Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Δυνατή Ερμιονίδα: Τελικά τι συμβαίνει με τα σκουπίδια ;


Η παράταξη μας, όπως και όλες οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεχτήκαμε με προθυμία, πριν 10 ημέρες, να συνδράμουμε και να συναινέσουμε για την εκτόνωση της τραγικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει ο Δήμος την τελευταία περίοδο με τόνους σκουπιδιών μέσα και γύρω από τους κάδους απορριμμάτων. Μια εικόνα που δεν τιμούσε και δεν άρμοζε καθόλου σε μια τουριστική περιοχή, όπως είναι ο Δήμος μας, αλλά και που εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Ψηφίσαμε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο στις 9 Ιουλίου 2018 για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο την εργασία «αποκομιδής μπαζών, ογκωδών βαρέων αντικειμένων, λευκών συσκευών και λοιπών απορριμμάτων» από κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ερμιονίδας. 
Δεν ψηφίσαμε όμως και δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε στον τρόπο υλοποίησης της σύμβασης με τον εργολάβο, προφανώς με εντολές και οδηγίες της δημοτικής αρχής, για την αποκομιδή χύδην απορριμμάτων και εν συνεχεία την εναπόθεση τους στο παλιό νταμάρι της Αυλώνας (πίσω από τα παλαιά κλωστήρια Λαναρά) και την δημιουργία έτσι μιας νέας ανεξέλεγκτης και παράνομης χωματερής. 
Για του λόγου το αληθές τα βίντεο που αποδεικνύουν τα καταγγελλόμενα.







Ας θυμηθούμε τι έλεγε η τότε αντιπολιτευόμενη «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας» του κου Σφυρή για τις παράνομες χωματερές, τον Φεβρουάριο του 2014

«Με εντολή της Δημοτικής Αρχής και την ανοχή της Δημοτικής Κοινότητας εδώ και ένα χρόνο 200 μέτρα από τα σπίτια του Κρανιδίου δημιούργησαν μια νέα παράνομη υπερχωματερή περιοδικώς φλεγόμενη, χωρίς να υπολογίζουν την Δημόσια Υγεία, την ρύπανση του περιβάλλοντος, την καταστροφή και καταπάτηση ιδιοκτησιών και την μόλυνση του κάμπου Κρανιδίου – Κοιλάδας, που αποτελεί χώρο αγροτικής εκμετάλλευσης και παραγωγής. Στερώντας την δυνατότητα εκμετάλλευσης, καλλιέργειας των αγροτικών εκτάσεων των συμπατριωτών μας…...
Υπάρχουν ευθύνες, όχι μόνο του Δημάρχου και των δύο Αντιδημάρχων που αποδέχτηκαν για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αυτοί έδωσαν εντολή να πηγαίνουν εκεί ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια, αλλά και της Πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου που αποδέχτηκε αδιαμαρτύρητα αυτή την κατάσταση επικίνδυνης μόλυνσης. 
Ευθύνες έχουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι ανέχονται και επικροτούν αυτή την καταστροφή αδιαμαρτύρητα...                                                                                                          
Η έλλειψη ευαισθησίας για την Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον από τους ανωτέρω είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι η παραπλανητική, διαστρεβλωτική και αλαζονική στάση τους που μοναδικό σκοπό είχαν την κατάληψη της εξουσίας, υποσχόμενοι την άμεση λύση, την απομάκρυνση των σκουπιδιών, την πιο καθαρή περιοχή της χώρας την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και ένα σωρό προεκλογικά ευχολόγια…….
Ο Δημότης θέλει να γνωρίζει που βρισκόμαστε και τι πρέπει να γίνει για να λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα....
Πρέπει να γνωρίζει ο Δημότης ποιός έχει την γνώση, την θέληση, την δύναμη, την ικανότητα, και την δυνατότητα αποτελεσματικότητας για να το λύσει....
Χωρίς προεκλογικά ευχολόγια και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον....                                                                                        
Μακριά από μεγάλα συμφέροντα και κομματικές, πελατειακές, παραγοντικές, ψηφοθηρικές εξαρτήσεις» εδώ όλο τα άρθρο


Είναι ευνόητο ότι θέλουμε να είναι καθαρός ο δήμος μας, όπως ήταν πριν ένα μήνα περίπου στην παρούσα δημοτική περίοδο, όχι όμως με τρόπους και ενέργειες που επιβαρύνουν το περιβάλλον και αντιβαίνουν την κείμενη νομοθεσία. Θα πρέπει η δημοτική αρχή μετά τα λάθη και τις αστοχίες της με αποτέλεσμα να υπάρχει η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό, αν είναι αυτός ο λόγος και δεν συμβαίνει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε, να φροντίσει άμεσα για την εκτόνωση της κατάστασης και την επαναφορά της στην κανονικότητα.
Εμείς είμαστε εδώ, υλοποιώντας την υποχρέωση μας ως παράταξη της αντιπολίτευσης, να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια που θα μας ζητηθεί για οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε την νομιμότητα των ενεργειών της δημοτικής αρχής.



Γραφείο Τύπου