Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Σε λίγες μέρες, ξεκινά το πιο φρικτό έθιμο: η ετήσια σφαγή εκατοντάδων εγκύων φαλαινών στη Νορβηγία

Υπόγραψε το ψήφισμα προς τη νορβηγική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλους τους αρχηγούς των κρατών που επιτρέπουν τη διέλευση νορβηγικών φαλαινοθηρικών:
"Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, καλούμε τη νορβηγική κυβέρνηση να σταματήσει τη σφαγή φαλαινών και τις ευρωπαϊκές χώρες να απαγορεύσουν στα νορβηγικά φαλαινοθηρικά να δέσουν στα λιμάνια τους. Η απόφασή σας αυτή μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να συμβάλει στην απαγόρευση της φαλαινοθηρίας σε όλη την Ευρώπη."
Περισσότερες πληροφορίες:
Σε λίγες μέρες,
ξεκινά το πιο φρικτό έθιμο: η ετήσια σφαγή εκατοντάδων εγκύων φαλαινών στη Νορβηγία. Αλλά φέτος έχουμε ένα σχέδιο για να τις σώσουμε!

Είναι πανέξυπνα πλάσματα: επικοινωνούν μεταξύ τους τραγουδώντας και βιώνουν συναισθήματα παρόμοια με τα δικά μας. Όμως, κάθε χρόνο στη Νορβηγία
κατακρεουργούν έγκυες φάλαινες για να φτιάξουν καλλυντικά και ζωοτροφές. Οι φαλαινοθήρες θεωρούν την εγκυμοσύνη των θηλυκών ως «δείγμα καλής υγείας»! Είναι παρανοϊκό.

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι
η Νορβηγία είναι ο νούμερο 1 δολοφόνος φαλαινών. Όμως, αν δημιουργήσουμε τώρα μια πρωτοφανή παγκόσμια κατακραυγή, μπορούμε να πιέσουμε την Ευρώπη να κλείσει τα λιμάνια της στα φαλαινοθηρικά της Νορβηγίας. Έτσι σταματήσαμε και την Ισλανδία – ας το ξανακάνουμε! Υπόγραψε το ψήφισμα.