Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ :Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού της Γ’ Εθνοσυνέλευσης


Με  την συμπλήρωση 191 χρόνων  ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού της  Γ’ Εθνοσυνέλευσης «κατ’ επανάληψη» στην Ερμιόνη   που   έλαβε χώρα το 1827 και   πραγματοποιήθηκαν  στη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης  το  Σάββατο  και την Κυριακή  10  και 11  Μαρτίου 2018
Το Σάββατο 10  Μαρτίου  πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο Ερμιόνης , «Σχολείο Συγγρού» με  ομιλητή   τον Δημητρακόπουλο Σοφοκλή Φιλόλογο, Ιστορικό – Συγγραφέα, Α΄ Αντιπρόεδρο της Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών και Θέμα «τρείς μεγάλες μορφές  της  Γ’ Εθνικής συνέλευσης της Ερμιόνης.
Η  εκδήλωση  πλαισιώθηκε από  την Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης υπό την Δ/νση του μαέστρου Τάκη Μανιάτη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ, οι πατέρες κ.κ. Ιωάννης και Δημήτριος Αμπελάς, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Σφυρής, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Ερμιόνης, Κρανιδίου και Πορτοχελίου, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Τζανής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Ιωάννης Ρούσσης  και Τάσος Τόκας, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου κ.κ. Ιωάννης Σπετσιώτης και Γεώργιος Φασιλής, ο τέως Δήμαρχος Ερμιόνης, κ. Ανάργυρος Λεμπέσης, η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης, κ. Τίνα Αντωνοπούλου και κ. Κατερίνα Σκούρτη, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Ερμιόνης, κ. Κωνσταντίνος Κατσουράνης, Δημότες και κάτοικοι.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή   11   Μαρτίου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία εψάλη Επίσημη Δοξολογία  με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ, στον Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμιόνης, των επίσημων προσκεκλημένων, αντιπροσωπείας μαθητών Δημοτικού- Γυμνασίου- Λυκείου της πόλης κωμοπόλεως και πλήθος  πολιτών.
Η Επετειακή ομιλία εκφωνήθηκε από τον κ. Δάγκλη Χρήστο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης
Ακολούθησε  Επιμνημόσυνη Δέηση στις προτομές των Ερμιονιτών  Οπλαρχηγών Μητσαίων, με Κατάθεση στεφάνων και  την συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ερμιονίδας
Στη συνέχεια έγινε  ξενάγηση από την κ. Τίνα Αντωνοπούλου, Πρόεδρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης (Ι.Λ.Μ.Ε.) στο  οίκημα  πραγματοποίησης των συνεδριάσεων της Εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη, εκεί όπου στεγάζεται σήμερα  το  Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης, στους επίσημους προσκεκλημένους και τους πολίτες.
Το  πρόγραμμα έκλεισε με  Δεξίωση στον αύλειο  χώρο του Μητροπολιτικού  Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμιόνης .
Τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, οι Βουλευτές του Ν. Αργολίδας κ.κ. Γκιόλας Ιωάννης, Αδριανός Ιωάννης και Μανιάτης Ιωάννης. ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, οι Περιφερειακή Σύμβουλοι κ.κ. Τζανής  Αναστάσιος, Σίδερης Δημήτρης, Σαρρής Ιωάννης, Γαβρήλος Γεώργιος, εκπρόσωπος Ανωτέρου Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου Συν/ρχης Κυριακουλόπουλος Αντώνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού  Αργολίδας και Προϊστάμενος Κλιμακίου Πυροσβεστικής Κρανιδίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, ο Διοικητής του B΄ Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης και πλήθος πιστών οι οποίοι μετά τη θεία Λειτουργία παρέμειναν στο χώρο και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.
Οι επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού της  Γ’ Εθνοσυνέλευσης «κατ’ επανάληψη» στην Ερμιόνη   πραγματοποιήθηκαν με συνδιοργάνωση  της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε Αργολίδας, της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, του Ερμιονικού Συνδέσμου και την συμμετοχή του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης.