Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ναύπλιο: Μεγάλη προσέλευση κόσμου στα Μαθήματα Ιστορίας

Απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ.Κωστούρο στην καθηγήτρια Ιστορίας Μ. Ευθυμίου
Μεγάλη προσέλευση κόσμου στα Μαθήματα Ιστορίας
 Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017  κατά την έναρξη των μαθημάτων ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης, απένειμε στην καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου τιμητική διάκριση εκ μέρους του Δήμου Ναυπλιέων σε αναγνώριση της συμβολής της στη διαμόρφωση της ιστορικής συνείδησης των πολιτών.

Τα Μαθήματα Ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης με ομιλήτρια την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ Μαρία Δ. Ευθυμίου συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, το Ναυπλιακό Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, στο πλαίσιο των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

Στη έναρξη των τριήμερων Μαθημάτων Ιστορίας ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ιωάννης Καποδίστριας» κ. Κ. Χελιώτης και ο Πρόεδρος του ΣΦΑ κ. Ν. Μπουμπάρης μίλησαν για τη σημαντική αυτή συνεργασία που αναδεικνύει την αποστολή των συνδιοργανωτών για την υλοποίηση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας ως πρωταγωνίστριας στις εθνικές εξελίξεις.
Τα μαθήματα ιστορίας θα διαρκέσουν 3 μέρες και θα διεξαχθούν στις 6-9 μ.μ. τις δύο πρώτες ημέρες (Παρασκευή 17/3 και Σάββατο 18/3) και στις 10 π.μ.-1 μ.μ. την Κυριακή 19/3. Στους ενδιαφερόμενους θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Η καθ. Μαρία Ευθυμίου είναι ευρέως γνωστή στο κοινό καθώς οι ελεύθερες διαλέξεις της για κοινό ενηλίκων, εκτός πανεπιστημίου, μετρούν δεκάδες χιλιάδες ακροατές από το 2006 αλλά και πλήθος θεατών στο Διαδίκτυο.