παρουσίαση σχετικών διηγημάτων και ποιημάτων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας καθώς και θρύλων και αφηγήσεων της τοπικής λαϊκής μας παράδοσης.    7. Έκδοση ενημερωτικού εντύπου, που θα περιέχει και αναλυτική βιβλιογραφία. 8. Οργάνωση αγώνα δρόμου αντοχής με αφετηρία το Γκούρι Βιτόρεσε στο Κρανίδι και τερματισμό στο ιστορικό κτήριο της Γ’ Εθνοσυνέλευσης και τις προτομές των Μητσαίων στην Ερμιόνη. 9. Ενημέρωση των κατοίκων της οδού Μητσαίων στην Αθήνα και διανομή κάρτας και σχετικού υλικού.
Το Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου


ermionikos-syndesmos