Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Η επαναφορά του χαρατσιού των 37,2 € και η θέση μας


Κρανίδι 3-3-2017
Η επαναφορά του χαρατσιού των 37,2 € και η θέση μας για μια σύγχρονη Υπηρεσία Ύδρευσης
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες
Ήθελα να μην ασχοληθώ άλλο με τις νέες συνδέσεις νερού σε εκτός σχεδίου περιοχές και με την επιβολή των 37,2 € τέλους επανασύνδεσης, που το εισπράττει ιδιώτης εργολάβος για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Σεβόμενος έτσι την επιθυμία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που έδωσε το δικαίωμα στο Δ. Σ. της  Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. να αποφασίζει αυτό γι’ αυτά τα δύο σοβαρά θέματα, ψηφίζοντας θετικά στη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου 2017 (Α.Δ.Σ. 38/2017).
Μετά την χθεσινή πανηγυρική ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κυρίου Πάλλη, είμαι υποχρεωμένος να δικαιολογήσω την προσφυγή μου στο Ανώτατο Ελεγκτικό Όργανο και την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δύο αυτά θέματα, ΣΩΖΩΝΤΑΣ έστω και προσωρινά το χαράτσι των 37,2 € από τις τσέπες των Δημοτών.
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Εμείς, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του επανέφερε αυτό το χαράτσι των 37,2 €, δεν μπορούμε να κρίνουμε αυτή του την έντονη επιθυμία.
Δεν μπορούμε να μπούμε στην ουσία της απόφασης των Δημοτικών Συμβούλων.

Εμείς προσβάλλαμε την μη νόμιμη διαδικασία της προηγούμενης απόφασης με την οποία επιβλήθηκε το χαράτσι των 37,2 € και το πετύχαμε, διότι τέτοιου είδους αποφάσεις, οι οποίες επιβάλλουν χαράτσια, απαιτούν την απόλυτη πλειοψηφία.
Δηλαδή 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους 27, να ψηφίσουν θετικά και να αποδεχτούν το χαράτσι που επιβάλλει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Εμείς, όπως δεσμευτήκαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, εάν με την ψήφο σας μας φέρετε στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας,
θα ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ την αμαρτωλή Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., όπως την αποκαλούσε κάποτε ο σημερινός Δήμαρχος κ. Σφυρής.
Έτσι θα γλιτώσει ο κόσμος από την επιβολή του πρόσθετου τέλους 80% στους λογαριασμούς του νερού, που συντηρεί η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Έτσι θα καταργηθούν τα μαγαζάκια των απευθείας αναθέσεων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.  που καταστρατηγούν την νομιμότητα στην διαχείριση του δημοτικού χρήματος.
Με την κατάργηση της αμαρτωλής “κατά Σφυρή” Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., θα μαθαίνουν επιτέλους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Δημότες που πηγαίνουν τα ευρώ τους και θα υπάρχει διαφάνεια, αφού δεν θα υφίσταται πλέον η καταχρεωμένη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., όπως σήμερα μας την παρουσιάζουν ο Δήμαρχος Σφυρής και ο Πρόεδρος Πάλλης.
Την θέση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα πάρει μια σύγχρονη Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης - Αποχέτευσης, στα πρότυπα των τουριστικών νησιών του Αργοσαρωνικού (Σπέτσες, Ύδρα κ.λ.π.), όπου δεν θα επιβάλλεται το πρόσθετο τέλος του 80% και το χαράτσι επανασύνδεσης των 37,2 €.
Οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις για τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης θα είναι αρμοδιότητα του κορυφαίου πρωτοβάθμιου οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
Με αυτόν τον τρόπο, επιτέλους θα σταματήσουν οι αλληλοκατηγορίες όλων των Διοικητικών Συμβουλίων της Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου και της  Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας για κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση, υπερχρέωση και για άλλα πάρα πολλά………
Κύριοι, επιτέλους καταλάβετέ το, το κορυφαίο όργανο του Δήμου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτό εξέλεξαν οι Δημότες και αυτό θα αποφασίζει για όλα, και για την Υπηρεσία Ύδρευσης που θα ιδρυθεί.

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας