Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Οι δεύτεροι Πανελληνιονίκες από την Ερμιόνη μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους




  Στον τελικό  του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, με πάνω από 3000 συμμετέχοντες , η ομάδα ΘΕΤΙΚΟ της Ερμιόνης κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία τους.
 Τίποτα δεν έγινε τυχαία με πολύ δουλειά, έμπνευση και οργάνωση τα κατάφεραν!
 Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
 Όλοι  τους καμαρώνουμε!
 Τους ζητήσαμε να μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους, διαβάστε τι μας είπαν!


Ευχαριστούμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη της προσπάθειάς μας. 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι.  

Δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε ότι γυρίσαμε νικητές, δεύτεροι Πανελληνιονίκες !!!

Ο διαγωνισμός για εμάς μπορεί να χαρακτηριστεί ως «Διαγωνισμός Φιλίας και Προόδου». Μας δόθηκε η ευκαιρία και γίναμε φίλοι με όλους τους συμμετέχοντες απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Διδαχθήκαμε από τις κατασκευές τους και τις ιδέες τους και προβάλαμε και εμείς τη δική μας προσπάθεια, η οποία αποδείχθηκε απολύτως επαρκής.


Γεγονός ότι είναι πολύ σημαντική η νίκη μας αλλά εξίσου σημαντικά είναι και τα όσα βιώσαμε κατά τη 12ωρη προσπάθειά μας στον στίβο. Οι επισκέπτες ατελείωτοι με μεγάλο ενδιαφέρον στις επιδείξεις της κατασκευής μας, οι κριτές δάσκαλοι αλλά αυστηροί αξιολογητές, με τις αντοχές μας να εξαντλούνται.

Ιδιαίτερα ενισχυθήκαμε από την παρουσία των οικογενειών μας, των αγαπημένων μας συγγενών και φίλων που όλες αυτές τις ώρες παρέμεναν στις εξέδρες του σταδίου και μας εμψύχωναν. Συμπλήρωσαν τη χαρά μας.


Δεν ξεχνάμε την πρώτη νίκη μας που ήταν η πρόκριση στη δωδεκάδα.

Χειροκροτούσαμε και πανηγυρίζαμε όλοι μαζί την πρόκριση των ομάδων που ανακοινώνονταν, χωρίς ακόμη να συμπεριλαμβανόμαστε, όταν ο εκφωνητής πανηγυρικά κλείνει την προκρινόμενη δωδεκάδα του τελικού με το περίπτερό μας Λ 46 ΘΕΤΙΚΟ !!! Γίναμε ένα κουβάρι μεταξύ μας και με τα παιδιά της Μεθώνης, της Χαλκίδας, της Σίφνου, του Δημοτικού Βυτίνας ……

Η εξέδρα μας πανηγύριζε και ο προπονητής μας κ. Γιώργος κατέβηκε τρέχοντας να μας συγχαρεί.

Δεν προλάβαμε να το καταλάβουμε και το πρώτο ζευγάρι κριτών του τελικού περίμενε ήδη στο περίπτερό μας. Πέρασαν τέσσερα ζευγάρια κριτών, για να περιοριστεί, όπως μας εξήγησαν, το σφάλμα των κρίσεων. Είχαν τελειώσει όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες εκτός από την δική μας OPEN Λυκείου.

Και η ώρα των ανακοινώσεων …… «Η 2η θέση έχει κάτι το …… ΘΕΤΙΚΟΟΟΟ !!!!!»

Αγκαλιές, βραβεία, απονομές, δωροεπιταγές και παρότρυνση να συνεχίσουμε στα προκριματικά του διαγωνισμού World Robot Olympiad (Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής), που φέτος έχει θεματολογία τη διατροφή. 

Κρατάμε τη χαρά και την αξία της συμμετοχής, τις φιλίες που δημιουργήσαμε, τις συστάσεις που δεχθήκαμε, τις καταστάσεις που διαχειριστήκαμε, τις κρίσεις που αντιμετωπίσαμε, τα προβλήματα που λύσαμε. Ήμασταν γεμάτοι και χωρίς τη διάκριση. Τώρα ακόμη περισσότερο.

Ευχαριστούμε τον κ. Ανδρέα Κρητικό για όλα όσα έκανε που αυτός ξέρει και όλοι μας καταλαβαίνουμε.

Τον κ. Βασίλη Δημαράκη, για την επιστημονική του επάρκεια, την ευρυμάθεια, τις ιδέες του, τις γνώσεις του και τη συνολική του υποστήριξη.

Τέλος ευχαριστούμε τον προπονητή μας και ΔΑΣΚΑΛΟ κ. Γιώργο Αλεξάκο. Είναι τιμή μας που ήμασταν μαθητές του. Τον νιώθουμε ως έναν από τους καλύτερούς μας δασκάλους και θέλουμε να παραμείνουμε μαθητές του.

Και εάν θέλετε τη γνώμη μας από όσα ζήσαμε, σας προτρέπουμε να εμπλακείτε.

Για εμάς είναι αξέχαστο !!!   


  Η ομάδα μαθητών του Φροντιστηρίου Μ.Ε. ΘΕΤΙΚΟ


Σωτηρία Βόντα

Κωνσταντίνα Κρητικού

Νίκος Κωνσταντίνου

Λάζαρος Κρητικός




Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης