Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ύδρα:Tαξίδι πίσω στον χρόνο με την έκθεση φωτογραφιών από το αρχείο της Αικατερίνης Παούρη

Έκθεση φωτογραφιών από το πλούσιο αρχείο της Αικατερίνης Παούρη, της αείμνηστης Υδραίας που άφησε έντονα το στίγμα της στην Ύδρα, που αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους συμπολίτες μας για την προσφορά της, θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2018.
Η Αικατερίνη Παούρη φιλοξενούσε κατά καιρούς στο επιβλητικό σπίτι της πολλούς διάσημους καλλιτέχνες της εποχής της, όπως τη Σοφία Λόρεν αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Ο ίδιος ο αείμνηστος Παναγιώτης Τέτσης είχε δηλώσει ότι το πρώτο του έργο, το είχε αγοράσει η Παούρη, η οποία και ανιχνεύοντας το ταλέντο του, προώθησε τον τότε νεαρό καλλιτέχνη σε κύκλο καταξιωμένων ζωγράφων. 
Για πολλά χρόνια η Αικατερίνη Παούρη περνούσε καθημερινά μπροστά από τα "μάτια" όλων, μια και λέγεται ότι στην πίσω πλευρά, του χιλιάρικου που εκδόθηκε το 1971 και ήταν στην κυκλοφορία μέχρι το 1990, εικονίζεται η ίδια σε νεαρή ηλικία με την παραδοσιακή φορεσιά του νησιού και φόντο το λιμάνι της Ύδρας. xiliariko
Πριν από ενάμιση χρόνο έφυγε από τη ζωή η κόρη της Αικατερίνης Παούρη, Μαρία Ματζίνη η οποία πάντα μιλούσε με αγάπη και σεβασμό για την εκλεκτή της μητέρα.
Το φωτογραφικό αρχείο ανέλαβε να προβάλει ο ανιψιός της εκλιπούσας, Σωτήρης Ηλιάδης, που διοργανώνει τη σημαντική αυτή έκθεση.
Αναμφισβήτητα η έκθεση φωτογραφίας είναι μια εξαιρετική ιδέα με ιστορικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Με μοναδικές φωτογραφίες από πρόσωπα και στιγμές που αξίζει να εκτεθούν και να αποκαλυφθεί ένα κομμάτι της Ύδρας που έμεινε για να αποπνέει ακόμα την αριστοκρατική φύση της Αικατερίνης Παούρη.
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00 στο λιμάνι της Ύδρας στον χώρο που είχε παλιότερα στην ιδιοκτησία της.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Καθημερινά 11:00-14:00, 20:00-22:00