Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

«Πράσινο φως» για το project Kilada Hills της Dolphin Capital

Σε θετική εισήγηση για το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) της στρατηγικής επένδυσης «Kilada Hills» προχώρησε σήμερα το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ).
Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και με προεδρεύοντα του συμβουλίου τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη.
Κατόπιν της θετικής εισήγησης του συνόλου των μελών του ΚΣΔ, ο φορέας επένδυσης σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της πρώτης Στρατηγικής Επένδυσης με την έναρξη των έργων υποδομής αμέσως μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

H επένδυση αφορά στην κατασκευή του πολυτελούς τουριστικού θερέτρου «Kilada Hills» στον δήμο Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας, προϋπολογισμού 418 εκατ. ευρώ. Η επένδυση υλοποιείται από τον Όμιλο Dophin Capital σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και περιλαμβάνει ξενοδοχείο, εξοχικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ 18 οπών, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εστίασης/αναψυχής και εμπορικά καταστήματα.
«Βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που υλοποιούνται μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις που θα συνεισφέρουν σημαντικά και ποσοτικά οφέλη για την ελληνική οικονομία, έπειτα από πολύ κόπο και παραγωγική εργασία από το υπουργείο Οικονομίας και τα συναρμόδια υπουργεία σε αγαστή συνεργασία με τους επενδυτές» επισήμανε κατά τη συνεδρίαση ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.Η επένδυση αποσκοπεί στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου με υψηλή ταξιδιωτική δαπάνη (high spenders) και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 800 νέες θέσεις εργασίας κατα την περίοδο της κατασκευής και 600 μόνιμες θεσεις εργασίας.
Στο ΚΣΔ παρουσιάσθηκε η εισήγηση επί του σχεδίου ΚΥΑ από την Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων, οι εισηγήσεις των διευθύνσεων Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, καθώς και το επενδυτικό σχέδιο από τον φορέα της επένδυσης με έμφαση στο πολυτελές τουριστικό προϊόν της Ελληνικής Ριβιέρας στην Αργολίδα, γνωστό και ως Porto Heli Collection
με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.sofokleousin.gr