Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΝΕΔΥΠΕΡ: ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΣΥΚΟΦAΝΤΗ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Με αφορμή την ανάρτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας στο facebook σχετικά με το σταμάτημα των εργασιών στη Μαρίνα Πορτοχελίου και μετά τη συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29-3-2017, η παράταξή μας έχει να αναφέρει τα εξής:
Οι "καφενειακού" τύπου αναρτήσεις  του Δημάρχου Ερμιονίδας  στα social media δείχνουν την έλλειψη σοβαρότητας από πλευράς του και υποβαθμίζουν τη θεσμική θέση που κατέχει στο Δήμο Ερμιονίδας.
Η ΝΕΔΥΠΕΡ  αλλά και όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης  στο Δήμο μας ήταν και είναι θετικές στην   κατασκευή  του   Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών  Πορτοχελίου.
Η  παράταξή μας, ως γνωστό, στις   07 Μαρτίου 2017 απέστειλε έγγραφο στο Δήμαρχο Ερμιονίδας για την ανησυχία επαγγελματιών και τουριστικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πορτοχελίου από το σταμάτημα των εργασιών στο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών και ζητήσαμε ενημέρωση για τις ενέργειες από πλευράς του Δήμου, ώστε η κατασκευή του   να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να μην υπάρξει καθυστέρηση που θα προκαλούσε βλάβη στην οικονομική δραστηριότητα των τουριστικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής λόγω της άσχημης εικόνας ενός μη ολοκληρωμένου έργου;

Την επόμενη( 8-3-2017) η κ. Καρανικόλα Σουσάνα ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου αποστέλλει έγγραφο στην ανάδοχο εταιρεία ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΑΕ για ενημέρωση.
Στη συνέχεια  στις 22-3-2017  η εταιρεία ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε. αποστέλλει ενημερωτικό σημείωμα στην Επιτροπή Παρακολούθησης ( Ε.Π.) του έργου με το οποίο δίνει διευκρινήσεις για το έργο τονίζοντας πως  έχει ζητηθεί παράταση νόμιμα και εμπρόθεσμα  από το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού  και αναμένεται η επίσημη ενημέρωση για αυτό, καθώς και ότι έχει υποβληθεί πληρέστατο αίτημα υπαγωγής του έργου στις ρυθμίσεις του αναπτυξιακού νόμου, η εξέταση του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός λίγων μηνών.
Από πού, λοιπόν, προκύπτουν οι ισχυρισμοί του Δημάρχου Ερμιονίδας που στις 28-3-2017 γράφει στο  facebook  πως κάποιοι θα χαίρονταν να μη γίνει η Μαρίνα Πορτοχελίου και πως άλλοι έκαναν καταγγελίες για να τη σταματήσουν και πως εμπλέκεται και μέρος της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας !!!
Η απάντηση της εταιρείας είναι αποστομωτική.!!
Καλούμε λοιπόν τον Δήμαρχο Ερμιονίδας :
1) Να  ονομάσει αυτούς που έχουν προσπαθήσει να σταματήσουν το έργο αλλιώς θα πρόκειται για κοινό συκοφάντη.
2) Να σταματήσει να διασύρει το θεσμό του Δημάρχου και την Αντιπολίτευση.!!
και
3) Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως αρμόζει στο θεσμικό όργανο που υπηρετεί. 
Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ