Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Τάσος Τόκας: ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 265.000 €.


Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018
Η παράταξή μας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας  με παράλληλη κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ερμιονίδας με την οποία ζητάμε ενημέρωση για την ασφαλτόστρωση της ανατολικής και δυτικής οδού της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Πορτοχελίου.
Ακολουθεί η επιστολή:


"ΠΡΟΣ
κ. Παναγιώτη Μέξη,
Πρόεδρο του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας
Κοινοποίηση:
κ. Δημήτρη Σφυρή
Δήμαρχο Ερμιονίδας
ΘΕΜΑ:  Αίτημα  ενημέρωσης σχετικά με την ασφαλτόστρωση της ανατολικής και δυτικής οδού της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Πορτοχελίου
Κύριε Πρόεδρε,
Στο ΔΣ της 30ης Ιανουαρίου 2018 συζητήσαμε και ψηφίσαμε  τον  Προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας.
Κατά την συζήτηση του θέματος  σας ζήτησα ενημέρωση για διάφορα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την υπηρεσία σας, σχετικά με τα τέσσερα λιμάνια  της αρμοδιότητάς σας
( Πορτοχελίου, Ερμιόνης, Κοιλάδας, Κόστας)  σχετικά με :
-την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και ηλεκτροδότησης
-τη νομιμοποίηση στεγάστρων χερσαίας ζώνης
-τα υδατοδρόμια
-την ανάπλαση λιμένος Κόστας, κ.α.
Στην τοποθέτησή μου, αφού τόνισα πως η παράταξή μας θα

ψηφίσει του προϋπολογισμό που είναι απαραίτητος  για την λειτουργία του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας, εξέφρασα την δυσαρέσκειά μου για την εικόνα του, αφού στο σύνολο των εσόδων που είναι της τάξης του 1.014.483,18 €, υπάρχει  μεγάλο χρηματικό υπόλοιπο , ύψους 579.505,81€, το οποίο αναδεικνύει την πρόθεσή σας να κάνετε τα έργα στο τέλος αυτής της δημοτικής περιόδου για λόγους που έχουν να κάνουν με την παρωχημένη αντίληψη που επικρατούσε και επικρατεί μάλλον ακόμη και σήμερα ότι αυτά πρέπει να γίνονται τότε για να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι λίγο πριν τις κάλπες!!!
Παρακάτω ακολουθεί ο σχετικός πίνακας από τον Προϋπολογισμό του 2018:



Στη συνέχεια  επισήμανα  πως τα έργα που είναι αναγκαία να γίνουν πρέπει να γίνονται στην ώρα τους και πως δεν πρέπει να ακολουθείται αυτή η τακτική, γιατί το Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας οφείλει να  προσφέρει υπηρεσίες  για ισόρροπη και ισόνομη ανάπτυξη και να συμβάλλει στην εμπορική, επιβατική, τουριστική και αλιευτική κίνηση και γενικότερα στην καλύτερη λειτουργία των λιμανιών της Ερμιονίδας
Επίσης  ανέφερα πως αν και έχουν περάσει 3,5 χρόνια αυτής της δημοτικής περιόδου δεν έχει  προβλεφθεί μέχρι σήμερα  τίποτα για:



  • Την μελέτη κατασκευής προβλήτα στα Μανδράκια Ερμιόνης

  • Την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και ηλεκτροδότησης στο Πορτοχέλι

  • Τη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στην Μπάλτιζα στο Πορτοχέλι.

  • Την μελέτη για την επιμήκυνση με ελαφριά κατασκευή των 2 μικρότερων βραχιόνων στην Κοιλάδα

  • Την εκβάθυνση και τον καθαρισμό του λιμένα Κοιλάδας

  • Την ανάπλαση των χερσαίων ζωνών των λιμανιών μας

Κύριε Πρόεδρε,
Στον Προϋπολογισμό των δαπανών του ταμείου για το 2018 έχει προβλεφθεί στον Κ.Α 30 για τις Υπηρεσίες Τεχνικών  Έργων το συνολικό ποσό των 710.795,70 €.
Εκεί συγκαταλέγονται 2 κωδικοί  των οποίων τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για την κατασκευή του έργου της ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΟΔΟΥ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ  ΛΙΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ  θεωρούνται υπέρμετρα μεγάλα αν ληφθεί υπόψη το αντικείμενο του έργου καθώς και οι παλαιότερες κατασκευές ασφαλτόστρωσης σε χερσαίες ζώνες των λιμανιών της αρμοδιότητάς σας.
Συγκεκριμένα οι Κ.Α 30-7326.09 και Κ.Α. 30-7326.10 έχουν προϋπολογισμό 134.313,00 € και 130.761,00 €  αντίστοιχα.




 

Δηλαδή η ασφαλτόστρωση 500 μ.( με μπλέ χρώμα στη παρακάτω φωτογραφία ) στην παραλιακή και 500 μ.( με κίτρινο χρώμα)  στη δυτική οδό του Λιμένα Πορτοχελίου έχουν προϋπολογισμό  265.074,00 €!!!


 




Κύριε Πρόεδρε,
Η ασφαλτόστρωση στον συγκεκριμένο χώρο είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Λιμένα Πορτοχελίου όμως μετά τα παραπάνω και για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωσή μας και βέβαια του συνόλου των συμπολιτών μας ζητούμε (εφόσον υπάρχουν): 
1) Την απόφαση του ΔΣ του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας με την οποία εγκρίνατε την αναγκαιότητα του έργου  «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΟΔΟΥ ΧΕΡΣΑΙΑΣ  ΖΩΝΗΣ  ΛΙΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ»  και προχωρήσατε στην ανάθεση της μελέτης.
2) Την απόφαση του ΔΣ  με την οποία παραλάβατε τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου.
3) Την μελέτη του έργου
4) Την εγκεκριμένη  οριστική μελέτη   μετά την λήψη των αντίστοιχων εγκρίσεων και αδειών εκτέλεσης πάσης φύσεως έργων από τους αρμόδιους φορείς.
Με εκτίμηση
Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ"