Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»:Η καταχρεωμένη και ζημιογόνα Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα καταργηθεί


Κρανίδι 08/03/2017
Η καταχρεωμένη και ζημιογόνα Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα καταργηθεί
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κ. Γιάννη Πάλλη αναρωτιέμαι:
Αυτός ο Πρόεδρος της αμαρτωλής και καταχρεωμένης διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., συμβουλεύεται τον Δήμαρχο Ερμιονίδας πριν κάνει αυτές τις ψευδείς και ανυπόστατες ανακοινώσεις, ή όλα αυτά που κάνει είναι του κεφαλιού του;;;
Απαντώ λοιπόν κύριε Δήμαρχε Δημήτρη Σφυρή.
Όσον αφορά την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στην Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για το έτος 2017, έχουμε να πούμε ότι “κάλλιο αργά παρά ποτέ”, διότι είναι η πρώτη φορά που η σημερινή διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. μας λέει τώρα, μετά από δυόμιση χρόνια, ότι ξεκινάει την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με νόμιμο τρόπο.
Γιατί οι τελευταίες νόμιμες προσλήψεις που έγιναν στις αρχές του 2015 είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Επιτελούς Δήμαρχε Σφυρή, αφού σας τράβηξα το αυτάκι για το συγκεκριμένο θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο,
και σας είπα ότι το προσωπικό προσλαμβάνεται νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ και όχι από τον ιδιώτη εργολάβο συμμορφωθήκατε με την νομιμότητα και αποφασίσατε να προσλάβετε προσωπικό μέσω του ΑΣΕΠ και όχι μέσω των ιδιωτών εργολάβων, όπως μας είχατε συνηθίσει να κάνετε τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
Δήμαρχε Σφυρή, βάλε καλά στο μυαλό σου τα στοιχεία που θα σου δώσω και με βάση αυτά συμβούλεψε τον Πρόεδρό της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. υπεύθυνα και σωστά, για να σταματήσει επιτέλους την παραπληροφόρηση και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Εγώ θα επιμένω στα «παραμάγαζα» της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και στην κατάργηση αυτής της καταχρεωμένης και ζημιογόνας επιχείρησης.
Άκου λοιπόν Δήμαρχε για να μαθαίνεις…..
Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» υπάρχουν συνολικά 325 Δήμοι στην Ελλάδα.
Και από αυτούς τους 325 Δήμους, διαθέτουν Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης γύρω στους 130, ενώ οι υπόλοιποι 195 Δήμοι διαθέτουν Δημοτικές Υπηρεσίες Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Οπότε αυτοί οι 195 Δήμοι που δεν έχουν Δ.Ε.Υ.Α., πως χρηματοδοτούν τα έργα της ύδρευσης και της αποχέτευσης;;;
Από ποιους πόρους, από Περιφερειακούς, από Εθνικούς, από Ευρωπαϊκούς, χρηματοδοτούν αυτοί οι Δήμοι τα έργα της ύδρευσης και της αποχέτευσης;;;

Δήμαρχε, ενημέρωσε λοιπόν τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ότι ένας Δήμος με Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης μπορεί να χρηματοδοτηθεί από διάφορα προγράμματα για τα έργα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.
Πες του λοιπόν, να σταματήσει την παραπληροφόρηση, μέσα στην αγωνία του να σώσει τα παραμάγαζα, διότι το εδάφιο στο Ν.1069/80 το οποίο επικαλείται, αφορά μόνο την «αποπεράτωσι εν εκτελέσι έργων» και τίποτε άλλο.

Σου παραθέτω επίσης, την υπ. αριθμ. 12957/713 απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, με τίτλο «Λύση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μεσσαπίων (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.)» όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1186 Β’/9/06/2011,
Σύμφωνα με την οποία “λύεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μεσσαπίων, καθότι έχει περισσότερες από τρεις συνεχόμενες εταιρικές χρήσεις ζημιογόνες, κάνοντας δεκτή την υπ. αριθμ. 57/2011 Α.Δ.Σ. του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.
Μάθε λοιπόν Δήμαρχε Σφυρή ότι η αμαρτωλή Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. είναι ζημιογόνα για πάνω από τρία συνεχόμενα έτη.

Και σε προκαλώ εδώ και τώρα να φέρεις στο Δημοτικό Συμβούλιο όλους τους ισολογισμούς από την ίδρυση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. μέχρι σήμερα.
Σε αντίθετη περίπτωση θα τους προσκομίσω, εγώ κατόπιν αιτήσεώς μου.
Αφού, όπως πολύ καλά γνωρίζεις κ. Δήμαρχε, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας, σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό του, είναι χρεωμένος από την λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. με 7.000.000€ περίπου, έχοντας αναλάβει λογιστικά τα χρέη και τις ζημίες της για πάρα πολλά χρόνια,

και ταυτόχρονα έχει αναλάβει την υποχρέωση να πληρώνει στην ΔΕΗ την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος των γεωτρήσεων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.,

Είμαι υποχρεωμένος να φέρω άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρότασή μου για λύση και εκκαθάριση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και την αντικατάστασή της από μια σύγχρονη Δημοτική Υπηρεσία  Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Έτσι θα τελειώσει το παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών μεταξύ σημερινών και προηγούμενων Διοικήσεων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., θα τελειώσουμε με τα σημερινά παραμάγαζα και θα απαλλαγούν οι Δημότες της Ερμιονίδας από μια αμαρτωλή, καταχρεωμένη και ζημιογόνα επιχείρηση.



Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας



Το ΦΕΚ με το οποίο λύεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μεσσαπίων: