Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Κ.Ο. ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ
10.04.2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Με αφορμή την πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» για το Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο Επιδαύρου, ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εγκρίθηκε με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το Πρόγραμμα για την ανάδειξη του χώρου του Ασκληπιείου σε Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο με πρώτο Προϋπολογισμό 985.000€ από ένα σύνολο 6,031 εκατ.€.
Πρόκειται για το έργο που με απόφασή μας τον Οκτώβριο του 2014 είχαμε εντάξει κατά τη θητεία μου ως Υπουργού Περιβάλλοντος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - ΕΠΠΕΡΑΑ ως πρωτοποριακό - καινοτομικό πρόγραμμα, υπόδειγμα συνεργειών ανάμεσα στους τομείς του Περιβάλλοντος -
Βιοποικιλότητας, του Πολιτισμού και του Τουρισμού. Χαίρομαι που με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου που πρόκειται να προσδώσει μια νέα τουριστική έλξη με παγκόσμια εμβέλεια όχι μόνο για την περιοχή της Επιδαύρου, αλλά και για ολόκληρη την Αργολίδα.
Την επιτυχία αυτή που στηρίζεται στην αρμονική μας συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς έχουμε χρέος να αναδείξουμε ως παράδειγμα ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου της Αργολίδας. Καινοτομία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τουρισμός αποτελούν πυλώνες της Αργολίδας της ελπίδας. Θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά την πορεία εξέλιξης των έργων, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης και ολοκληρωμένη ανάδειξή του σε έργο σύμβολο για ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου