Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Κατασχέθηκαν 400 τόνοι τροφίμων από Τουρκία με επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο ξέσπασε στη χώρα μας, αφού όπως φαίνεται καταναλώνουμε επικίνδυνα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι επιμολυσμένα με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων φυτοφαρμάκων.
 Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πιπεριές εντοπίστηκε ένα ζιζανιοκτόνο το οποίο έχει απαγορευτεί εδώ και 40 χρόνια.
 Οπως αναφέρει η εφημερίδα Εθνος, εκατοντάδες τόνοι τροφίμων από την Τουρκία έχουν κατασχεθεί τους τελευταίους μήνες από τος Αρχές, με τα «τρόφιμα - δηλητήριο», να περιλαμβάνουν από λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα, μέχρι αποξηραμένα φρούτα, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτά μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα, αλλά και ουσίες από χημικά επεξεργασίας σε πολύ μεγάλες ποσότητες.
Συνολικά μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχουν κατασχεθεί πάνω από 400 τόνοι. Είναι ενδεικτικό ότι κατασχέθηκαν 110 τόνοι νωπά φρούτα, 260 τόνοι λαχανικά και 30 τόνοι αποξηραμένα φρούτα.
 
Οι υπηρεσίες στον Έβρο είναι σε συναγερμό, καθώς η περιοχή αποτελεί και πύλη της Ευρώπης για τις εξαγωγές της Τουρκίας.
 
Στη Γερμανία επίσης, κατασχέθηκαν πιπεριές με καρκινογόνο ουσία, γεγονός που σήμανε γενικό συναγερμό και πλέον ζητείται πλήρης έλεγχος σε όλα τα προϊόντα, καθώς ακόμη και η μικρή υπέρβαση των ποσοτήτων μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.
 
Φυσικά, εάν αναλογιστούμε πως στην Ελλάδα, εισάγουμε ακόμα και λεμόνια από Τουρκία, τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, γιατι έχουμε πτωχεύσει ως χώρα..