Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Aπάντηση του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Τζανή στην αντιπολίτευση ,στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 26ης Απριλίου 2017


Aπάντηση του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Τζανή στην αντιπολίτευση ,στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 26ης Απριλίου 2017,για τα θέματα 6,11,20 & 21 που αφορούν  τις εγκρίσεις της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων  μεταξύ της Περιφέρειας Πελ/σου &  της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ.



Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Πρόεδρε, κυρίες & κύριοι συνάδελφοι,

Για πολλοστή φορά βλέπουμε το φαινόμενο να βάλλεται ο θεσμός των αναπτυξιακών εταιρειών &  συνειδητά να απαξιώνεται & να κατασυκοφαντείται, ένας προοδευτικός θεσμός, που δημιουργήθηκε ενάντια στην ασυδοσία της ελεύθερης αγοράς.

Είναι πράγματι πολιτικά απαράδεκτο να βάλεται ένας προοδευτικός θεσμός από ανθρώπους αριστερής ή καλύτερα αριστερόστροφης ιδεολογίας,δηλαδή ένα πολυμετοχικό σχήμα, με μετόχους θεσμούς όπως π.χ. Περιφέρειες, Δήμους, Επιμελητήρια,
Ενώσεις Συν/σμών κ.α. και όχι   καπιταλιστές & το μεγάλο  κεφάλαιο,και μάλιστα όταν ο θεσμός αυτός σαν σκοπό έχει την μελέτη, τον συντονισμό, την προώθηση και την τεχνική υποστήριξη όλων των  α ν α π τ υ ξ ι α κ ώ ν       π ρ ω τ ο β ο υ λ ι ώ ν   από δημόσιους & ιδιωτικούς φορείς.

΄Ενας  θεσμός που δεν είναι Ελληνική ανακάλυψη ,αλλά ισχύει παντού στην Ευρώπη.

Εξ άλλου υπάρχει στην Ευρώπη η Ενωση Αναπτυξιακών Εταιρειών Ευρώπης ( EYRADA).

΄Ενας θεσμός που λειτουργεί κάτω από το καθεστώς του Ν.2738/99 όσον αφορά την συμβασιακή του πολιτική & του Ν.2190/20 όσον αφορά τον τρόπο οικονομικής διαχείρισης για την υποχρεωτική δημοσίευση όλων των οικονομικών δεδομένων του.

Σταματήστε λοιπόν να εκτίθεστε πολιτικά ανεπανόρθωτα,ειδικά όσοι απλόχερα και αβασάνιστα μας κατηγορείτε για αβανταδόρους και υπηρέτες του κεφαλαίου.

   Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Πρόεδρε , κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Εφ΄όσον έρθει θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για  αντιπροσώπευση της αντιπολίτευσης και συμμετοχή της στο Δ.Σ. της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ. εγώ δηλώνω ευθαρσώς ότι θα  υπερψηφίσω, με μία μόνο προϋπόθεση .΄Αν διαπιστωθεί με το χρόνο ότι ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος λειτουργεί εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της Εταιρείας,με μικροκομματικά κριτήρια,δηλαδή καθυστερήσεις,τρικλοποδιές,παρακωλύσεις,παραπληροφόρηση κ.α. τότε δηλώνω ότι  θα πρωτοστατήσω για την ανάκληση της απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο και βεβαίως για την νόμιμη έκπτωσή του μέσω της διαδικασίας της συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας.

Κλείνοντας θέλω να παρακαλέσω να μην συνεχιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο από κάποιους συναδέλφους της αντιπολίτευσης τα φαινόμενο των υπονοούμενων περί  κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας, έτσι αυθαίρετα και αβασάνιστα  ΚΑΙ  για να μην φτάσει η απαξίωση της Εταιρείας στα μη περαιτέρω αλλά και για να  παραμείνετε αξιοπρεπείς.



                                                                                    Τάσος  Τζανής