Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ



Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Ερμιονίδας αλλά και του κ. Λάμπρου θέλω να επισημάνω ότι οφείλουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση να είμαστε πιο μετρημένοι στις δηλώσεις μας και να μην εκτοξεύουμε κορώνες για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Άλλωστε η απαξίωση των   υποδομών του  Δήμου Ερμιονίδας (Κέντρο Υγείας, Σχολεία, κ.λ.π.) είναι παλιό θέμα και δεν προκύπτει με αφορμή την έλευση των μεταναστών, αλλά έχει να κάνει με τη διαχείριση της κατάστασης τα τελευταία χρόνια.
Να ρίξουμε λοιπόν τους τόνους και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες ανάγκες δημιουργηθούν από την φιλοξενία 500 περίπου προσφύγων.
Οι πρόσφυγες ως γνωστό έφτασαν στην περιοχή μας με αφορμή την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα  ελληνικά νησιά, ειδικά σε Λέσβο και Σάμο και το  Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής   και για ακόμη μια φορά αποφάσισε   τη μεταφορά ανθρώπων στην ενδοχώρα λόγω του υπερπληθυσμού ανθρώπων που ζουν σε δύσκολες συνθήκες. 



Έτσι προχώρησε στην  σύναψη συμβάσεων μισθώσεως ακινήτων, ξενοδοχείων και διαμερισμάτων, προμήθειας αγαθών και παροχής υπηρεσιών αποκλειστικά για την αντιμετώπιση αναγκών μεταφοράς, προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας των  προσφύγων αφού ήταν απαραίτητο για λόγους εθνικού συμφέροντος.


Σήμερα το απόγευμα επισκέφτηκα  το ξενοδοχείο Γαλαξίας το οποίο  έκανε σύμβαση με τον ΔΟΜ ( Διεθνής Οργανισμός Μεταναστών )  και είδα προσωπικά την κατάσταση που επικρατεί εκεί.


Μίλησα με τους συντονιστές της συγκεκριμένης δομής και με την ιδιοκτήτρια  και με ενημέρωσαν πως αυτή τη στιγμή απασχολούνται περί τα 8 άτομα   ( Συντονιστές, Κοινωνικοί Λειτουργοί,  Ψυχολόγοι, Μεταφραστές), ενώ είναι σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση διαφόρων θεμάτων.



Τάσος Τόκας



Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας



Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ