Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΚΑΣ: Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ


Τρίτη 13 Μαρτίου 2018
Η παράταξή μας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Δήμαρχο  Ερμιονίδας  με την οποία εισηγούμαστε  την βράβευση  των μαθητών από την Ερμιόνη που διακρίθηκαν στον  Πανελλήνιο  Διαγωνισμό  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής καθώς και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Ερμιονίδας με τα απαιτούμενα υποστηρικτικά μέσα.


Ακολουθεί η επιστολή:

"ΠΡΟΣ

κ. Δημήτρη Σφυρή

Δήμαρχο Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ:   Εισήγηση για βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Κύριε Δήμαρχε,


Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 στον οποίο τέσσερα παιδιά από την Ερμιόνη κατέκτησαν την δεύτερη θέση στα Λύκεια με θέμα την «Αειφόρο Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα» και πήραν το ασημένιο μετάλλιο.



Ο διαγωνισμός  ο οποίος αφορά μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE,  τελέστηκε για το 2017-2018 υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αξιοποιείται ως κίνητρο για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με σκοπό τόσο την κατάρτιση των εκπαιδευτικών επάνω στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων, μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Φεβρουάριο ενώ προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα,

Η ομάδα μαθητών αποτελούμενη από τους  Σωτηρία Βόντα, Κωνσταντίνα Κρητικού, Νίκο Κωνσταντίνου και Λάζαρο Κρητικό, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Ανδρέα Κρητικού παρουσίασαν καταρχήν την κατασκευή τους το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στον πολυχώρο Φουγάρο, στο Ναύπλιο που συνδιοργάνωσαν η WRO Hellas και ο  Δήμος Ναυπλιέων, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.




Κύριε Δήμαρχε,

Με τέτοιες δράσεις και επιτυχίες ανοίγονται δρόμοι καινοτομίας που μπορούν στο μέλλον να φέρουν τη νέα ανάπτυξη και να κρατήσουν τη νεολαία στη χώρα μας.

Εμείς ως Δήμος Ερμιονίδας οφείλουμε πέρα από τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες και να δώσουμε την ώθηση που απαιτείται ώστε στους επόμενους ανάλογους διαγωνισμούς να συμμετέχουν περισσότερα παιδιά από την  εκπαιδευτική κοινότητα  της επαρχίας μας.

Μετά τα παραπάνω εισηγούμαι:

1) Την βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό από τον Δήμο Ερμιονίδας, αφού αποτελεί για εμάς, την τοπική Αυτοδιοίκηση,  μια ηθική υποχρέωση έναντι της νέας γενιάς που κάτω από τις σημερινές δύσκολες συγκυρίες δίνει τη δική της  μάχη στον χώρο της γνώσης.

2) Την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Ερμιονίδας με τα απαιτούμενα υποστηρικτικά μέσα καθώς και ενός  συμβολικού ποσού μέσω των Σχολικών Επιτροπών αλλά και άλλων πόρων, ώστε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη συμμετοχή τους στους επόμενους διαγωνισμούς και μέσα από την συνεργασία και την επικοινωνία  να στοχεύσουν στη δημιουργική επίλυση ποικίλων προβλημάτων κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ"