Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Επίσημη παρουσίαση του 5ου επετειακού Φεστιβάλ Θεάτρου «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

Στο Καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα έγινε και φέτος η επίσημη παρουσίαση του 5ου επετειακού ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» - Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδι 17 Ιουνίου με 7 Σεπτεμβρίου 2018
Οι φετινές συμμετοχές: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου




Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσίασε όπως κάθε χρόνο, στο καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα, το Πρόγραμμα του επετειακού, 5ου Φεστιβάλεπαγγελματικού Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” που διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι στην έδρα του, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνιγνγκ” στο Κρανίδι.
Tην παρουσίαση έκανε ο Καθηγητής κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής του θεσμού, που έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία.



Το Φεστιβάλ είναι διοργάνωση του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Την εκδήλωση τίμησαν όπως κάθε χρόνο με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαιρετισμό έκαναν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Πελοποννήσου κυρία Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Μανώλης Τριγκάκης. Όλοι οι ομιλητές εξήραν την υψηλή ποιότητα του Φεστιβάλ και την πολιτιστική και κοινωνική του προσφορά στον τόπο.
Γραπτούς χαιρετισμούς και ευχές για καλή επιτυχία απέστειλαν οι Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, με την ιδιότητα του Συνδιοργανωτή.Την παρουσίαση του Προγράμματος έκανε και φέτος ο εμπνευστής του κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία. Στην ομιλία του ο κ. Γεωργουσόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταθερά ανοδική πορεία του υψηλότατου αυτού πολιτιστικού θεσμού και την ευχή να μακροημερεύσει.
Η Μεγάλη Χορηγός του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στη θερμή ομιλία της εξήρε το έργο του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, το επίπεδο των μελών του και την αφοσίωση των συντελεστών του θεσμού και ευχήθηκε με τη σειρά της να συνεχιστεί η επιτυχία του με τον ίδιο δυναμισμό και δημιουργικότητα.   Το καλωσόρισμα και την εισαγωγή έκανε ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Δημήτρης Ι. Σίδερης, ο οποίος αφού έκανε τη σύνοψη των πρώτων δημιουργικών πέντε ετών του Φεστιβάλ, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες καλλιτέχνες, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο για την αγάπη και μεγάλη ζεστασιά με την οποία έχει περιβάλει τον Όμιλο, όχι μόνο για το Φεστιβάλ, αλλά και για όλη του τη δραστηριότητα και στη Μεγάλη Χορηγό του Θ.Ο.Ε. κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, για όλα όσα έχει προσφέρει στον Όμιλο και ιδιαιτέρως για το ότι αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τα μεγάλα του πετάγματα.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι συμμετέχοντες πρωταγωνιστές, τους οποίους παρουσίασε ο Συντονιστής των Καλλιτεχνικών Σχημάτων κ. Τάσος Μπλάτζιος, επίλεκτοι προσκεκλημένοι από το χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου, ο τακτικός συνεργάτης του Φεστιβάλ και Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας» κ. Ίων Ξυπολιάς, μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, φίλοι και υποστηρικτές του Φεστιβάλ. Το 5ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με τη Συναυλία της μεγάλης κυρίας της ελληνικής μουσικής Γιώτας Νέγκα και θα περιλάβει έξι επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, με τη συμμετοχή εκλεκτών ονομάτων του ελληνικού θεάτρου:

Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

· Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018: Η Ευθαλία του Γαλατά του Θωμά Κοροβίνη - Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Εσκενάζυ. Ευθαλία: Νικολέττα Βλαβιανού. Αφήγηση, μουσική και τραγούδι: Ελένη Καρβέλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη

· Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018: Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου. Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Κατερίνα Διδασκάλου

· Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018: Διγενής Ακρίτας, στα όρια άγνωστου συγγραφέα, (έμμετρο ποίημα του 11ου-12ου αιώνα). Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη. Ερμηνεύουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αλέξανδρος Τούντας

· Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018: Ο Γιος μου, Νικόλαος Μάντζαρος της Χρύσας Σπηλιώτη. Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Ερμηνεία: Χρύσα Σπηλιώτη

· Παρασκευή 30 Αυγούστου 2018: Σοφία (Βέμπο) σε θυμάμαι της Τάνιας Χαροκόπου. Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας. Ερμηνεύουν: Γεωργία Ζώη, Ηλίας Μιχαήλ, Σπύρος Νίκας (ακορντεόν)

· Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018: Μάνα Εκάβη σύνθεση από τις τραγωδίες του Ευριπίδη Εκάβη και Τρωάδες. Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς.Eρμηνεία: Ιωάννα Γκαβάκου (Εκάβη), Νένα Βενετσάνου (Ανδρομάχη – Κασσάνδρα σε ηχογράφηση)

Θα προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου (7, 8 & 10/7), σε προφεστιβαλικό επίπεδο, η παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε., ένα αφιέρωμα στον έρωτα στο αρχαίο δράμα, με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια», σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Μόνικας Κολοκοτρώνη.

Η πρώτη παρουσίαση του Φεστιβάλ έγινε στις 17 Ιουνίου για το κοινό της Αργολίδας σε Προφεστιβαλική εκδήλωση στο Φουγάρο στο Ναύπλιο, σε συνδυασμό με Mουσική Bραδιά με τον διακεκριμένο ερμηνευτή Όθωνα Μεταξά, με ελεύθερη είσοδο.

Το επετειακό 5Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

- Ημερομηνίες: 17 Ιουνίου - 7 Σεπτεμβρίου 2018

- Διοργάνωση: ΘEATΡΙΚΟΣ OMIΛΟΣ EΡMIONIΔΑΣ

- Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

- Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος

- Το 5ο Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με τη Συναυλία της Γιώτας Νέγκα.

- Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

- Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν τις Παρασκευές του Αυγούστου (3, 10, 17, 24, 30/8) και την πρώτη Παρασκευή (7/9) του Σεπτεμβρίου.

- Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις:

- 17 Ιουνίου: Μουσική βραδιά με τον Όθωνα Μεταξά για το κοινό της Αργολίδας στο ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο, με ελεύθερη είσοδο.

- 7, 8, 10 Ioυλίου: Παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε. με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια», σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Μόνικας Κολοκοτρώνη.

- Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Δημήτρης Ι. Σίδερης, Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας

- Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος

- Σύμβουλος Επικοινωνίας, Yπεύθυνη για τον Τύπο: Δανάη Σαλεπούλα

- Χώρος Διεξαγωγής Φεστιβάλ: Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδι

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»



Επισυνάπτoνται

- Αφίσα με το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

- Λογότυπο του 5ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

- Φωτογραφίες από την παρουσίαση (7)

1. Πάνελ παρουσίασης του Προγράμματος (από αριστερά) Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, Μεγάλη Χορηγός Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, Δημήτρης Ι. Σίδερης, Πρόεδρος Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Επιμελητής του Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

2. Ελένη Παναγιωτοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Πελοποννήσου

3. Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας

4. Μανώλης Τριγκάκης, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου

5.-6. Ομαδική των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και συντελεστών με τον κ. Κ. Γεωργουσόπουλο

7. Τάσος Μπλάτζιος, Συντονιστής Καλλιτεχνικών Σχημάτων

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, με διοργανωτή τον Θ.Ο.Ε., σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και με την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή και κριτικού κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε τέσσερεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο επιλεγμένες αθηναϊκές παραστάσεις και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού επαγγελματικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα.

Έχοντας πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμβάλει στην προώθηση του ποιοτικού θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και τη διάδοση του πολιτισμού.

Το κοινό του Φεστιβάλ είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Ερμιονίδας και οι οικογένειές τους που τους επισκέπτονται για το καλοκαίρι, κάτοικοι του νομού Αργολίδας που επιζητούν το καλό θέατρο, πλήθος επισκεπτών και παραθεριστών από την Αθήνα και άλλα σημεία της Ελλάδας και Αθηναίοι που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Δημήτρης Σίδερης, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ: Τάσος Μπλάτζιος

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Δανάη Σαλεπούλα

Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν απόπέντε χρόνια, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού, κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητά του και το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα». Η συνήθης πληρότητα στις παραστάσεις είναι 350-400 άτομα, με δυνατότητα επέκτασης σε συνολική χωρητικότητα 1.500 ατόμων, για τις συναυλιακές εκδηλώσεις.