Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Όχι να δει, να του δείξετε την πραγματικότητα

11.30 Ο κ. Αποστόλου θα βρίσκεται  στην Ερμιόνη  όπου θα παραβρεθεί  σε σύσκεψη  φορέων, προσκεκλημένος  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης. Θα ακολουθήσει   επίσκεψη  σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

1. Πρέπει όπου πάει, και ιδιαίτερα στη σύσκεψη φορέων, να υπάρχει ΜΟΝΟΝ νερό από τις βρύσες του τόπου μας, για τον κύριο Αποστόλου, και τους φορείς.

2. Να του δοθεί επισήμως χημική ανάλυση του νερού και να του πουν ότι το ίδιο νερό ποτίζει τα περιβόλια και τους ελαιώνες μας, και αυτό λιγοστό.

3. Πριν πάει στις παραγωγικές μονάδες (ποιες άραγε;) να τον πάτε στα Ευκάλυπτα στο μεγάλο περιβόλι του Πατρινού που ξεράθηκε από το νερό, για να καταλάβει ότι τα εσπεριδοειδή μας τα ξέρανε το νερό.

4. Να του ζητήσετε δέσμευση για το νερό του Ανάβαλου.

5. Να του ζητήσετε φράγματα.

6. Να του ζητήσετε αποφορολόγηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής διαδικασίας παραγωγής.

7. Να του ζητήσετε συμβολικά να καθαρίσει 10 ελιές από τις κολόριζες και να μεταφέρει τον κόπο και την εμπειρία του στη Βουλή.

Και μετά για ξεκούραση και ψυχαγωγία να πάει να δει πώς κατάντησε η καλλιεργήσιμη γη μας, ιδιαίτερα η παραλιακή. Να πάει να δει πώς πραγματικά ζει "ο κόσμος" του Αγίου Αιμιλιανού και πώς ο κόσμος της Επαρχίας μας.

Εννοώ ότι ο Δήμος και η παραγωγικοί φορείς πρέπει τα ως άνω να τα οργανώσουν στην εντέλεια.

Αν βερβερέτζες και κομπλιμενταρούδια του αποδώσετε, με πολύ ανακούφιση θα σας τα ανταποδώσει.

Βασίλης Γκάτσος