Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΠΡΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟ ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Κρανίδι 12/01/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : - ΠΡΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟ ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ο χαρακτηρισμός Π.Ο.Π του ροδιού Ερμιόνης είναι πια γεγονός μια συλλογική προσπάθεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης και του Δήμου Ερμιονίδος που ξεκίνησε από το 2012 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Συγχαρητήρια στην πρόεδρο κα. Λ. Οικονόμου και στο ΔΣ του συνεταιρισμού για τις δυναμικές και αποτελεσματικές ενέργειες τους.
Την δημοτική περίοδο 2011-2014 η διοίκηση του δήμου στήριξε το αίτημα των παραγωγών για να πετύχουμε με κάθε μέσο την ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών μας προϊόντων.
Η ανάθεση της μελέτης για το Π.Ο.Π Ερμιόνης και η καθιέρωση των εορτών ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων (γιορτή ροδιού στην Ερμιόνη , γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι) έδωσαν μεγάλη ώθηση στον κύριο στόχο μας , την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων και την σύζευξη τοπικών προϊόντων με την βελτίωση της παραγωγικής τουριστικής εικόνας της περιοχής μας .
Στις παραπάνω πρωτοβουλίες συνέβαλαν αποτελεσματικά, την προηγούμενη δημοτική περίοδο ο Δ.Σ κ. Π.Κολυμπάδης και η πρόεδρος της Δ.Κ κα. Α. Μονά που είχαν κύριο συντονιστικό ρόλο για την υλοποίηση και την επίτευξη αυτών των συλλογικών στόχων.
Πάντα αξίζει να παλεύουμε όλοι μαζί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί , ομάδες παραγώγων και ο Δήμος ) για να πετυχαίνουμε δύσκολους συλλογικούς στόχους, οι οποίοι εξασφαλίζουν με την υλοποίηση τους πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική μας κοινωνία.
Καλή δύναμη, γιατί η προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης των προϊόντων της γης της Ερμιονίδας συνεχίζεται……





Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου


Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας