Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Δελτίο τύπου


Κρανίδι  10/5/2017

ΘΕΜΑ : ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Τ.Σ. ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Την Δευτέρα 8 Μαΐου το συμβούλιο της Τ.Κ Κοιλάδας ενέκρινε ένα ψήφισμα – απόφαση σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική για την αποχέτευση. Το ομόφωνο ψήφισμα αυτό , απαιτείται άμεσα να διαβιβαστεί τόσο στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας όσο και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ.  Για να τροποποιηθεί αντίστοιχα η απόφαση 27/2017 του ΔΣ του Δήμου και η απόφαση 3/2017 του ΔΣ της ΔΕΥΕΑΡ.

Δήμαρχε κ. Δ. Σφυρή απαιτείται να συμμορφωθείτε με τις προτάσεις – αποφάσεις της Τ.Κ. Κοιλάδας , ένα έργο για να ολοκληρωθεί επιτυχημένα χρειάζεται να έχει την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Δήμαρχε κ. Δ. Σφυρή απαιτείται να προσαρμοστείτε στις οικονομικές δυνατότητες των δημοτών μας στα πλαίσια της υφιστάμενης κοινωνικής και οικονομικής συγκυρίας


Δήμαρχε κ. Δ. Σφυρή χρειάζεται να δείξεις προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και άμεσα να επικυρώσουμε την ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου της ΤΚ. Κοιλάδας.

Δήμαρχε κ. Δ. Σφυρή όλοι οι δημότες και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι επιθυμούμε ολοκλήρωση σημαντικών αναπτυξιακών έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητας της ζωής μας. Ήταν σημαντικό η κατασκευή-ολοκλήρωση του έργου του δικτύου αποχέτευσης και γι’ αυτό το ψηφίσαμε στο ΔΣ όμως δεν μπορώ  να ανεχτώ  πολιτικές συμπεριφορές που καταστρατηγούν την νομιμότητα , ενισχύουν τα παραμάγαζα της ΔΕΥΑΕΡ και συνεχίζεται η λογική των χαρατσιών (μετά την Ερμιόνη, το Ηλιόκαστρο, τη Θερμησία  τώρα έρχεται η σειρά της Κοιλάδας.)  

Δήμαρχε κ. Δ. Σφυρή θέλει έρευνα σε βάθος αυτή η επιλογή σας, να στηρίζετε ασύστολα τις αποφάσεις του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ που τόσο τον εμπιστεύεστε  και του ανανεώσατε την θητεία του για να συνεχίσει εύκολα την λογική των  χαρατσιών και των εύκολων επιβαρύνσεων και να είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε διαφορετικές  λογικές- ιδέες και προτάσεις.

Άρα αυτές οι τακτικές απαιτούν άμεση διερεύνηση !!! Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την επιλογή ; Από αυτήν την πολιτική συμπεριφορά , από αυτήν την πρακτική που εφαρμόζεται;

Δήμαρχε κ. Δ. Σφυρή από τον Ιανουάριο του 2017 στο ΔΣ  σου επισημαίνω, δέσμευση για τήρηση νομιμότητας της εκτέλεσης των εργασιών για την αποχέτευση στην Κοιλάδα , εξασφάλισης συναίνεσης των κατοίκων της Κοιλάδας στα πλαίσια ευρύτερης ενημέρωσης – πληροφόρησης που έπρεπε να είχατε εφαρμόσει και ύπαρξη χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης εργασιών για να συνδέσουν σταδιακά ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα.

Και φυσικά πάλι δεν κατανόησες τις παρατηρήσεις μου-τις προτάσεις μου, πάλι δεν με άκουσες , αφού τα ξέρεις όλα!!!

Τώρα όμως δεν έχεις άλλη επιλογή από το να συμμορφωθείς με την απόφαση του Συμβουλίου της Τ.Κ. Κοιλάδας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης . 

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας