Τρίτη 4 Απριλίου 2017

“Let’sDoItGreece!” Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!




Δελτίο Τύπου
Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!
Την Κυριακή2 Απριλίου, εθελοντές από όλη την Ελλάδα συντονίστηκαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “LetsDoItGreece!”.
Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», περισσότεροιαπό 3.500 φορείς συντονίστηκαν σε πάνω από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα, και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ξεπεράστηκε ο αρχικός στόχος των 100.000 εθελοντών σε ολόκληρη τη χώρα!Άτομα όλων των ηλικιών σε κάθε γωνιά της χώρας, έγιναν μια μεγάλη Εθελοντική Οικογένεια και με ένα κύμα χαράς, δημιουργίας και ελπίδας διοργάνωσαν καινοτόμες και μοναδικές δράσεις, εναρμονισμένες με τα γνωρίσματα του τόπου τους.
Εντυπωσιακές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα.Όμορφες ζωγραφιές κοσμούν τους τοίχους των σχολείων, ενώ τα καθαρά δάσηλάμπουν πλέον από ζωντάνια! Παράλληλα, ακτές και θάλασσες καθαρίστηκαν με τη βοήθεια εθελοντών και δυτών σε όλη την Ελλάδα, ενώ δράσεις καθαρισμού σε άλλες περιοχές συνδυάστηκαν με χορό και τραγούδι!

Πρωταγωνιστές σε όλη αυτή την προσπάθεια κυρίωςνέαπαιδιά, που μέσα από την Εβδομάδα Εθελοντισμού LetsDoItGreece 2017στα Σχολεία έδωσανδυναμικόπαρόν, προάγοντας την περιβαλλοντική συνείδηση σε πάνω από 1.400 σχολεία της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εκστρατεία διοργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, που οι περισσότεροι αγάπησαν τον Εθελοντισμό μέσα από τα σχολεία. Εκπρόσωποι της Οργανωτικής Ομάδας Εθελοντών του LetsDoItGreece δήλωσαν «Γεμίζουμε χαρά και συγκίνηση βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου σε ολόκληρη τη χώρα. Μας εμπνέετε να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να γίνουμε, όλοι μαζί, η Αλλαγή που περιμένουμε! Σας ευχαριστούμε που αγκαλιάζετε το εθελοντικό μας Όνειρο!».
Το LetsDoItGreece είναι πλέον θεσμός στην ελληνική κοινωνία, ενώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης. Το ταξίδι του Εθελοντισμού συνεχίζεται, με τη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στο επίκεντρο. Διότι, για να φέρεις την Αλλαγή, πρέπει πρώτα να ενώσεις τους ανθρώπους που πιστεύουν στην Αλλαγή...
Και αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Οικογένεια του LetsDoItGreece, τη Μεγάλη Εθελοντική μας Οικογένεια!
Φωτογραφίες των δράσεων από όλη την Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει να αναρτώνται στους παρακάτω συνδέσμους: