Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Δελτίο τύπου


Πέμπτη 26/4/2017

ΘΕΜΑ : Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. Δ. ΣΦΥΡΗ
ΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΓΧΙΣΗ

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, την Τρίτη 25 Απριλίου και στα πλαίσια συζήτησης και λήψης απόφασης σχετικά με αναμόρφωση προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017, ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες τόσο προς τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ι. Αντωνόπουλο όσο και προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου που αν και έχει ζητήσει από την αρχή του έτους να έρθει μία πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού ενισχύοντας τους κωδικούς της τουριστικής προβολής χρηματοδοτώντας και άλλες παράλληλες δράσεις στα πλαίσια της προώθησης του τουριστικού προϊόντος. Αυτή η συνολική πρόταση δεν έχει έρθει ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη ανάλογης απόφασης και προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, ότι δεν υλοποιούνται οι θέσεις και οι προτάσεις του, κάποιοι συνειδητά καθυστερούν τον σχεδιασμό και το δημοτικό έργο...

Από τα παραπάνω προκύπτουν ότι βρισκόμαστε σε λειτουργία του Δήμου που διακρίνεται από πλήρη σύγχιση.

Του υπενθυμίζω τα αυτονόητα :


1)    Ο Δήμαρχος είναι σύμφωνα με τον Νόμο Προϊστάμενος όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, έχει την ευθύνη του συντονισμού και της εκτέλεσης υλοποίησης των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου (π.χ Δημοτικό Συμβούλιο). Άρα δε φταίνε μόνο οι άλλοι, φταίει και αυτός που δεν έχει ασχοληθεί για να έρθει μία ολοκληρωμένη εισήγηση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για να ενισχυθούν οι κωδικοί της τουιστικής προβολής. Αν ασχοληθεί άμεσα και συνεργαστεί με τις Υπηρεσίες σίγουρα θα έχουμε μία πρόταση η οποία θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα άλλα που ακούστηκαν χθες είναι δείγμα φτηνού λαϊκισμού που φταίνε πάντα οι άλλοι και όχι ο πρώτος πολίτης του Δήμου, ο επικεφαλής των Υπηρεσιών.

2)    Υπενθύμισα χθες στο Δήμαρχο ότι το είχαμε συζητήσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την έγκριση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017, τέλος 2016 το συγκεκριμένο θέμα και είχαμε ζητήσει τότε οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι Σύμβουλοι της μειοψηφίας να ενισχυθούν οι κωδικοί τουπροϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017 για την τουριστική προβολή και από τότε αν και έχουν περάσει 4 μήνες δεν έχει υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση – δέσμευση απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα ας αφήσουμε τις άγονες καταγγελίες προς τους αιρετούς και τους υπαλλήλους του Δήμου μας και να δούμε ένα σοβαρό θέμα σχετικά με την άμεση υλοποίηση προτάσεων και αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που όπως έχει παρατηρηθεί βρισκόμαστε σε μεγάλη στέρηση και αδυναμία σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Απαιτείται λοιπόν να επιδείξει η διοίκηση του Δήμου σοβαρότητα και να υλοποιήσει το αίτημα τόσο των Δημοτικών Συμβούλων όσο και των φορέων του τουρισμού και επιτευχθεί οργανωμένα και συντεταγμένα η αύξηση της χρηματοδότησης της τουριστικής προβολής σε συνδυασμό με την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής για το Δήμο Ερμιονίδας.

3)    Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 1 του Νόμου 3852/2010 η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου μας έχει αποκλειστικά γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, η οποία έχει την ευθύνη γαι την επεξεργασία και εισήγηση θεμάτων προς το Δημοτικό Συμβούλιο με αντικείμενο την τουριστική προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Άρα η έκδοση δελτίων τύπου προς τα ΜΜΕ του Νομού και προς τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς προηγούμενα να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο καταστρατηγεί την κείμενη νομοθεσία και ακυρώνει τη διαδικασία αναζήτησης κοινών προτάσεων και θέσεων για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας.

Και σας υπενθυμίζω σε αυτό που θα κριθούμε όλοι,όχι από τα λόγια αλλά από την αποτελεσματικότητα των έργων.

Άρα για τη μη υλοποίηση των αποφάσεων και των προτάσεων δε φταίνε μόνο οι άλλοι (αιρετοί και υπάλληλοι), μπορεί να φταίει και κάποιος άλλος που ασκεί διοίκηση και έχει τον συντονισμό και με τις πράξεις του και τις παραλείψεις του συνειδητά υποβαθμίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του κορυφαίου πολιτικού, συλλογικού οργάνου του Δήμου.

Αναζητείται λοιπόν η σοβαρότητα και η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία του Δήμου προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.





Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας