Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Τουλάχιστον 4 ευρώ ανά κιλό για αγουρέλαιο ΠΟΠ Κρανιδίου

agronews
Με περισσότερους από 10 τόνους φρέσκου αγουρέλαιου ΠΟΠ Κρανιδίου στις δεξαμενές του, ο Α.Σ Θερμασία Δήμητρα, θα είναι έτοιμος να διαθέσει προς πώληση στις 10 Οκτωβρίου την ποσότητα αυτή, με τιμές που θα υπερβαίνουν τα 4 ευρώ ανά κιλό.Παρά τα προβλήματα της φετινής παραγωγής, με τις προσβολές από τον δάκο και το γλοιοσπόριο, το αγουρέλαιο του Α.Σ Θερμασία Δήμητρα, εμφανίζει «άψογα χημικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Συνεταιρισμού, με την οξύτητά του να μην ξεπερνά τα 0,35 γραμμές, και τις φαινόλες του να κυμαίνονται στα 500mlg/kg.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
ΠΟΠ Αγουρέλαιο με  φαινόλες και αρώματα
από την «Θερμασία Δήμητρα» στις 10/10/2018
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η παραγωγή και συγκέντρωση φρέσκου αγουρελαίου «ΠΟΠ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» από τον Α.Σ. «ΘΕΡΜΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ». Όπως δήλωσε ο Γραμματέας του Δ.Σ. κ.Ιωάννης Κοροντίνης, οι πρώτες εργαστηριακές αναλύσεις που έχει στην διάθεσή του ο Συνεταιρισμός δείχνουν ότι, παρά τις προηγηθείσες δυσοίωνες προβλέψεις, πρόκειται για ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με άψογα χημικά οργανοληπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα οξύτητά του δεν ξεπερνά τις 0,35 γραμμές και οι φαινόλες του κυμαίνονται στα 500mlg/Kgr!!
Ήδη στις δεξαμενές του, έχουν παραδοθεί περισσότεροι από 5 τόνοι και εάν δεν υπάρξει εμπόδιο στην συγκομιδή λόγῳ καιρικός συνθηκών, τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ποσότητες αγουρελαίου θα ξεπερνούν τους 10 τόνους και μετά βεβαιότητος θα αγγίξουν τους 15 τόνους
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και θα ακολουθήσει σχετικό δελτίο τύπου, η «Θερμασία Δήμητρα» θα είναι έτοιμη να διαθέσει προς πώληση την ανωτέρω ποσότητα στις 10 Οκτωβρίου 2018 με τιμές που θα υπερβαίνουν το ψυχολογικό φράγμα των 4€/κιλό.