Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Την ενότητα ζήτησε απ’ την Ερμιόνη ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Eνωμένοι και με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του καθενός, οφείλουμε να εξέλθουμε της κρίσης, μέσα πάντα απ’ τον δρόμο της Ευρώπης».
Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, απ’ την Ερμιόνη Αργολίδας, με αφορμή την παρουσία του στις επετειακές-διήμερες-εκδηλώσεις του Δήμου Ερμιονίδας, για τα 190 χρόνια απ’ την 3η Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε στην Ερμιόνη απ’ τις 18 Ιανουαρίου έως τις 17 Μαρτίου 1827 και που οδήγησε, λίγο αργότερα, στην συνταγματική θωράκιση της Ελλάδας, με τις εργασίες στην Τροιζήνα και το 1ο Σύνταγμα που θεσμοθέτησε το κοινοβουλευτικό πολίτευμα.

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε «επίτιμο δημότη» Ερμιονίδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστειλε και ένα δεύτερο μήνυμα, με αφορμή την εκδήλωση των Ευρωπαίων ηγετών, στις 25 Μαρτίου.

«Είναι ευκαιρία, στις 25 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες της Ευρώπης, να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης, με γνώμονα την ενότητά της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.
Και συνέχισε:» Χωρίς ενότητα δεν υπάρχει Ευρώπη. Ή υπάρχει ενότητα ή δεν υπάρχει. Εμείς βαδίζουμε και συμβάλλουμε με ενότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και με πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο Πρόεδρος, παρευρέθηκε το πρωί στην Αρχιερατική Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ αμέσως μετά, αποκάλυψε αναμνηστική/μαρμάρινη πλάκα στο χώρο (Βουλευτικό) που πραγματοποιήθηκε η Εθνοσυνέλευση.

Συγχρόνως, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης.
Εν’ συνεχεία, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της κωμόπολης, ενώ στο Πνευματικό Κέντρο, ο Δήμος Ερμιονίδας, παρέθεσε, προς τιμή του, δεξίωση, προσφέροντάς του το «χρυσό κλειδί» της Ερμιόνης.

Τις εκδηλώσεις οργάνωσαν από κοινού, Δήμος Ερμιονίδας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, Λαογραφικό Μουσείο και Ερμιονικός Σύνδεσμος.
Τον πρόεδρο συνόδευε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ.

ert
Φωτ:newpost