Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Η παράταξή μας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας για ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στο σοβαρό θέμα της πρόληψης πυργαγιών. Αυτό έγινε αφού μέχρι τώρα δεν είχαμε σαν παράταξη καμία ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να γνωρίσει το Σώμα τις ενέργειες που έχουν γίνει.

Ακολουθεί η επιστολή:


"ΠΡΟΣ


κ. Σφυρή Δημήτρη


Δήμαρχο Ερμιονίδας





ΘΕΜΑ:  Ενημέρωση για τις ενέργειες σε θέματα πρόληψης πυρκαγιών στο Δήμο Ερμιονίδας.

Κύριε Δήμαρχε,




Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Ιουλίου και ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι ιδιαίτερα αυξημένος στην περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας.




Στα πλαίσια της δικαιοδοσίας μας  και της αποστολής μας, ως δήμος, οφείλουμε να ενεργούμε έτσι ώστε να   συμβάλλουμε  στο έργο της πολιτικής προστασίας. 




Η Εκτελεστική Επιτροπή  του Δήμου μας είναι αρμόδια για την εισήγηση σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, σε εναρμόνιση με τα αντίστοιχα σχέδια της περιφέρειας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.




Με εντολή των Δημάρχων συγκαλείται το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.),  για την επίλυση ζητημάτων συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω καταστροφών, όπως επίσης και ζητημάτων που αφορούν τη συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.




Με ευθύνη των Δημάρχων προγραμματίζονται και υλοποιούνται έργα και δράσεις για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο από τη λειτουργία χώρων εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της φύλαξής τους, σε εφαρμογή της Πυροσβεστικής Διάταξης 9Α /2005 (ΦΕΚ 1554/Β΄/2005).




Επίσης οι Δήμοι υποχρεούνται να περιλάβουν υπηρεσιακή μονάδα: Περιβάλλοντος – Πολιτικής Προστασίας στους Οργανισμούς τους.




Μετά τα παραπάνω παρακαλώ να μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:




Α) Πότε συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας για τον συντονισμό των  δράσεων και της διάθεσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων, εντός των ορίων του Δήμου μας  για την περίοδο του καλοκαιριού.




Β) Ποιες οι αποφάσεις που πήρε για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας Πολιτικής   Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκληθούν από την εκδήλωση  πυρκαγιών ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε;




Γ) Ποιες είναι μέχρι σήμερα οι ενέργειές σας ή του αρμόδιου Γραφείου Πρασίνου και Περιβάλλοντος ( αν υπάρχουν) για την ενημέρωση των κατοίκων στο Δήμο Ερμιονίδας για τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν αλλά και για τις υποχρεώσεις τους για τον καθαρισμό οικοπέδων στα όρια των οικισμών;




Τάσος Τόκας




Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας




Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ"