Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Τάσος Λάμπρου :Επιτέλους, ο Δήμαρχος σύρθηκε στη δικιά μας πρόταση για την αφαλάτωση

*To παρον ειναι δελτίο Τύπου Δημοτικης παράταξης.

Επιτέλους, ο Δήμαρχος σύρθηκε στη δικιά μας πρόταση και αναμένουμε και ευχόμαστε την ολοκλήρωση του έργου της αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, έτσι ώστε να έχουμε πόσιμο νερό στις βρύσες μας.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
με έκπληξη παρατήρησα την ανάρτηση στο facebook του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, όπου θαυμάζει την μονάδα αφαλάτωσης της Σύρου, μέσα στην θάλασσα και μέσα στο λιμάνι, μάλιστα συνοδευόμενη από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.



Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής έκανε άλλη μια από αυτές τις γνωστές του κωλοτούμπες και μετά από 8 μήνες σύρθηκε στην δική μας πρόταση για αφαλάτωση μόνον θαλασσινού νερού και όχι αφαλάτωση των υφάλμυρων γεωτρήσεων του Κάμπου Κρανιδίου, όπως είχε προτείνει και σθεναρά υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2016.
Επιτέλους κατάλαβε, μετά από τοποθετήσεις στο διαδίκτυο του πρώην Αντιδημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημαράκη Γιάννη, του Δημοτικού Συμβούλου και Μηχανικού κ. Αντωνόπουλου Αντώνη, του συμπατριώτη μας Χημικού Μηχανικού και αρμόδιου για θέματα περιβάλλοντος, διευθυντή της Χαλυβουργικής κ. Γκάτσου Βασίλη και της παράταξής μας,
ότι μια μονάδα αφαλάτωσης υφάλμυρων γεωτρήσεων στη στεριά θα καταστρέψει οριστικά και αμετάκλητα τον υδροφόρο ορίζοντα της Ερμιονίδας και θα μιλάμε για μια τεράστια και ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή.
Βλέπε την επιμονή του Δημάρχου τότε, για αφαλάτωση των υφάλμυρων γεωτρήσεων στην στεριά:




Βλέπε την ανάρτησή μου για το θέμα τον Δεκέμβριο του 2016:.

Ας αφήσει λοιπόν ο Δήμαρχος τα ψέματα για υπονομευτές του «έργου» του και συκοφάντες της «στρατηγικής» του και ας καταλήξει επιτέλους για το τι είδους αφαλάτωση θέλει!!!
Στην θάλασσα ή στη στεριά!!!!
Εμείς είμαστε σταθεροί στην άποψή μας για αφαλάτωση θαλασσινού νερού και όχι γεωτρήσεων.
Ο κ. Δήμαρχος διάλεξε την Σύρο για να καταλάβει την δική μας πρόταση και να κάνει την κωλοτούμπα του.
Τον συμβουλεύουμε ότι δεν ήταν ανάγκη να κάνει τόσα έξοδα για να πάει στις Κυκλάδες για φωτογράφιση της μονάδας αφαλάτωσης της Σύρου.
Θα μπορούσε να πεταχτεί με πολύ λιγότερα έξοδα, εδώ δίπλα μέχρι την Ύδρα, για να φωτογραφίσει την αφαλάτωση στη θάλασσα που υπάρχει εκεί.
Επιτέλους, ο Δήμαρχος σύρθηκε στη δικιά μας πρόταση και αναμένουμε και ευχόμαστε την ολοκλήρωση του έργου της αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, έτσι ώστε να έχουμε πόσιμο νερό στις βρύσες μας.
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας