Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


16-10 -2018

                                                           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ



Σήμερα 16.10.2018 περιήλθε σε γνώση του Βουλευτή Αργολίδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννη Γκιόλα η αιφνιδιαστική διακοπή της λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ερμιόνη.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στους συναλλασσόμενους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες της Ερμιόνης και της γύρω περιοχής. Αδυναμία ταχείας εξυπηρέτησης, άνετης και απρόσκοπτης συναλλαγής, υποχρέωση πολύωρων και κουραστικών υποχρεωτικών μετακινήσεων για τους μη δυνάμενους να μετακινηθούν ευχερώς δι’ ιδίων μέσων και γενικότερη παρεμπόδιση της άνετης, έγκαιρης και ταχείας συναλλαγής πάσης φύσεως (εμπορικές πράξεις και λοιπές εργασίες διεκπεραιούμενες τραπεζικώς).


Ως εκ τούτου ο βουλευτής άμεσα έσπευσε να γνωστοποιήσει το πρόβλημα στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη, προκειμένου να παρέμβει και επιδιώξει την λύση του δημιουργηθέντος θέματος με τον ταχύτερο και πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Παρατίθεται η σχετική επιστολή του βουλευτή κ. Γιάννη Γκιόλα στον κ. Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη:

 Προς

τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

κ. Γιάννη Δραγασάκη



Κύριε Αντιπρόεδρε.

Αγαπητέ Υπουργέ.

Θα ήθελα να σας επισημάνω ένα σοβαρότατο ζήτημα, που προέκυψε από την αιφνιδιαστική διακοπή της λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης στην κωμόπολη της Ερμιόνης στην επαρχία Ερμιονίδας Αργολίδας.

Η κωμόπολη της Ερμιόνης είναι η έδρα του πρώην Δήμου Ερμιόνης. Έχει μόνιμο πληθυσμό περί τους 3.500 κατοίκους, πλην όμως εκεί διαμένουν επίσης μόνιμα μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, κυρίως Δυτικοευρωπαίων συνταξιούχων, αλλά και νεότερων απασχολούμενων με τον τουρισμό και λοιπές επιχειρήσεις. Η Ερμιόνη διαθέτει λιμάνι, όπου εισπλέουν πλοία και ιπτάμενα δελφίνια, δρομολογημένα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς-Πόρος- Ύδρα- Ερμιόνη, με αξιόλογη κίνηση καθ’ όλο το έτος και όχι μόνο τη θερινή περίοδο. Εξίσου, στην ευρύτερη περιοχή της υφίσταται μεγάλος αριθμός παραθεριστικών κατοικιών, όπου διαμένει σημαντικός αριθμός των ιδιοκτητών και φιλοξενούμενων. Στην κωμόπολη της Ερμιόνης υπάρχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, επαγγελματιών και καταστημάτων (περί τις 400 επιχειρήσεις).

Όλοι οι ανωτέρω, καθώς επίσης και οι αγρότες της πόλης και των όμορων τοπικών κοινοτήτων της Θερμησίας και Ηλιοκάστρου, εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης, στηρίζοντάς το δυναμικά, ώστε να λειτουργήσει αυτόνομα και πιστεύω με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Περί τον Νοέμβριο του 2015, ανέστειλε την πλήρη εβδομαδιαία λειτουργία και το τότε λειτουργούν κανονικά Υποκατάστημα της Εμπορικής Τραπέζης και έκτοτε λειτουργεί μία μόνο φορά την εβδομάδα (Πέμπτη).

Έτσι θα φθάσουμε σε ένα πολύ δυσάρεστο και προκαλούν μεγίστη αναστάτωση και δυσχέρεια στις συναλλαγές σε όλη την Δημοτική Ενότητα της Ερμιόνης (δηλ. την ίδια την κωμόπολη, αλλά και τα χωριά Ηλιόκαστρο, Λουκαϊτι, Θερμησία και των διαμενόντων στις παραθαλάσσιες και όχι μόνο εξοχικές παραλίες αυτής, δηλ. Σαμπάριζα, Ακτής Πόρτο Ύδρας, Πετροθάλασσας κλπ.) γεγονός, της λειτουργίας δηλ. ενός μόνο καταστήματος Τραπέζης κι αυτό μόνο για μία ημέρα την εβδομάδα.

Θερμή παράκληση να καταβληθούν οι μέγιστες δυνατές προσπάθειες και παρεμβάσεις Σας για την συνέχιση της λειτουργίας, του Υποκαταστήματος της Εθνικής της Ερμιόνης.



Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Γιάννης Γκιόλας

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας