Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές της Σουηδίας «επιβιώνουν» στην Ερμιονίδα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των σκανδιναβικών μέσων ενημέρωσης φαίνεται ότι βρίσκεται η χώρα μας αφού μετά το νορβηγικό τηλεπαιχνίδι επιβίωσης «Mesternes Mester», το οποίο γυρίστηκε το καλοκαίρι στη Μεσσηνία, σειρά πήρε το σουηδικό «Eternal Glory».

Σε αντίθεση με τα επιτελεία των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών που αναζητούν εξωτικές παραλίες στην Καραϊβική και την Πολυνησία, τα ξένα δίκτυα βρήκαν το ιδανικό σκηνικό στις ελληνικές παραλίες και συγκεκριμένα αυτή τη φορά σε εκείνες της Αργολίδας.

Το σημείο στο οποίο διαφέρει από τα υπόλοιπα παιχνίδια τέτοιου είδους είναι ότι στο συγκεκριμένο συμμετέχουν 18 ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές από την Σουηδία. Ποδοσφαιριστές, σκιέρ, πρωταθλητές της κολύμβησης, πυγμάχοι, αθλητές του στίβου και του χόκει θα αναμετρηθούν επί ελληνικού εδάφους στον 10 κύκλο του «Eternal Glory», το οποίο συνδυάζει τις αθλητικές δοκιμασίες με το reality show.

Τα γυρίσματα του παιχνιδιού ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα. Ηδη στην περιοχή βρίσκονται εκπρόσωποι σουηδικών μέσων ενημέρωσης για να καλύψουν τα «γυρίσματα» της σουηδικής κρατικής τηλεόρασης. Η παραγωγή γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ερμιονίδας.

Τα ελληνικά παιχνίδια επιβίωσης

Οσον αφορά τα εγχώρια τηλεπαιχνίδια διαβίωσης τη φετινή χρονιά, μετά το ΣΚΑΙ - ο οποίος έχει προγραμματίσει το «Survivor 2» για το δεύτερο μισό της σεζόν - και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους παιχνίδια επιβίωσης.

Ο ΑΝΤ1 ρίχνεται στη μάχη με το «Nomads» στο οποίο 21 παίχτες θα βρεθούν για τους επόμενους 4 μήνες στις Φιλιππίνες και συγκεκριμένα στο νησί Παλαουάν όπου και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και με τις δυνάμεις τους. Στο τιμόνι της παρουσίασης θα βρεθεί ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Το «Nomads» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και θα προβάλλεται καθημερινά 21.00 με 23.00.

Μέχρι τότε όμως θα μας κρατά συντροφιά το «Survival secrets» του Εψιλον το οποίο ξεκινά απόψε, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 20.00. Ο Κώστας Σόμμερ, στο ρόλο του παρουσιαστή θα μας συστήσει απόψε τους παίκτες και θα ορίσει του κανόνες του παιχνιδιού. Πάντως, το συνεργείο και οι συμμετέχοντες δεν χρειάστηκε να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί της Καραϊβικής αλλά θα δώσουν τον δικό τους αγώνα από την «εξωτική» παραλία της Κουρούτας στην Ηλεία.