Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη τύπου με στόχο το σταμάτημα της επιδοτούμενης καταστροφής των ξύλινων αλιευτικών σκαφών

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ:
ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Με αφορμή την εφαρμογή του επιχειρησιακού προγράμματος για τη μείωση του αλιευτικού στόλου του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το 2018, το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, ύστερα από πρόταση του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών και του Συλλόγου «Πρωτέας» για τη διάσωση και διατήρηση της ναυπηγικής και ναυτικής κληρονομιάς, διοργανώνει συνέντευξη τύπου με στόχο το σταμάτημα της επιδοτούμενης καταστροφής των ξύλινων αλιευτικών σκαφών. Θύμα αυτής της βάρβαρης πρακτικής είναι η ναυτική πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση.
Θα μιλήσουν:
- Ο κος Νικόλαος Σταυρόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου «Πρωτέας», για το ιστορικό του προβλήματος.


- Ο κος Κωνσταντίνος Δαμιανίδης, Αρχιτέκτονας-Δρ Ιστορίας της Ναυπηγικής για τις επιπτώσεις της καταστροφής των ξύλινων αλιευτικών σκαφών στον ναυτικό μας πολιτισμό.
- Ο κος Νικόλαος Καβαλλιέρος, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών, για τις προτάσεις που υπάρχουν σχετικά με τον τερματισμό της πρακτικής της καταστροφής των σκαφών στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων για την αλιεία.
- Ο κος Νικόλαος Βλαβιανός, Έλληνας εκπρόσωπος και μέλος του Δ.Σ. του ευρωπαϊκού οργανισμού European Maritime Heritage για την ευρωπαϊκή εμπειρία στον τομέα της προστασίας και διατήρησης της ναυτικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν με τοποθετήσεις επί του θέματος εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το συντονισμό θα κάνει η κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος.

Σας παρακαλούμε για την συμμετοχή σας.


Πέμπτη 29 Μαρτίου
στις 12 μ.μ. - 3 μ.μ 
Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος
Ακτή Θεμιστοκλέους 
Μαρίνα Ζέας