Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ι.Λ.Μ.Ε.



Εκπαιδευτικά προγράμματα Ι.Λ.Μ.Ε.

για την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Ερμιόνης και

την ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης


Το Ι.Λ.Μ.Ε. στο πλαίσιο του όλου εορτασμού για τα 190 χρόνια από τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση 1827, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη, σχεδίασε και εκπόνησε εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως διεξάγει άλλωστε και κάθε χρόνο σχετικά με το προαναφερόμενο ιστορικό γεγονός.

 Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ερμιόνης, οι οποίοι διδάσκονται στην τάξη τους την Ελληνική Επανάσταση του ’21 αλλά και τα πολιτικά γεγονότα αυτής της περιόδου, παρακολούθησαν στο χώρο του Μουσείου εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη. Τα πρόσωπα και οι πρωταγωνιστές. Οι αποφάσεις και τα ιστορικά ντοκουμέντα της Εθνοσυνέλευσης.» Το πρόγραμμα υλοποίησε η Πρόεδρος του Ι.Λ.Μ.Ε. και φιλόλογος Τίνα Αντωνοπούλου σε συνεργασία με τις φιλολόγους καθηγήτριες του Γυμνασίου Ερμιόνης Κουγιά Παναγιώτα και Πλιάτσικα Κων/να.



Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του
Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης, στην οποία τάξη ολοκληρώνεται η διδασκαλία της Νεότερης Ιστορίας,  παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο του Μουσείου  με τίτλο: «Γνωρίζω την ιστορία του τόπου μου: Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη». Το πρόγραμμα υλοποίησε η τέως Πρόεδρος του Ι.Λ.Μ.Ε. και φιλόλογος Ήρα Φραγκούλη με τη συνεργασία των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης Βλάσση Ελένης και Πάλλη Κυριάκου.



Τα παραπάνω βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο συμπληρώνουν τις γνώσεις των μαθητών σχετικά με την τοπική ιστορία.



Ερμιόνη 16-03-2017

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Τίνα Αντωνοπούλου