Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εγκαίνια έκθεσης Αλέξανδρου Μαγκανιώτη

Το Σάββατο 24 Μαρτίου, το ΦΟΥΓΑΡΟ Ναύπλιο, παρουσιάζει την έκθεση «Αλφάβητος» του αρχιτέκτονα και εικαστικού Αλέξανδρου Μαγκανιώτη. Τα έργα της έκθεσης είναι αριθμημένα τυπώματα σε αρχειακό χαρτί, τα οποία έχουν προκύψει ύστερα από την επεξεργασία της ενότητας «Η Αλφάβητος (από το Άλφα ως το Ωμέγα)», και θα βρίσκονται στο ΦΟΥΓΑΡΟ έως την Κυριακή 6 Μαΐου.
Το 2017 η «Αλφάβητός» του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη επιλέχθηκε για να εκπροσωπισει την Ελλάδα στην 7η Μπιενάλε του Πεκίνου που έγινε στο Εθνικό Μουσείο Τεχνης της Κινας. Η πλήρης ενότητα παρουσιάστηκε ολοκληρωμένα τo 2015 στην ατομική του έκθεση με τίτλο: «Αλφάβητος: Η Εικόνα των Γραμμάτων» στο Κέντρο Σύγχρονης Tέχνης Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μία σειρά 24 συνθέσεων με αφορμή τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου, οι οποίες περιλαμβάνουν υβρίδια ανθρώπων, ζώων και φυτών, χρησιμοποιώντας τα χρώματα από τα μολύβια και τα στιλό της μαθητικής εποχής, ενώ στο βάθος προβάλλει θαμπό το ίχνος από το σχολικό ενδεικτικό του ίδιου του καλλιτέχνη. Χαρακτηρίζονται από έντονο χιούμορ και ιδιαίτερη ευρηματικότητα, απροσδόκητους συνειρμούς και αναπάντεχους συμβολισμούς.

,
Ώρες λειτουργίας:
,
ΑΙΘΟΥΣΑ 2 & LE CAFÉ
εγκαίνια Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 6-9μμ
διάρκεια έκθεσης 24/3 έως 6/5/2018
Τετάρτη έως Κυριακή από τις 9πμ έως αργά