Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ

Σε ένα δημοτικό συμβούλιο παρωδία για τα κοινά του τόπου εξελίχθηκε το χθεσινό με αφορμή τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2019.

Ο δήμαρχος προσπαθώντας να καλύψει την ανεπάρκειά του στη σύνταξη ενός Τεχνικού Προγράμματος που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, άρχισε να επιτίθεται στην Αντιπολίτευση γιατί δεν καταθέσαμε εμείς τεχνικό πρόγραμμα σαν να είμασταν εμείς αυτοί που διοικούν το Δήμο Ερμιονίδας!!!

Στην προσπάθεια  του να αποπροσανατολίσει από τη δύσκολη  θέση   στην οποία βρίσκεται άρχισε να λέει ότι τα έργα της Μαρίνας Πορτοχελίου και του Γκολφ είναι δικά του έργα, παραβλέποντας τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τα χαμένα έργα και τα «κακώς κείμενα»  της μέχρι σήμερα θητείας του. 

Δεν περιμέναμε  κάτι διαφορετικό από τον Δήμαρχο. Το έχει δείξει άλλωστε κατά της διάρκεια της θητείας του.

Ως προς το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, οι  διαπιστώσεις μας είναι:   
1) Για μια ακόμη χρονιά η Δημοτική Αρχή, υποβαθμίζοντας  την όλη διαδικασία,  έφερε προς ψήφιση ένα Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο χαρακτηρίζεται υπηρεσιακό και πρόχειρο όπως είπαμε σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.
2) Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε έργα, αλλά και έργα με προοπτική  ανάπτυξης που θα ωφελήσουν την τοπική οικονομία
3) Στις πηγές χρηματοδότησης δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ  από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για  πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αυτής της δημοτικής περιόδου.
4) Δεν υπάρχουν προτεραιότητες για έργα που πρέπει να γίνουν  στις Κοινότητες του Δήμου μας οι οποίες υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο.  Η τοποθέτηση του Προέδρου της Κοινότητας Ηλιοκάστρου  κ. Στάθη ήταν σαφής και αποκάλυψε τα θέματα που απασχολούν όλες τις Κοινότητες.  
Επομένως η καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2019 του Δήμου  Ερμιονίδας σχεδόν από όλη την Αντιπολίτευση ήταν αναπόφευκτη.
Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ»