Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιτσα πορτο χελι 

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που αφορούν το εξωκκλήσι της Βερβερόντας και εκκλησιαστικό μας παρεκκλήσιο, ήτοι αυτό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Βερβερόντας, ενημερώνουμε τους πιστούς μας για τα εξής :
1)Ήδη από την πρώτη στιγμή που το εξωκκλήσι κατελήφθη ενεργήσαμε άμεσα κοινοποιώντας περί τα τέλη του μηνός Ιουνίου 2017 εξώδικη όχληση – διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση προς τις κυρίες του όμορου με το εξωκκλήσι αγροτεμαχίου, όπως μας παραδώσουν τα κλειδιά και αφαιρέσουν τις αλυσίδες που έχουν τοποθετήσει επί των θυρών αυτού, προκειμένου αυτός να παραδοθεί ξανά στη δημόσια λατρεία, όπως δηλαδή συνέβαινε επί τουλάχιστον 90 έτη, συναπτά, ανενόχλητα και αδιάλειπτα, ως εκκλησιαστικό μας παρεκκλήσιο.
2)Οι κυρίες του όμορου με το εξωκκλήσι αγροτεμαχίου, μας απήντησαν γραπτώς περί τα μέσα του μηνός Ιουλίου 2017, αρνούμενες να ικανοποιήσουν το αίτημά μας, διατεινόμενες ότι το εξωκκλήσι της Παναγίτσας Βερβερόντας αποτελεί ιδιοκτησία τους.
3)Εν συνεχεία ενημερώσαμε άμεσα τον κ. Εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες, ενώ τα αρμόδια αστικά δικαστήρια θα λύσουν το ιδιοκτησιακό ζήτημα που όλως ξαφνικώς, μετά από 90 τουλάχιστον έτη, απρόσκοπτης δημόσιας χρήσης του εξωκκλησιού της Βερβερόντας ανέκυψε.
Καλούμε όλους τους πιστούς μας στο πλευρό της εκκλησίας μας, στο δύσκολο δρόμο που θα διανύσουμε, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το ζήτημα που έχει ανακύψει και του οποίου τη λύση θα δώσει πλέον η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Επίσης καλούμε τον κ. Δήμαρχο Ερμιονίδας και το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και τον κ. Πρόεδρο και το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Πόρτο Χελίου, όπως λάβουν θέση σχετικά με το ζήτημα.

Πόρτο Χέλι, 21 Αυγούστου 2017
Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου