Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


Κρανίδι 14/10/2017

Με χαρά πληροφορήθηκα την φετινή διεξαγωγή της Γιορτής «Ελιάς και Ελαιολάδου» του Δήμου μας στο Κρανίδι στις 5 Νοεμβρίου.
 Σαν μέλος του τότε Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας  είχα τοποθετηθεί αρνητικά σχετικά με την αλλαγή της εποχής που θα γινόταν η γιορτή αυτή. Όμως οι διοργανωτές είχαν αντίθετη άποψη, προβάλλοντας σαν επιχείρημα ότι σε άλλες εποχές του χρόνου υπάρχει περισσότερος κόσμος στην επαρχία μας απ ότι το Φθινόπωρο οπότε θα υπήρχε μεγαλύτερη προσέλευση, κι έτσι η γιορτή της Ελιάς εδώ και δυο χρόνια έγινε την Άνοιξη και το Καλοκαίρι! (Ιούλιος του 2016). Κατά την γνώμη μου ανεπιτυχώς, διότι η περίοδος της συγκομιδής είχε περάσει, το άρωμα της ελιάς κατά την σύνθλιψη και του φρέσκου ελαιολάδου είχε χαθεί, οι παραγωγοί ασχολούνταν με το κλάδεμα που γίνεται την εποχή αυτή και οι επισκέπτες της Άνοιξης αναζητούσαν τον ήλιο, την ησυχία, την ομορφιά της Φύσης και όχι μια γιορτή μακριά από την εποχή της.
  Ευτυχώς επανήλθε στην εποχή της η Γιορτή αγαπητοί συνδημότες μου. Χρειάστηκε δυο χρόνια στους διοργανωτές για να κατανοήσουν την συμβολή της γιορτής και ποσό σημαντικό είναι να γίνεται την κατάλληλη εποχή!

 Και εγώ αλλά και η παράταξή μας Δυνατή Ερμιονίδα  στηρίζουμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία για την σωστά τοποθετημένη διεξαγωγή της Γιορτής Ελιάς και Ελαιολάδου του Δήμου μας.
   Κάθε πράγμα στον καιρό του λοιπόν.....




                                                    Γκαμίλη-Σιάνα Ελένη
                               Δημοτική Σύμβουλος «Δυνατής Ερμιονίδας»