Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



Υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή 
Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.
Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας.
Μπορούν να απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου και ειδικότερα, αυτοί που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Δημιουργείται ένα δίκτυο δομών για την ολοκληρωμένη υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, εξασφαλίζει την αμεσότητα αντιμετώπισης των αιτημάτων και κινητοποιεί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής και ευρύτερης κοινότητας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Δημιουργείται δίκτυο δομών για την παροχή υπηρεσιών και προγραμμάτων που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής.

Μεταξύ άλλων ο δημότης αποκτά πρόσβαση σε υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων κοινωνικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω γήρατος, εξαρτήσεις, ενδοοικογενειακή βία, προβλήματα σχέσεων, άγχος, κατάθλιψη, στήριξη οικογένειας, παιδιών, εφήβων κλπ). Στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου (κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο, γραφείο απασχόλησης Δήμου κλπ).
"Είναι σημαντικό για το Δήμο μας να δημιουργηθεί το δίκτυο των υπηρεσιών και των δομών που προσφέρει η λειτουργία του κέντρου κοινότητας. Η χημεία που υπάρχει μεταξύ των Δήμων της Αργολίδας και της Περιφέρειας θα βοηθήσει στην εφαρμογή του σχεδίου κοινωνικής πολιτικής στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης. Ο συντονισμός και η δημιουργία δικτύου στήριξης θα εξασφαλίσει την πραγματική αποτύπωση από το εκάστοτε Δήμο, των αναγκών για τον κάθε κάθε δημότη, χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων, και θα βοηθήσει στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε η ανθρωπιστική κρίση" τόνισε ο Δημήτρης Σφυρής.