Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Η Σαρωνίς Βατικιώτη Γκάτσου στην ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ  ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΚΘΕΣΗ
ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Με τα μάτια της ψυχής

11 – 17 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

από τη  Σαρωνίδα Βατικιώτη Γκάτσου 

 
Αγαπημένοι φίλοι

Έχω τη χαρά να σας προσκαλέσω στην έκθεση Πειραιωτών Καλλιτεχνών, στην οποία μετέχω, με έργα ακουαρέλας και ένα μέρος εγκατάστασης που έχω ετοιμάσει για το εικαστικό μου έργο «Ζωή - Θάνατος», με φαγιούμ (εγκαυστική), γλυπτά, κατασκευές.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11 Ιουνίου 2018, ώρα 8 το βράδυ, στον χώρο της Πινακοθήκης και η εκδήλωση των εγκαινίων πλαισιώνεται με επίλεκτο πρόγραμμα για φωνή και πιάνο από την Κα. Έλενα Σολωμού.


Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για μένα.
   

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης

10:00 – 14:00
19:00 – 22:00

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Παλαιό Ταχυδρομείο

Φίλωνος 29, Πειραιάς

Τηλ. : 210 4101402


Βιογραφικό

Σαρωνίς Βατικιώτη Γκάτσου


Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας επί 35 έτη στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne dArc, ξεκινώντας να εργάζεται, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παράλληλα με την άσκηση της επαγγελματικής της ιδιότητας ως φιλόλογος, δεν έπαψε ποτέ να ζωγραφίζει ως αυτοδίδακτη ζωγράφος στην αρχή, και αργότερα εμπλουτίζοντας τη ζωγραφική της εμπειρία, με σπουδές σε εργαστήρια, δοκιμάζοντας διάφορα είδη και τρόπους εικαστικής έκφρασης.

Καταλυτικό ρόλο στην πορεία της στη ζωγραφική, παίζει η γνωριμία της με τον πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Νίκο Κεσσανλή, ο οποίος συνέβαλε στη διαμόρφωση του αισθητικού της κριτηρίου και της έδωσε περαιτέρω ώθηση στην άσκηση των εικαστικών της ενδιαφερόντων.

Τελείωσε την τριετή Σχολή Αγιογραφίας της ΧΑΝ Αθηνών, σπουδάζοντας δύο χρόνια φορητή εικόνα και έναν χρόνο τοιχογραφία.
Παρακολούθησε εργαστήρια εγκαυστικής τέχνης με την Ευφροσύνη Δοξιάδη και έχει δουλέψει σε εργαστήρια εγκαυστικής με την Κατερίνα Περιμένη.

Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και αγιογραφίας του Δήμου Πειραιά επί σειρά ετών (Τερψιθέα), στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Καποδιστριακό κτίριο Ερμιόνης, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Επιμελείται εκδόσεις βιβλίων, όπου το εξώφυλλο και η προμετωπίδα είναι έργα δικά της.

Στην έκθεση «Με τα μάτια της ψυχής», στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στις 11 ως 17 Ιουνίου 2018, μετέχει με έργα ακουαρέλας και ένα μέρος της εγκατάστασης που έχει ετοιμάσει για το εικαστικό της έργο «Ζωή - Θάνατος», με φαγιούμ (εγκαυστική), γλυπτά και κατασκευές.