Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ηλ. ταχ.:  i.l.m.ermionis@gmail.com   Ιστοσελίδα:https://mouseioermionis.com



Επίσκεψη σχολείων στο ΙΛΜΕ

Με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου μαθητές των παρακάτω σχολείων επισκέφθηκαν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης:
1.      Το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης επισκέφθηκε το ΙΛΜΕ την Τρίτη 21-3-2017. Οι μαθητές είδαν τις εικόνες των ηρώων, περιεργάστηκαν τις φορεσιές, άγγιξαν αντικείμενα του Μουσείου και απόλαυσαν το Μουσείο ως δημιουργικό – μορφωτικό χώρο. Τα παιδιά συνόδεψε στο Μουσείο η νηπιαγωγός τους Ελένη Βλάσση – Δημαράκη, η οποία συνεργάστηκε με την Πρόεδρο του ΙΛΜΕ Τίνα Αντωνοπούλου, φιλόλογο  και το μέλος του Δ.Σ. Κατερίνα Σκούρτη, νηπιαγωγό για το δημιουργικό ταξίδι των μικρών μαθητών στο χρόνο και τη γνώση.
2.      Η Δ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου επισκέφθηκε το ΙΛΜΕ την Παρασκευή 31-3-2017. Οι μαθητές στάθηκαν αρχικά στον κήπο των Μητσαίων και ενημερώθηκαν για τη δράση των τοπικών ηρώων. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην ιστορική αίθουσα του πρώτου ορόφου και κατόπιν επισκέφθηκαν τις αίθουσες του ισογείου, όπου περιεργάστηκαν τα εκθέματα του Μουσείου. Τους μαθητές συνόδεψαν οι δασκάλες τους Αμαλία Τσιλιμίγκρα και η Ειρήνη Πανοπούλου.
3.      Η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Κρανιδίου επισκέφθηκε το ΙΛΜΕ την Παρασκευή 7-4-2017. Οι μαθητές, οι οποίοι διδάσκονται στην τάξη τους την Ελληνική Επανάσταση του ’21 αλλά και τα πολιτικά γεγονότα αυτής της περιόδου, παρακολούθησαν στο χώρο του Μουσείου εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη. Τα πρόσωπα και οι πρωταγωνιστές. Οι αποφάσεις και τα ιστορικά ντοκουμέντα της Εθνοσυνέλευσης.» Το πρόγραμμα υλοποίησε η Πρόεδρος του Ι.Λ.Μ.Ε. σε συνεργασία με την Δ/ντρια του σχολείου Ελένη Στογιάννου και τους καθηγητές Ιωάννη Νάσκο, Αικατερίνη Σίσκου, Σοφία Τουγιαννίδου, Βασιλική Τσερέκου και Χριστίνα Λύκου.


Για το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ

Η Πρόεδρος

Τίνα Αντωνοπούλου