Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΘΡΙΑΜΒΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤΑΚΗ ΜΑΝΙΑΤΗ



ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                                                       31-7 -2018                                                 

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΘΡΙΑΜΒΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤΑΚΗ ΜΑΝΙΑΤΗ.

  Το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουλίου έπεσε η αυλαία του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιονίδας με την 27η χορωδιακή συνάντηση Ερμιόνης και την Εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ.

   Στο κατάμεστο προαύλιο του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης, έπαιξε η Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, ολοζώντανη μπροστά στα μάτια μας, σε απόσταση αναπνοής, στη μικρή Ερμιόνη, σε μια σπανιότατη εμφάνιση σε επαρχιακή πόλη. Μοναδικά τραγούδησαν, η σοπράνο Ντένια Λεβέντη και ο βαρύτονος Νίκος Μασουράκης, υπό την διεύθυνση του Χρύσανθου Αλησάκη. 
Στο διήμερο Φεστιβάλ συμμετείχε η χορωδία Πειραιά, η χορωδία του Δήμου Αθηναίων και η χορωδία Ρουμανίας Conala Camerata. Για δύο βραδιές παρουσιάσθηκε μια μουσική εκδήλωση αξιώσεων.

  Μια εκδήλωση που την είχε ονειρευτεί και σχεδιάσει μέχρι και την τελευταία της λεπτομέρεια π αξέχαστος Μαέστρος της, ο Τάκης Μανιάτης


Κατά μια μοιραία σύμπτωση όλα τα μουσικά σύνολα που εμφανίστηκαν και κυρίως η Εθνική συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ήταν σαν να έψαλαν το ρέκβιεμ ενός δραστήριου και αξιόλογου τέκνου της Ερμιονίδας, του εκλεκτού και μοναδικού ανθρώπου, του δικού μας Τάκη Μανιάτη.

  Ο μαέστρος του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, είχε την καλλιτεχνική Διεύθυνση από το 1990 και εργάστηκε για τον σκοπό αυτό ολόψυχα, με όλες του τις δυνάμεις μέχρι την τελευταία του πνοή.


Στο τέλος της συναυλίας, υπό τις επευφημίες του κοινού, με πολλούς να έχουν δακρύσει, ο Τάκης Μανιάτης αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Ορχήστρα, την οικογένειά του, τους φίλους του και τους συμπατριώτες του, με τον τρόπο που αυτός είχε προλάβει να αποφασίσει.

     Αντίο Τάκη,

     Με βαθιά και ειλικρινή συγκίνηση,

         Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας.