Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο τύπου Γιάννης Γκιόλας : Μόνο τα ..κλειδιά των τραπεζών δεν είχαν πάρει οι μιντιάρχες για να εισπράττουν όσα δάνεια ήθελαν


Στις 13 του μηνός συνεδρίασε  η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων  και ΜΜΕ , με θέμα την σύνταξη του πορίσματος  μετά την πολύμηνη διαδικασία.Ο  βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ  - και μέλος  της επιτροπής -Γιάννης  Γκιόλας άσκησε  έντονη κριτική στα κόμματα της ΝΔ και του  ΠΑΣΟΚ  γιατί , όπως είπε, δεν  ζήτησαν  μια συγγνώμη , δεν έδωσαν   εξηγήσεις , όπως όφειλαν, για το που σπατάλησαν τα    δάνεια πολλών εκατομμυρίων που έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια.
΄΄Υπήρχε αλόγιστη και ακάλυπτη δανειοδότηση  επί σειρά ετών ΄΄ τόνισε ο κ. Γκιόλας και  πρόσθεσε με έμφαση :
΄΄Λέμε  όχι στη συγκάλυψη των αθέμιτων, παράνομων  και χαριστικών δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ αλλά και σε πολιτικά κόμματα..΄΄.
Ο  υπέρμετρος δανεισμός κομμάτων και ΜΜΕ , με τους όρους που γινόταν, υπήρξε θέμα πολιτικό και σαν τέτοιο πρέπει να  αντιμετωπίζεται   ,υποστήριξε ο κ. Γιάννης Γκιόλας και    συμπλήρωσε , χαρακτηριστικά, ότι ΄΄΄μόνο τα ..κλειδιά των Τραπεζών δεν είχαν πάρει οι  μιντιάρχες για να εισπράττουν  όσα  δάνεια  ήθελαν …΄΄
Όπως ανέφερε  ο βουλευτής Αργολίδας , ο υπερ-δανεισμός και η εν δυνάμει οικονομική χρεωκοπία ενός κόμματος  έχει εντελώς διαφορετικές συνέπειες  στην εθνική ζωή από το κλείσιμο μιας επιχείρησης.
Τα πολιτικά κόμματα που διαχειρίζονται χρήματα του ελληνικού λαού  οφείλουν  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στη διάθεση των ποσών  που τους χορηγούνται  και απείρως προσεκτικότερα   στα ζητήματα  διασπάθισης χρημάτων…  κατέληξε ο κ.   Γιάννης Γκιόλας.