Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Επιστολή Τοπικής Συμβούλου Ελένης Δημαρακη προς τους κατοίκους των Φούρνων

"Δυνατή Ερμιονίδα" Ομάδα Φούρνων.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 26/04.2017
Προς: Κατοίκους Τοπικής Κοινότητας Φούρνων
Αγαπητοί μου Συγχωριανοί,
Χριστός Ανέστη ! Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά !
Τοποθετούμαι δημόσια μέσω αυτής της επιστολής , διότι η κατάσταση στην Τοπική μας Κοινότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όπως άλλωστε και πολλοί από σας το έχετε αντιληφθεί.

Την Κυριακή των Βαΐων, είχε οριστεί από την μονίμως απούσα Πρόεδρό μας « ΈΚΤΑΚΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ» με θέμα: Ψήφιση Πίστωσης Χρημάτων για την γιορτή της Πρωτομαγιάς στα Παππούλια ή μεταφορά των χρημάτων αυτών για άλλο έργο της Κοινότητας Φούρνων. Πρόσκληση έλαβα την προηγούμενη μέρα (Σάββατο του Λαζάρου). Προσωπικά, δεν παρευρέθηκα στο συμβούλιο για λόγους Αρχής.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους που καθιστούν το θέμα αυτό έκτακτο και δυσκολεύομαι να κατανοήσω με ποιο σκεπτικό η Πρόεδρος όρισε το «Έκτακτο» Συμβούλιο το πρωινό, που γινόταν η χειροτονία του νέου μας Ιερέα.

Κατά την γνώμη μου, ήταν μέγα σφάλμα, αν δεν υπήρχε κάποιος σκοπός.

Ας περάσουμε τώρα στο αποτέλεσμα του συμβουλίου. Χρηματικό ποσό, το οποίο οριζόταν για την εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στα Παππούλια, δεν έγινε αποδεκτό γι΄αυτόν τον σκοπό, αλλά ζητήθηκε τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την τσιμεντόστρωση αγροτικού δρόμου.

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! Χρηματικό ποσό για Πολιτιστικό σκοπό γίνεται ΤΣΙΜΕΝΤΟ!

Η Πρωτομαγιά στα Παππούλια έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια με αγώνα από τους Κατοίκους, τα Παλαιότερα Τοπικά Συμβούλια και Φορείς του Χωριού μας. Κι έρχεται τώρα η Πρόεδρος της απουσίας, της αδιαφορίας και της αδράνειας να τα καταργήσει;

Το αφήνω και αυτό στην κρίση σας…


Με εκτίμηση,

Ελένη Δημαράκη – Προσίλη,
Τοπική Σύμβουλος Φούρνων Δυνατής Ερμιονίδας.

Υ.Γ. Πολλοί Φουρνιώτες θα συνεχίσουμε την παράδοση και την μέρα αυτή θα είμαστε όπως κάθε χρόνο στα Παππούλια για να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά!!!