Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τάσος Λάμπρου: Οι δυο γιορτές προβολής τοπικών προϊόντων


Όπως γνωρίζετε το 2011 καθιερώθηκε η διοργάνωση των δυο σημαντικών εκδηλώσεων στο δήμο μας, η γιορτή του ρόδιου στην Ερμιόνη και η γιορτή της ελιάς και του ελαιολάδου στο Κρανίδι. 

Δυο σημαντικές εκδηλώσεις στις οποίες μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλουμε και να προωθήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες αλλά και τους φίλους –επισκέπτες της περιοχής μας για την διαχρονική, διατροφική αξία που έχουν τα προϊόντα της γης της Ερμιονίδας καθώς να ενημερωθούν οι παραγωγοί για θέματα που αφορούν το προϊόν τους και την δυνατότητα ποιοτικής και ποσοτικής βελτίωσης της παραγωγής τους.

Από τότε μέχρι σήμερα η γιορτή του ροδιού διεξάγεται κανονικά , στα πλαίσια του ετήσιου ραντεβού μας και οι φορείς της Ερμιόνης προσπαθούν κάθε χρόνο να διοργανώσουν όσο το δυνατό μια καλύτερη γιορτή, προσφορά στην τοπική κοινωνία της Ερμιονίδας και ευρύτερα της Αργολίδας.
Αντίθετα η γιορτή της ελιάς και του ελαιολάδου στο Κρανίδι την αναζητάμε, χάθηκε το έτος 2014 , και τα άλλα δυο χρόνια 2015-2016 πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με πολλά παράπονα από τους παραγωγούς και τους δημότες της ΔΚ Κρανιδίου.

Κ. Πρόεδρε, η γιορτή του λαδιού όπως σας είχαμε επισημάνει απαιτείται να διεξάγεται με την έναρξη της παραγωγικής περιόδου και να έχει άμεση σύνδεση με την παράδοση και τις αξίες του τόπου μας.

Αυτονόητο είναι οι δυο γιορτές , προβολής τοπικών προϊόντων δεν πρέπει να είναι απομονωμένες μεταξύ τους , πρέπει να λειτουργούν συνδυαστικά για μια ολοκληρωμένη παραγωγική εικόνα του Δήμου Ερμιονίδας.

Ζητώ λοιπόν να πάρετε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να διοργανώσετε την γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι για το έτος 2017 και προσωπικά είμαι στην διάθεσή σας για κάθε βοήθεια που θα μας ζητήσετε.

Το έτος 2017 είναι μια δύστυχη παραγωγική χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς στο Κρανίδι και στην Ερμιονίδα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν , αυτό όμως δεν πρέπει να ακυρώσει την γιορτή, πρέπει να μας δώσει την δυνατότητα μέσω των εκδηλώσεων που θα διοργανώσουμε

- Να διεκδικήσουμε την αλλαγή νομικού πλαισίου για την δυνατότητα αποζημιώσεων στους παραγωγούς .

- Να ενημερωθούν οι παραγωγοί για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στα πλαίσια της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για τα αγροτικά προϊόντα.

- Να προβάλουμε το πολύτιμο τοπικό μας αγαθό , το έχουν ανάγκη οι παραγωγοί μας

- Και τέλος να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία για την διατροφική αξία του ελαιολάδου.

Πιστεύω ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόταση μου και θα συμβάλλουμε όλοι σε μια επιτυχημένη γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι για το έτος 2017.

Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Η υποστήριξη των παραγωγών μας και των τοπικών μας προϊόντων είναι το ζητούμενο για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων της.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας