Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

2η θέση στον προκριματικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την ομάδα του φροντιστηρίου "Θετικό Ερμιόνης"


Η ομάδα ΘΕΤΙΚΟ με το ασημένιο μετάλλιο

Την Κυριακή 1 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμός για την επιλογή των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ το Νοέμβριο 2018 στην ΤΑΥΛΑΝΔΗ. 
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το θέμα «FOOD MATTERS» που εστιάζει στα βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων, στον τερματισμό όλων των μορφών κακής διατροφής, στην επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας και στον τερματισμό της πείνας. 

Παρουσίαση του project στους υποψήφιους επενδυτές
Τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα στην κατηγορία OPEN Λυκείου θα εκπροσωπήσει το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος Pierce που κατάλαβε την 1η θέση με κατασκευή υδροπονίας.

Η ομάδα του φροντιστηρίου ΘΕΤΙΚΟ με τους μαθητές της Σωτηρία Βόντα, Κωνσταντίνα Κρητικού, Νίκο Κωνσταντίνου, Λάζαρο Κρητικό, τους προπονητές Γιώργο Αλεξάκο και Βασίλη Δημαράκη και την κατασκευή τους «Το έξυπνο θερμοκήπιο» κατέκτησαν τη 2η θέση στην ίδια κατηγορία και αποτελούν την πρώτη επιλαχούσα ομάδα. 
Επίσκεψη στο περίπτερό μας του κ. Tommaso Dalla Vecchia, εκπροσώπου του World Robot Olympiad National Contest, συνοδευόμενου από τον Πρόεδρο του WRO HELLAS κ. Ιωάννη Σομαλακίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Άρη Λούβρη. 

Συγχαίρουμε τους νικητές, είμαστε βέβαιοι για την επάξια εκπροσώπηση της χώρας μας και τους ευχόμαστε μετάλλιο στην Ολυμπιάδα.
Συγχαίρουμε την WRO Hellas στο πρόσωπο του προέδρου κ. Ι. Σομαλακίδη, τους χορηγούς, υποστηρικτές, εθελοντές, κριτές και όλους όσοι συντελούν στην πρόοδο των παιδιών. 
Πρώτοι και δεύτεροι μαζί     
Συγχαίρουμε και επαινούμε όλους τους μαθητές και τους προπονητές για την ενασχόληση και τη συμμετοχή τους σε τέτοιες δράσεις και τους γονείς για τη φροντίδα τους, την παρότρυνση και την ώθηση που δίνουν στα παιδιά.
Πλάνα για τον χορηγό COSMOTE
Συγχαίρουμε και επαινούμε και τους δικούς μας μαθητές και προπονητές για την εξαιρετική προσπάθεια, για το ήθος που επιδεικνύουν αλλά και για τη διπλή διάκριση τόσο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Μαρτίου 2018 όσο και στον Προκριματικό Ολυμπιακό Διαγωνισμό του Ιουλίου 2018. Έχει πιστοποιηθεί διπλά η αξία τους. 
Η ώρα της αξιολόγησης
Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι με ξεκούραση και ανατροφοδότηση.
Η καινούργια σχολική χρονιά φέρνει νέες προκλήσεις.
Η τεχνολογία, ο προγραμματισμός, η ομαδική εργασία, η πρόοδος, η καινοτομία, οι αυτοματισμοί ανάγονται σε κοινωνική ανάγκη. 
Η ώρα της αξιολόγησης

Το φροντιστήριο «ΘΕΤΙΚΟ» ανταποκρίνεται υποστηρίζοντας πολύπλευρα τους μαθητές του.

Ανδρέας Λαζ. Κρητικός
Μαθηματικός