Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΝΕΔΥΠΕΡ : ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΘΑΛΑΣΣΑ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2016

Πλήγμα στην εικόνα και την αξιοπιστία του Δήμου Ερμιονίδας αποτελούν οι λανθασμένες κινήσεις  της δημοτικής αρχής  σχετικά με την  εκμίσθωση το καλοκαίρι του 2017, τμήματος αιγιαλού–παραλίας στην τοποθεσία Πετροθάλασσα Δ.Κ. Ερμιόνης,  για την τοποθέτηση ΤΡΟΧΗΛΑΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ και στην συνέχεια την ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης, που συζητήθηκε στο ΔΣ του Δήμου μας την Παρασκευή 16-06-2018.

Το συμφωνητικό εκμίσθωσης υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και τον Μισθωτή στις 10 Ιουλίου 2017 με την διάρκεια   μίσθωσης να ισχύει για   3 χρόνια μετά τις  απαραίτητες ενέργειες  που έγιναν   όπως:

  • Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας   περί καθορισμού χώρων αιγιαλού οι οποίοι θα παραχωρηθούν κατόπιν δημοπρασίας και έγκρισης δημοπράτησης 



  • Απόφαση της οικονομικής επιτροπής περί καθορισμού όρων διακήρυξης δημοπρασίας 



  • Έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου για την έγκριση του ανταλλάγματος για την παραχώρηση απλής χρήσης για ένα ή περισσότερα έτη



  • Διακήρυξη Δημοπρασίας   -Περίληψη διακήρυξης  - Πρακτικό Φανερής προφορικής και πλειοδοτικής δημοπρασίας 



  • Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής περί έγκρισης των πρακτικών δημοπρασίας κ.α.


Το θέμα πήρε όμως άλλες διαστάσεις όταν ο χώρος όπου είχε τοποθετηθεί η καντίνα διεκδικήθηκε από ιδιώτη.

 Εδώ όμως υπάρχουν   ερωτήματα!!

1) Πώς παραχώρησε ο Δήμος Ερμιονίδας χώρο που δεν μπορούσε να ενοικιασθεί με τις διατάξεις περί απλής χρήσης αιγιαλού  αφού δεν ήταν μέρος του;

2) Γιατί δεν ελέγχθηκε ως έπρεπε  το τοπογραφικό διάγραμμα  αφού σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αργολίδας κ. Παιδάκη αυτό έπρεπε να ελεγχθεί από το Δήμο και η θέση που δημοπρατείται να βρίσκεται σε χώρο αιγιαλού.





3) Πως είναι δυνατόν να ρίχνεται η ευθύνη στον Μισθωτή  ο οποίος πήρε το χώρο μετά από νόμιμη διαδικασία;

 Αξιοπερίεργη είναι και η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Ερμιονίδας σχετικά με την υπόθεση, αφού αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει ότι η ως άνω από 10-07-2017 σύμβαση, συνάφθηκε με ευθύνη και στοιχεία, που προσκόμισε, ως δεδομένα, ο ίδιος ο μισθωτής!!!!! Δηλαδή ο Μισθωτής σε οποιαδήποτε παραχώρηση χρήσης αιγιαλού  τοποθετεί μόνος του την καντίνα και όπου θέλει!!!

και

4) Τι ενέργειες έκανε ο κ. Σφυρής που είναι   προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο τώρα αλλά και πιθανόν στο μέλλον;

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής μου τόνισα πως όταν η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα θέμα μικρής εμβέλειας όπως αυτό μιας   παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού τότε τι γίνεται με τα πιο σημαντικά θέματα!!!!

Επισήμανα πως η ζημιά για τα συμφέροντα του Δήμου Ερμιονίδας είναι μεγάλη αφού αυτές οι «μικρές» υποθέσεις λειτουργούν σε βάρος μας πολλαπλασιαστικά.

Το ζητούμενο όμως είναι  τό ποιος θα διορθώσει αυτή την άσχημη εικόνα για το Δήμο Ερμιονίδας σε αυτούς που θέλουν να «επιχειρήσουν» στο δήμο μας και ποιος θα πάρει την ευθύνη από τις ενδεχόμενες κινήσεις έναντι του Δήμου  μας από τον Μισθωτή.

Τάσος Τόκας.

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της   ΝΕΔΥΠΕΡ